Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
2 Oct 2019

I Heart NY Baby Audio 'New York Style Parallel Compressor'

producer/software I Heart NY Baby Audio 'New York Style Parallel Compressor'

Parallelle compressie - ook wel ‘New York-compressie’ genoemd - is een essentiële techniek voor het maken van krachtigere mixen. Maar het kan een gedoe zijn om met de extra routing om te gaan wanneer je in de creatieve zone bent.

Parallelle compressie, op de traditionele manier, betekent het opzetten van een afzonderlijke bus, je audio ernaar sturen, het hard verpletteren en vervolgens weer in je signaal mengen. Het betekent ook dat je een extra fader moet balanceren voor de rest van je mix. Als je denkt dat er een gemakkelijkere manier moet zijn, ben je hier aan het juiste adres. BABY Audio heeft een eenvoudige plug-in gebouwd voor het hele proces. ‘I Heart NY’ herbergt intern een parallelle track, waardoor je op verzoek onmiddellijk een krachtige ‘New York Style’ compressie krijgt. Geen extra routing nodig.

De SPANK-knop bestuurt een complex en krachtig algoritme, ontworpen om alles wat je erop gooit op gang te brengen. Precies onthullen wat er onder de motorkap gebeurt, zou een deel van de magie wegnemen. Maar kortom, het is een mix van pittige compressie met een hoge verhouding met een transient-friendly envelop - en een beetje EQ - gecombineerd met een low-end conserveringsfilter toegepast op het interne detectiesignaal voor een voller geluid. Voeg een beetje toe om een saai nummer wat extra leven te geven, of voeg veel toe om je mix tot het uiterste (en verder) te duwen.

Hoe klinkt het?

Compatibiliteit

Plugin formaten: VST, VST3, AU, AAX.

Platform: Mac OS 10.7 en hoger, PC Windows 7 en hoger. 64-bit and 32-bit.

DAWs: Ableton Live, Cubase, Logic Pro, Nuendo, Pro Tools, FL Studio, Reaper, Reason + en meer.

Check voor meer informatie de website van BABY Audio.

Deel dit artikel

Geplaatst in Software

ReactiesGerelateerde artikelen