Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
26 Feb 2021

Refurbished laptop of desktop voor muziek productie kopen?

producer Refurbished laptop of desktop voor muziek productie kopen?

Het maken en produceren van muziek is de laatste jaren flink veranderd. Voorheen had je nog een uitgebreide en dure muziekstudio nodig, maar alles is tegenwoordig mogelijk met een laptop of computer dit noemt men ‘in the box’. Alles is mogelijk met het kleine doosje de laptop of desktop.

Het is daarom belangrijk dat je investeert in een goede computer, omdat dit vaak de basis is van je setup en daar vrijwel alles op draait. Naast een laptop of desktop heb je nog studio monitoren, microfoon en een audio interface nodig.

Een snelle laptop of desktop kan vrij prijzig zijn, vandaar dat we vandaag induiken in de refurbished opties!

Benieuwd welke opties je hebt en welke mogelijkheden er zijn als beginnende producer betreft refurbished laptops en desktop? Lees dan verder! 

Welke specificaties

Om te beginnen is het natuurlijk handig om te weten aan welke specificaties je computer moet voldoen. Dit is afhankelijk van de complexiteit van je muziek projecten, maar uitgaand van een beginner /semi-uitgebreid adviseren wij een computer met minimaal de onderstaande specificaties.

  • Nieuwe generatie i5 of hoger
  • 16GB RAM
  • Minimaal 500gb SSD-opslag
  • Eigen videokaart (bij laptop)
  • Afmeting beeldscherm (15 inch minimaal bij laptop)
  • Stevige behuizing
  • USB-C of USB-A aansluitingen (voldoende)

Daarnaast heb je nog de keuze tussen Windows en Mac – dit is een persoonlijke keuze waarin geen goed of fout is, wij werken zelf met Mac. Heb je hier vragen of twijfel je hierover? Laat het ons weten in een reactie!

Prijzen van refurbished

De prijzen van nieuw beginnen zo bij de €1500 voor een geschikte laptop en €1000 voor een desktop, mocht je deze nieuw aanschaffen. Refurbished zijn deze prijzen anders en zou je al een gebruikte laptop kunnen aanschaffen voor €600,- met de juiste specificaties.

Voor- en nadelen van refurbished

Vaak zijn de laptops of computers gebruikt in het bedrijfsleven, waarna een bedrijf ze helemaal nakijkt en opknapt. Daarbij worden nodige reparaties uitgevoerd waardoor de consument weer een goed werkende computer ter beschikking heeft.

Je bespaart hiermee geld, maar het is geen nieuw product. Hoe zit dat dan met garantie? Dit verschilt per aanbieder van 3 tot 12 maanden. Bij Gobytes bijvoorbeeld krijg je standaard 12 maanden garantie op de hardware en kan je zelf beslissen of je meer of minder garantie wenst.

Vergelijk daarom goed tussen aanbieders van Refurbished en kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de onderliggende voorwaarden. Het risico is dus wat hoger, omdat de garantietermijn beperkt is maar inruil hiervoor betaal je wel aanzienlijk minder!

Heb je nog vragen over refurbished computers voor producers? Laat het ons weten hieronder!

Deel dit artikel

Geplaatst in Producer

Reacties



Gerelateerde artikelen