Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
9 Jul 2020

Interview met Malik Berrabah over de Wisseloord Academy

overig Interview met Malik Berrabah over de Wisseloord Academy

Wisseloord Studios is een van de meest legendarische studio’s in Nederland. Artiesten als Mick Jagger, Tina Turner, Rolling Stones, Elton John, Michael Jackson en Def Leppard hebben hier opnamesessies gehad en het is inmiddels een broedplaats voor talent. Veel bekende Nederlandse maar ook internationale muzikanten maken hier muziek.

De studio’s zelf zien er onwijs indrukwekkend uit! Recent heeft Wisseloord de Wisseloord Academy gelanceerd, een toegankelijke particuliere opleiding. Hier kan je alles leren over mixen, het bouwen van je studio en nog meer van professionals uit de industrie.

Wisseloord Studio’s slaan de laatste jaren een andere weg in, de studio’s blijven natuurlijk maar ze hebben veel nieuwe plannen. Ze hebben een songwriting hub samengevoegd met een publishing bedrijf, waar getalenteerde vocalisten, songwriters, composers en producers elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken tijdens dagelijkse sessies en internationale writing camps. Wij spraken Malik Berrabah CEO van Wisseloord Studio’s en producer over Wisseloord Academy.

Wat gaan Wisseloord doen?

Malik de CEO en mede-eigenaar is op dit moment Wisseloord aan het transformeren, de studio blijft, maar er komen een aantal toevoegingen, zoals recent de publishing company wat de eerste stap was. De tweede fase is de Wisseloord Academy, waar we het in dit interview verder op ingaan.

Het verschil met andere opleidingen

Een groot deel van de traditionele muziekopleidingen zijn niet persé geconnect met de muziek industrie, terwijl Wisseloord vanuit de basis al diep geworteld in de industrie is, hierdoor willen ze daarmee waarden toevoegen aan het netwerk van de student. Bij het nadenken over een systeem, kwamen ze uit bij een modulesysteem. Je hebt een aantal verschillende modules, waarmee artiesten en producers hun eigen opleiding kunnen samenstellen. Lessen die ze minder interessant vinden, hoef je dan ook niet te volgen. Wat het een erg modulair systeem maakt.

De dagindeling

Op maandag, woensdag-avond en zaterdag zijn er verschillende lessen gepland met ieder een ander onderwerp. Wat Wisseloord écht anders doet is lesgeven door mensen uit de praktijk, zoals A&R, producer, engineers, songwriters een publisher en andere professionals.

Wisseloord Academy gaat ook in op het maken van muziek en de techniek zoals mastering, beat productie, componeren, en opnemen in de studio’s, dus niet enkel de zakelijke kant.

1-op-1 carrièreadvies

Daarnaast geven ze 1-op-1 carrièreadvies, waardoor studenten tips krijgen om écht een inkomen te halen uit muziek. Enkel een diploma helpt hier niet altijd bij om een fulltime muzikant te worden. Je krijgt persoonlijk advies en hulp bij je carrière.

Praktijkkennis voor participanten

Een aantal van de meest succesvolle producers, songwriters, componisten en artiesten gaan bijvoorbeeld lesgeven, dus de echte praktijk. Malik is zelf producer, waardoor hij de praktijk kent en graag een goede omgeving wil creëren voor andere artiesten.

Malik ziet de deelnemers niet als studenten, maar participanten van het systeem – waarmee ze samen werken.

Hoe kan je starten

Een artiest of producer kan muziek insturen daarna vindt er een intakegesprek plaats. Als alles klopt, is de artiest welkom bij de Wisseloord familie. Moet je hier al heel ver in je carrière voor zijn? Nee zeker niet, als er talent is met iets muzikaals – dat is de basis en vanuit daar kan Wisseloord samen met de participant kijken welk pakket van Wisseloord daarbij aansluit.

Malik wil zo stap voor stap Wisseloord omzetten naar een complete creative-hub – The House Of Music.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de Wisseloord Academy site. Prijzen straten met privélessen vanaf €50 tot complete jaar programma’s van €7380,-

Deel dit artikel

Geplaatst in Overig

Reacties



Gerelateerde artikelen