Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
3 Jun 2019

Off-White oprichter maakt in samenwerking met Pioneer een dj-controller!

djs/nieuws Off-White oprichter maakt in samenwerking met Pioneer een dj-controller!

Off-White Pioneer dj-controller!? Ja! De modeontwerper Virgil Abloh ontwerpt een NXS2 'skelet' die te zien is in het Museum of Contemporary Art in de geboortestad van Abloh, Chicago, Illinois, VS (het museum voor moderne kunst in Chicago). De modeontwerper combineert tijdens een tentoonstelling muziek, mode en architectuur.

Abloh is oprichter van Off-White™ en werd onlangs benoemd tot Artistic Director bij Louis Vuitton. Zijn wens om de kloof tussen muziek, mode en creatieve kunst te overbruggen sluit aan bij het doel van Pioneer DJ om de diepe verbinding die muziek tot stand kan brengen en de harmonie die het inspireert te bestuderen. Abloh verwierf bekendheid als de Creative Director van Kanye West. Het belangrijkste doel van zijn carrière en van Off-White™ is om de straatcultuur te vertegenwoordigen en te laten uitgroeien tot een kunststroming met behulp van elk ironisch medium dat daarvoor nodig is.

Dankzij de betrokkenheid van Pioneer DJ bij de tentoonstelling "FIGURES OF SPEECH" kunnen we het huidige ontwerp van onze iconische dj-apparatuur re-evalueren en terugbrengen naar de essentie. De "TRANSPARENT” CDJ-2000NXS2-multispeler en "TRANSPARENT" DJM-900NXS2 digitale mixer werden speciaal voor Virgil Abloh ontwikkeld in solidariteit met deze beweging, die we het "Pionier DJ c/o Virgil Abloh™"-project noemen.

“Om de sectorstandaard van de CDJ en DJM een nieuwe look and feel te geven, wilde ik een doorzichtige, niet gelabelde uitvoering van de klassieke modellen ontwerpen om een ander geluid te inspireren tijdens het dj’en. En misschien een nieuwe manier voor muziektechnologie en menselijke interactie om een ander resultaat te evenaren."

Meer weten? Bekijk deze pagina.

Wil je de DJ controller bekijken?

Periode: 10 juni tot 10 september 2019
Plaats: Chicago Museum of Contemporary Art
Adres: 220 E Chicago Ave, Chicago, IL 60611
Openingstijd: 10:00 tot 17:00 (dinsdag, vrijdag: 10:00 tot 21:00)
Prijs: 15 dollar/leraren, studenten en 65+:  8 dollar

Deel dit artikel

Geplaatst in Nieuws

Reacties



Gerelateerde artikelen