Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
8 Feb 2019

Hoe booking agency software de muziekindustrie structureert

overig/nieuws Hoe booking agency software de muziekindustrie structureert

Het leven van managers, agenten en tourmanagers; draaien voornamelijk om de artiest. Wanneer een team met verschillende disciplines betrokken is bij een artiest, zijn communicatie en samenwerking de sleutel tot succes. 

Niet alleen binnen de muziekindustrie is dit het geval, maar in het algemeen met teams en samenwerkingen. Teams die slechte communicatie hebben; zijn hoogstwaarschijnlijk niet succesvol in samenwerken. Rollen moeten duidelijk zijn, zoals verantwoordelijkheden en dit moet kenbaar zijn voor de artiest.

In het digitale tijdperk met alle beschikbare software voor verschillende soorten behoeften, wordt software voor de muziekindustrie ook snel ontwikkeld door verschillende startups. ABOSS - werelds meest toonaangevende startup in de muziekindustrie is bezig met het ontwikkelen van software voor boekingskantoren en artiesten, ze vechten voor een betere structuur rondom de artiesten, om hun carrière te verbeteren.

Carrière eerst

Het is belangrijk om 'carrière eerst' te denken als je met artiesten en hun team werkt. Het kan snel omslaan; mensen die werken aan alledaagse administratieve of andere afleidende taken zijn tijdrovend en onnodig.

Die waardevolle tijd kan worden geïnvesteerd om écht een verandering te maken voor een artiest, zoals werken aan het persoonlijke merk, het uitvoeren van marketingcampagnes en of het onderhandelen van contracten met promotors. Sommige routinetaken kunnen veel tijd in beslag nemen, omdat het op de oude manier is wordt; telefoontjes en langzame en complexe e-mails.

Wanneer je echter belangrijke stappen voorwaarts wilt maken, oude structuren wilt elimineren en innovatie wilt omarmen, kan je veel tijd besparen en je workflow aanzienlijk verbeteren.

Meer en meer informatie...

Het beheren van een carrière komt met een overvloed aan informatie: tourdata, contracten, reistijden, persoonlijke behoeftes van de artiest en beschikbaarheid van de studio. Dit moet allemaal worden georkestreerd door het management om de artiest in staat te stellen zich op zijn werk te concentreren. 

Stel je voor dat je een zomertournee organiseert met 30 shows voor Adele of Ed Sheeran; waar ga je al de informatie opslaan?

Via de traditionele manier?

Beperk je jezelf tot e-mail- of Excel-spreadsheets om deze details bij te houden?

We weten allemaal dat deze dingen al snel ongeorganiseerd worden, iemand geeft je geen toegang geeft tot een Google sheet of je kunt niet het juiste reserveringsnummer in je e-mail vinden; deze dingen gebeuren en kunnen leiden tot chaos en stress tijdens een tour.

Om deze situaties te voorkomen, moet er dus een gecentraliseerde locatie zijn voor informatieopslag en dit moet toegankelijk zijn voor iedereen, waarvoor de data belangrijk is.

Gestructureerde flow voor het team

Kwalitatieve software gaat erg ver; er zijn constante updates en de software/app wordt overal ter wereld gebruikt. Software zoals Sales Force en Slack zijn allemaal diepgaande software die sales en communicatie tussen teams organiseert.

ABOSS sluit zich aan in deze rij van wereldwijd gebruikte software maar dan in de muziekindustrie; De in Amsterdam gevestigde startup die de uitgebreide communicatiestromen opbouwt in hun software wordt steeds meer gebruikt door managers en booking agencies meer structuur nodig hebben. 

ABOSS heeft ook geavanceerde functies, waarbij agenten digitaal informatie van de promotor kunnen opvragen. Dit allemaal voor een perfecte workflow! Mocht er toch miscommunicatie zijn? Open dan simpel de ABOSS-app en bekijk de communicatie en de bijbehorende documenten direct.

Check ABOSS voor meer informatie check ook het artikel over tourmanagement software en artiesten managament software.

Deel dit artikel

Geplaatst in Nieuws

Reacties



Gerelateerde artikelen