Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
9 Apr 2020

Hoe verzin je een band, artiesten, DJ of producer naam?

overig Hoe verzin je een band, artiesten, DJ of producer naam?

Je wilt een passende artiestennaam, bandnaam of dj-naam, waar begin je dan? Wij gaan je proberen verder te helpen met inspiratie voor een geschikte artiestennaam.

Lees verder hieronder.

Hoe verzin je een artiestennaam?

Een artiestennaam verzinnen kan lastig zijn, hieronder behandelen we een aantal onderwerpen die je hopelijk verder kunnen helpen.

Eigen inspiratie

Eigen inspiratie is naar onze mening de mooiste manier om een naam te verzinnen. Als band moet je kijken waar je samen voorstaat. Als soloartiest zoals een DJ zie je dat er vaak een achternaam wordt gebruikt die net wat is aangepast. Martin Garrix = Martijn Garritsen. Dit hangt ook af of je internationale ambities hebt, dan moet het internationaal klinken.

Ga dus zelf of met je band is goed nadenken en pak een blaadje om dingen op te schrijven. Schrijf iedere dag een aantal aanvullingen en kijk na een aantal dagen welke je nog steeds leuk vindt. Op deze manier is er een proces aan vooraf gegaan en is de kans groter dat je aan de naam gehecht bent/raakt omdat je dichtbij jezelf staat.

Bandname generator

Er zijn verschillende ‘generators’ waarmee je wellicht inspiratie op kunt doen voor een geschikte bandnaam. Bekijk er hier een, dit kan je wellicht verder helpen als je weinig inspiratie hebt.

Is de naam nog beschikbaar?

Lees hieronder enkele tips om te controleren of de naam nog beschikbaar is.

Google

Google altijd de naam die je hebt bedacht en kijk waarop je uitkomt. Als je dit doet via Google afbeeldingen dan zie je direct afbeeldingen die geassocieerd worden met de naam die je hebt bedacht. Hou hier dus rekening mee, dat het bijvoorbeeld niet iets raars betekent wat je niet wilt.

Domeinnaam

Vervolgens is het verstandig om de checken of de domeinnaam met bijvoorbeeld de extensie .nl nog beschikbaar is, deze wil je namelijk later wellicht registeren voor je artiesten of band website. Doe dat bijvoorbeeld op deze pagina van TransIp.

Officieel registeren

Als je officieel je naam wilt vastleggen kan je het als merknaam in het register van BBIE. Je kunt daar een naam deponeren zodat jij recht hebt en beschermd bent met het gebruik hiervan.

De artiestennaam is verzonnen, wat nu?

Zodra je een artiestennaam hebt verzonnen kan je starten met het voorbereiden van een aantal onderdelen.

Social media accounts

Start met het aanmaken van de social mediakanalen aanmaken zodat je zeker weet dat je deze claimt. Je wilt niet dat iemand anders de namen registreert, doe dit daarom ook zelf.

Denk aan YouTube, Facebook, BandsInTown en Instagram.

Kvk

Ga je serieus als artiest verder? Dan is het belangrijk om een KvK aan te vragen zodat je geregistreerd staat als bedrijf, hiervoor je een artiestennaam gebruiken – maar dit kan ook een compleet andere naam zijn die staat voor je bedrijf.

Deel dit artikel

Geplaatst in Overig

Reacties



Gerelateerde artikelen