Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
20 Jun 2017

De toekomst van sample packs en de digitale producer met Splice Sounds

producer/software De toekomst van sample packs en de digitale producer met Splice Sounds

Kijk eens naar Netflix en Spotify, wat is hier zo vernieuwend aan wat het tegelijkertijd ook zo populair maakt? Dit is het subscription-model oftewel het abonnementen-model dat ze toepassen. Vroeger kochten consumenten Cd’s en films maar door de digitale wereld en het gemakkelijk downloaden van deze media belanden dat in een economisch dieptepunt. Winkels sluiten de deuren en de verkoop liep aanzienlijk terug, dit zorgde voor grote onrust in de sector. Het antwoord op dit probleem volgde een aantal jaar later, Netflix voor films en Spotify voor muziek streamen. Voor een klein bedrag per maand krijg je toegang tot een grote bibliotheek met media die je ongelimiteerd kan streamen. Nu is er ook een oplossing voor de muziek producer wereld Splice Sounds.

Splice Sounds en Splice plugins huren en streamen

Splice Sounds geeft je toegang tot een enorm grote bibliotheek van samples voor één vast bedrag per maand. Zoals elke muziek producer weet komen er dagelijks nieuwe sample packs uit en een aantal hiervan zijn erg prijzig. Door deze mogelijkheid hoef je niet meer wekelijks het internet af te speuren opzoek naar de nieuwste samples, maar dit kan je allemaal vinden in je dashboard van Splice Sounds.


Naast het ongelimiteerd gebruik maken van sample packs kan je bijvoorbeeld ook de razend populaire plug-in Serum huren. In plaats van direct 179$ te betalen kan je 10$ per maand betalen, na afloop van 18 betalen ‘own’ je de plug-in. Voor beginnende producers is dit erg interessant aangezien je niet direct een hoog bedrag hoeft af te rekenen.

Nooit meer projecten kwijtraken

Splice Projects is een applicatie die je gratis download voor Mac en Windows. Binnen deze applicatie heb je controle over je projecten, sounds en plugins. Splice Projects is een volledig gratis optie en geeft je de mogelijkheid om al je projecten automatisch te syncen in de cloud van Splice. Erg handig, want raak je een keer een project kwijt staat deze nog wel in je Splice account. Het gaat allemaal automatisch en je hoeft er zelf niets voor in te stellen – aanrader!

Samenwerken in de cloud

Ook samenwerken en projecten delen is erg gemakkelijk gemaakt met Splice Sounds. Samen toegang tot projecten omdat ze al direct in de cloud staan.

Samenvatting

Splice bestaat grofweg uit 3 onderdelen: Splice Projects, Splice Sounds en Splice Plugins. Alle drie werken ze anders en hebben ze natuurlijk ook verschillende functies. Als je deze tool goed implementeert kan je er erg veel voordelen uit halen en je workflow verbeteren. Daarnaast levert het ook financiële voordelen op en bespaar je geld door het gebruiken van deze tool als producer met Splice Sounds.


Deel dit artikel

Reacties



Gerelateerde artikelen