Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
18 Aug 2021

Multiroom speakers: wat zijn het en wat zijn de voordelen?

innovatie Multiroom speakers: wat zijn het en wat zijn de voordelen?

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor het upgraden van apparatuur in hun woning. Zo heeft de helft van de Nederlanders een of meerdere smart home apparaten in huis. Het grote aanbod van moderne apparatuur én de lockdowns van 2020 en 2021 hebben ervoor gezorgd dat er meer aandacht is gekomen voor het comfort thuis. 

Eerlijk is eerlijk: een film kijken of muziek luisteren zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen, is wel erg prettig. Een van de populaire toepassingen die regelmatig wordt aangeschaft, zijn multiroom speakers. Wat zijn multiroom speakers precies en waarom zijn deze speakers zo populair? Je leest er in dit artikel meer over.

Wat zijn multiroom speakers precies?

Multiroom speakers winnen al langere tijd aan populariteit en dat is niet zo vreemd. Het zijn namelijk draadloze speakers die je op afstand kunt besturen. In zo’n systeem sluit je meerdere speakers op dezelfde basis aan, waardoor je bijvoorbeeld dezelfde muziek op al die speakers af kunt spelen. Je kunt bijvoorbeeld speakers in je woonkamer, keuken én slaapkamer plaatsen en via een internetverbinding met elkaar laten verbinden. Via een app op je tablet of smartphone speel je met gemak muziek, een podcast of iets anders af op alle speakers. Vandaar de naam ‘multiroom speakers’.

Om zo’n systeem te maken in je woning heb je een aantal componenten nodig. Beschik je bijvoorbeeld al over een home cinema set dan is het goed om te weten dat je daarop een multiroom audio-netwerk kunt aansluiten. Bij zo’n basis heb je meestal een extra audiocomponent met een netwerkfunctie nodig - dat zit vaak niet op de standaard home cinema sets. Natuurlijk is er ook een aantal speakers nodig om in iedere gewenste kamer gebruik te kunnen maken van audio. Gelukkig kun je dit soort apparatuur tegenwoordig goedkoop aanschaffen. Via bespaardeals vind je diverse kortingscodes en aanbiedingen voor audio.

Voordelen van multiroom speakers

Dit soort speakers hebben behoorlijk wat voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je in verschillende soorten ruimtes kunt genieten van dezelfde audio. Wil je in de keuken hetzelfde liedje afspelen als in de woonkamer? Dat is geen probleem met multiroom speakers. Natuurlijk zijn er nog meer voordelen waar je van kunt profiteren, zoals:

  • Je kunt de multiroom speakers met behulp van slechts één app besturen. Die app kun je zowel op je smartphone als op je tablet hebben staan. 
  • Wat ideaal is, is dat je geen compleet nieuwe set speakers of een basis hoeft aan te schaffen wanneer je voor multiroom speakers wilt gaan. Je kunt oudere speakers namelijk ook gewoon binnen dit systeem gebruiken. Hier heb je vaak nog een extra versterker of losse ontvanger met netwerkfunctie voor nodig.
  • Het is heel gemakkelijk om met multiroom speakers een draadloze home cinema set te maken. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding (WiFi).
  • Met multiroom speakers heb je het belangrijkste deel al in huis: dit soort speakers beschikken namelijk al over een eindversterker in de luidsprekerkast. Dat scheelt weer extra kabels en aansluitingen.
  • Je kunt een systeem met multiroom speakers eenvoudig uitbreiden als je dat wilt. Het enige wat je hoeft te doen, is bijvoorbeeld een nieuwe speaker aanschaffen, koppelen, plaatsen en gebruiken.
  • Wat natuurlijk ook erg prettig is aan multiroom speakers is dat het een draadloos systeem betreft. Je hebt dus geen last van losse kabels in je woning.

Ook belangrijk: design van multiroom speakers

Het is tegenwoordig niet alleen belangrijk dat apparatuur doet wat het belooft - het oog wil ook wat. Daarom is er volop keuze wanneer het gaat om het design van multiroom speakers. Een groot deel van het aanbod van dit soort speakers ziet er bijvoorbeeld strak en modern uit. Denk aan zwarte, witte en grijze speakers met unieke, stijlvolle details. Dit soort multiroom speakers vallen vaak niet eens op in een moderne inrichting. Zo zijn ze de perfecte aanvulling op je interieur. Ga je liever voor een kleurtje? Ook dan heb je genoeg keuze.

Het Amerikaanse merk Harman Kardon staat bijvoorbeeld bekend om de vele opvallende designs, vormen en kleuren. Bij dit merk vind je bijvoorbeeld multiroom speakers in groene, blauwe en zelfs roze kleuren. Zo is er écht voor ieder wat wils te koop. Natuurlijk kun je ook gaan voor een basis met meer natuurlijke materialen, zoals hout of bamboe. Dit soort speakers passen goed in een landelijke of juist bohemian inrichting. Voor welke multiroom speakers je ook gaat; het is sowieso een fijne investering voor dé audiobeleving in verschillende ruimtes in je woning.

Deel dit artikel

Geplaatst in Innovatie

Reacties



Gerelateerde artikelen