Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
28 Feb 2019

DJ Koptelefoon kopen? Lees dit eerst!

djs/hardware DJ Koptelefoon kopen? Lees dit eerst!

Hoewel de DJ-opstelling er meestal al is, is er één ding dat elke DJ altijd met zich meebrengt als je naar een club of festival gaat om te spelen: zijn DJ koptelefoon (naast muziek natuurlijk). DJ koptelefoon zijn essentieel voor het beatmatchen en het voorbereiden van het volgende nummer, dus het is erg belangrijk dat je goede headphones koopt zodat je goed hoort wat je aan het doen bent.

Je zou denken dat je gewoon je normale Hi-Fi koptelefoon of een studio koptelefoon zou kunnen gebruiken, maar dat is geen goed idee. Ik deed dat ook toen ik een beginner was, maar na een of twee maanden brak de koptelefoon omdat ik ze zo vaak op en af doe, normale koptelefoon's zijn daar niet voor gemaakt. Er zijn er speciale DJ koptelefoons die, zoals de naam al zegt, zijn gemaakt zijn voor DJ's.

In dit artikel geven je advies zodat jij een goede keuze kunt maken voor de aanschaf van je eerste DJ koptelefoon!

Wat is belangrijk bij een DJ koptelefoon?

Geluidskwaliteit van een DJ koptelefoon

De meest voor de hand liggende factor bij het kopen van een koptelefoon is de geluidskwaliteit, en natuurlijk is dit ook belangrijk voor DJ koptelefoons! Anders dan voor een studio kopetelefoon, hoeft de frequentiebalans niet vlak te zijn bij DJ koptelefoons. Het kan zelfs handig zijn om een luider low-end te hebben tijdens het beatmatchen, omdat je je kick-drums goed zult kunnen horen. Bij het onderzoeken van het geluid van een DJ koptelefoons is er één ding dat essentieel is: het geluid moet helder blijven, zelfs wanneer het op een zeer hoog volume wordt afgespeeld. 

Als je in een luide club speelt, moet je het volume van je headphones helemaal omhoog draaien om alles te horen (wat essentieel is voor beatmatchen). Als je een slechte koptelefoon hebt, vervormen ze bij die hoge volumes, waardoor ze nutteloos zijn voor DJ's. Alle koptelefoons op de onderstaande lijst hebben een helder low-end en kunnen zonder vervorming op hogere volumes worden gebruikt.

Draagcomfort van een DJ koptelefoon

Het volgende ding dat erg belangrijk is, is draagcomfort. Je zult waarschijnlijk je koptelefoon urenlang dragen en je wilt niet dat je oren na een half uur pijn beginnen te doen. Een ander onderdeel van comfort is de kabel die meegeleverd is bij een DJ koptelefoon, deze moet altijd afneembaar zijn! Zodat je kunt wisselen. Het is daarnaast ook fijn als je een kabel hebt die mee rekt, zodat je voldoende beweegruimte hebt.

Bouwkwaliteit van een DJ koptelefoon

Het laatste waar je naar moet kijken bij het kiezen van een koptelefoon voor DJ's is de bouwkwaliteit. Zoals we eerder al zeiden, zullen normale HI-FI koptelefoons kapotgaan als je ze als DJ-gebruik gebruikt. Je doet een DJ koptelefoon vaak op en af tijdens het draaien. Dus als je een koptelefoon van lage kwaliteit koopt, kunnen we je garanderen dat die na een paar optredens zullen breken. Laten we nu eens kijken naar onze drie favoriete DJ-headphones die momenteel op de markt zijn!

Gebruikt door: Avicii (RIP Legend), Hardwell, David Guetta en nog velen meer.

Wanneer je kijkt naar de clubs van vandaag en mainstages van festivals, zul je zien dat veel DJ's specifieke headphones hebben: de HD 25 van Sennheiser. De geweldige geluidskwaliteit, de ongelooflijke bouwkwaliteit en het grote draagcomfort maken van deze headphones een solide keuze. Hoe dan ook, ze zijn allesbehalve goedkoop: deze luxe headphone kost €127, wat niet betaalbaar is voor beginnende en hobby-dj's. Maar zoals we eerder al zeiden, deze headphone is een absoluut beest en als je het kunt betalen is het zeker de prijs waard.

Als je een professionele DJ bent, maar deze Sennheiser headphones niet gewoon kunt betalen, hebben we nog een goedkope, maar nog steeds fantastische headphone voor je: de RHP-15 van Reloop. Nu, dat is mijn absolute favoriete DJ-headphones: Ze hebben niet alleen een aardige bass, maar ook kristalhelder geluid, zelfs bij hoge volumes. De bouwkwaliteit is meer dan goed (vooral voor de vrij lage prijs) en het draagcomfort van de RHP-15 is naar mijn mening absoluut onverslaanbaar. Ik vind zelfs die comfortabeler dan de Sennheiser HD-25, maar dit is aan persoonlijke voorkeur. Dus, als je een professionele DJ bent maar geen €130 kunt uitgeven aan headphones, is deze iets voor jou!

Meer DJ koptelefoons

Laat het ons ook weten in de comments hieronder. Welk DJ koptelefoon vind jij het beste? En waarom? We horen graag je mening!

Deel dit artikel

Geplaatst in Hardware

Reacties



Gerelateerde artikelen