Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
22 Jul 2019

9 instrumenten waarvan je NIET wist dat ze bestonden!

overig/nieuws 9 instrumenten waarvan je NIET wist dat ze bestonden!

Erhu

Een erhu, ook wel bekend als Chinese viool is een tweesnarig strijkinstrument. De klankkast wordt meestal bekleed met pythonhuid. De erhu bestaat al meer dan 1000 jaar.

Theremin

Een theremin is een analoge synthesizer. Het wordt bespeeld door je hand tussen twee antennes te houden en in afstand te variëren zonder het instrument aan te raken. Het instrument bestaat al 100 jaar.

Hang

Een hang is een percussie-instrument. Het instrument wordt bespeeld met je handen en bestaat uit 2 schalen die vaak pentatonisch zijn gestemd. Het instrument bestaat pas tientallen jaren.

Bongolele

Een bongolele is een percussie-instrument. Het instrument heeft de functie van een bongo maar lijkt op de body van een Ukelele. De bongolele bestaat pas enkele jaren.



Kora

Een kora, ook wel bekend als Afrikaanse harp is een snaarinstrument. De klankkast is gemaakt van een pompoen die wordt bekleed met de huid van een koe. De kora bestaat al honderden jaren.


Balafoon

Een balafoon is een slaginstrument. Het instrument is als het ware een xylofoon waarbij onder de houten latten pompoenen zijn gepositioneerd die als resonator dienen. De balafoon bestaat al honderden jaren.

Violofoon

Een violofoon, ook wel bekend als trompetviool is een viool zonder houten klankkast. Het geluid wordt versterkt door een hoorn, wat ervoor zorgt dat het veel luider klinkt dan een normale viool. Hoelang de violofoon al bestaat is niet bekend.

Charango

Een Charango is een snaarinstrument met tien snaren. Oorspronkelijk werd het instrument gemaakt van de rug van een gordeldier. De Charango bestaat al honderden jaren.

Didgeridoo

Een Didgeridoo, ook wel bekend als Yaraki is een houten blaasinstrument dat is gemaakt van een holle tak of boomstam. De Didgeridoo bestaan al duizenden jaren.

Wintergatan

Het filmpje zegt genoeg :)


Deel dit artikel

Geplaatst in Nieuws

Reacties



Gerelateerde artikelen