Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
12 Nov 2018

KRK Rokit 6 monitor kopen? Lees eerst dit!

producer/hardware KRK Rokit 6 monitor kopen? Lees eerst dit!

KRK is een van de meest populaire merken voor studio monitoren en over de laatste 10 jaar iconisch geworden! Door de gele speaker zijn ze altijd goed te herkennen en erg geliefd. Daarnaast zijn de KRK Rokit monitoren van erg hoge kwaliteit en goed betaalbaar. Een set gaat vaak wel langer dan 10 jaar mee!

KRK Rokit is al weer bij de 3de generatie aangekomen, de RP6 G3. Het nummer de RP5, RP6, RP7, RP8 staat voor de grote van de woofer. RP6 staat voor een woofer met de grote van 6 inch. De voornaamste vernieuwing bij de G3 (3de generatie) van de KKR Rokit 6 is dat de behuizing is verbeterd tegenover ouderere versies. De weergavenpoort onderin de speaker, voor de lage tonen is beter vormgegeven wat resulteert in een betere en mooiere weergaven van de lage frequenties.

Update 2019: het G6 formaat is bij de nieuwe generatie (G4) niet meer te verkrijgen. Je hebt de optie om voor de RP5 of de RP6 te gaan.

Kritiek

In heel veel studio’s zie je de gele KRK Rokit 6 monitor staan. Omdat de monitor erg veel in gebruik zijn is er natuurlijk ook kritiek. Hoewel het bijna een perfect speakers is in de prijsklasse zegt men toch vaak dat de lage tonen te aanwezig zijn, dit moet met de 3de generatie beter zijn maar nog steeds te veel aanwezig. Bij het maken en voornamelijk mixen van muziek is het fijn als je een neutraal geluid hebt en niet gekleurd, dat is bij de KRK’s in de lage tonen dus iets te veel.

Als je lang gaat mixen dan kan de over aanwezige lage frequenties ervoor zorgen dat je last krijgt van je oren en dat je regelmatig rust moet nemen. Zelf hebben wij ervaring met de Adam Audio T-series, hierbij is dat bijvoorbeeld veel minder.

Oude generatie G5 KRK

Nieuwe generatie G7 KRK

Conclusie

De KRK Rokit 6 monitoren zijn perfecte slaapkamer/kleine studio monitoren! Bijna elke beginnende producer begint met een KRK Rokit 6 of 5 set monitoren. Ze behouden goed de waarde en gaan erg lang mee. Ze zijn stevig gebouwd en je alle aansluitingen die nodig zijn, zijn aanwezig. Het design is erg mooi en iconisch door de gele woofer.

Hou er wel rekening mee dat er iets te veel laag in kan zitten (bass). Als je veel audio uitmixt en een eerlijke weergave van audio belangrijk is, kan je beter voor een set van ADAM gaan. Let op, je hebt natuurlijk wel een audio interface nodig om de monitoren aan te sluiten!

Een set KRK Rokit studio monitoren kopen?

Deel dit artikel

Geplaatst in Hardware

Reacties



Gerelateerde artikelen