Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
3 Nov 2021

Eigen muziek op Spotify zetten – Hoe doe je dat? - TuneCore

producer Eigen muziek op Spotify zetten – Hoe doe je dat? - TuneCore

Na maanden (of jaren) tutorials kijken, oefenen en herschrijven heb je nu eindelijk die dikke track geschreven waar je apetrots op bent. Maar hoe nu verder?
Je track draaien voor het grote publiek is natuurlijk een droom, maar sinds de Corona Crisis zijn de mogelijkheden hiervoor zeer beperkt.
Je zou natuurlijk kunnen proberen of labels jouw track willen releasen, maar of je er als onbekende artiest tussen komt is altijd maar de vraag.
Gelukkig is er nog een andere mogelijkheid om jouw track aan het grote publiek te laten horen als onafhankelijke artiest.

Zet je muziek op Spotify met TuneCore! (20% korting)

Zelf releasen via TuneCore

Via TuneCore kun je er zelf voor zorgen dat jouw track te vinden is op digitale download- en streamingsdiensten als Spotify, Apple Music, iTunes, Amazon Music en YouTube.
TuneCore helpt je dus niet alleen met je eigen muziek op Spotify zetten, maar geeft je toegang tot ruim 150 muziek platformen in meer dan 200 landen. Zo kun je gemakkelijk bouwen aan jouw wereldwijde fanbase en heb je meer dan genoeg kansen om jouw track te verkopen.
Bovendien behoud je 100% van de inkomsten en blijf je voor 100% eigenaar van de rechten.
Alles wat je verkoopt of genereert aan royalty’s (bijvoorbeeld doordat jouw track op YouTube of Facebook gebruikt wordt) kun je dus volledig in eigen zak steken.

Hoe werkt het?

Wanneer je nieuw bent op TuneCore maak je eerst een gratis account aan via de website. Als dit gelukt is kun je beginnen met het uploaden van je tracks. TuneCore rekent 9,99,- voor het releasen van een enkele track, maar je hebt ook de mogelijkheid om een album of EP aan te bieden voor 29,99,- Bij het uploaden lever je, naast de track of EP zelf, ook je eigen artwork en de benodigde informatie over je release aan. Hierna duurt het ongeveer een dag voordat TuneCore alles heeft goedgekeurd, en na ongeveer 5 dagen is je track, album of EP al te beluisteren op Spotify.

Zet je muziek op Spotify met TuneCore! (20% korting)

Tips voor een succesvolle release

Je eigen muziek op Spotify zetten doe je uiteraard niet om er alleen zelf naar te kunnen luisteren. Wanneer je eenmaal de track online hebt staan wil je ook dat deze regelmatig beluisterd of verkocht wordt. Een kwalitatief sterke release zal je kans op succes flink doen toenemen, maar er is meer wat je kunt doen om je kans op succes te vergroten.

  • Laat je track voor release beoordelen door anderen. Dit kunnen mensen uit je omgeving, maar je kunt je track ook laten reviewen door onafhankelijke muziekliefhebbers.
  • Zorg ervoor dat je track goed gemixt en gemastered is. Dit kun je uiteraard zelf doen met tools als iZotope Ozone of Steinberg Wavelab, maar het is beter dit professioneel te laten doen. TuneCore zelf heeft bijvoorbeeld ook een professionele mastering service.
  • Voorzie je release van een goed ontworpen artwork. Via sites als Hoofdkraan of Fiverr kun je gemakkelijk een Freelancer vinden die je hierbij kan helpen.
  • Deel je release op zoveel mogelijk plaatsen zodat je bereik zo groot mogelijk is. Denk hierbij aan Social Media als Facebook, YouTube en SoundCloud, maar ook aan Airplay services als Feature.FM en andere internet radio diensten.

Conclusie

Waar je voor de opkomst van de MP3 alleen de mogelijkheid had demo’s op te sturen naar platenlabels en af te wachten, is het nu voor onafhankelijke artiesten veel gemakkelijker geworden om het grote publiek te bereiken. Door zelf je muziek te releasen kun je onder de aandacht van (grotere) labels komen of mogelijk worden opgemerkt door DJ’s of booking agenten van clubs. 

TuneCore biedt jou als onafhankelijk artiest een eenvoudige, transparante oplossing om je muziek op Spotify en andere streaming diensten te zetten zonder dat het je een vermogen kost. Het succes van Davina Michelle toont hierbij aan dat je misschien wel meer kan bereiken dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Zet je muziek op Spotify met TuneCore! (20% korting)

Deel dit artikel

Geplaatst in Producer

Reacties



Gerelateerde artikelen