Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
11 Dec 2019

Review: AIAIAI TMA-2 HD draadloze hoofdtelefoon ‘competitie met de high-end markt’

producer Review: AIAIAI TMA-2 HD draadloze hoofdtelefoon ‘competitie met de high-end markt’

Het Deense bedrijf AIAIAI is al een aantal jaren een aanwezige speler in de markt van hoofdtelefoons. Zo zijn in de filmpjes van Colour Studio’s – AIAIAI-hoofdtelefoons de standaard! Het design is erg strak, de bouwkwaliteit en innovatie on-point en het geluid is competitief!

Audiokwaliteit

Bij de AIAIAI TMA-2 HD krijg je de high-end S05 speaker units van AIAIAI. De audiokwaliteit is onwijs goed, al bij het eerste gebruik van de hoofdtelefoon waren we onder de indruk van al het detail dat deze hoofdtelefoon levert.

Het is een erg diep en gedetailleerd geluid wat we niet eerder hoorden bij hoofdtelefoons van deze prijsklasse. De grote verbetering in vergelijking met voorgaande versies is HD, deze versie zou voor minder distortion moeten zorgen dankzij de verbeterde speakers.

Comfort

De oorschelpen zitten erg comfortabel, ze zijn gemaakt van alcantara, wat erg zacht aanvoelt. Dat de gehele TMA-2 HD van erg licht materiaal gemaakt is voel je terug in de hoofdtelefoon. Je voelt wel dat er een hoofdtelefoon op je hoofd zit, maar dit gevoel is erg minimaal. Zo hebben we de AIAIAI TMA-2 HD een aantal dagen bijna 8 uur per dag gebruikt op kantoor en dit zonder irritaties!

Besturing

Boven op de band van de hoofdtelefoon zitten 3 kleine knopjes die dienen als besturing van de hoofdtelefoon. Je kunt hiermee bijvoorbeeld SIRI aansturen, skippen tussen tracks en verbinden met Bluetooth. In de band zelf zit de Bluetooth functie verwerkt, bij de niet-Bluetooth versie is dit weggelaten.

Opladen van de AIAIAI TMA-2 HD gaat met een USB-A naar USB-C-aansluiting.

TMA-2 HD
TMA-2 HD losse onderdelen
TMA-2 HD kabel
TMA-2 HD besturing

Bouwkwaliteit

Modulaire hoofdtelefoons? Dit hebben we eerder gezien! Zo is Gerrard Street een Nederlands bedrijf dat modulaire hoofdtelefoons verkoopt op abonnement basis. AIAIAI doet dit al langer maar dan niet op abonnement basis maar op aankoop.

Het concept van modulaire hoofdtelefoon is belangrijk voor de bouwkwaliteit. Dit omdat de hoofdtelefoon uit losse onderdelen bestaat waardoor eventuele reparaties eenvoudig zelf te doen zijn. Kwa verdere stevigheid is het niets minder dan een niet modulaire hoofdtelefoon, alleen moet je de hoofdtelefoon wel zelf in elkaar klikken, maar dat is geen probleem.

Het voordeel van de modulaire opstelling is dat je onderdelen kunt customizen, zoals de kabel en de oorschelpen! Deze zijn van heel erg stevig plastic gemaakt. Het is geen goedkope kwaliteit en ze kunnen tegen een stootje.

TMA-2 HD
TMA-2 HD alcantara 
TMA-2 HD achterkant doos
TMA-2 HD doos

De kabel

De kabel is erg lang en komt met een schroefbare 6.3mm jack plug. De kwaliteit van de kabel is erg goed en gemakkelijk op te rollen. Er zit een soort plastic coating omheen waardoor deze niet snel vies zal worden. In de hoofdtelefoon zelf kan je de mini-jack met een draaibeweging  bevestigen zodat deze er niet snel uit kan schieten.

Conclusie

De bouwkwaliteit is erg goed, wel van plastic maar daardoor erg licht en comfortabel. Door het modulaire concept kan je gemakkelijk onderdelen aanpassen. De audiokwaliteit is heel erg goed voor dit segment hoofdtelefoons en daarnaast is hij ook onwijs strak ontworpen, een échte aanrader!

AIAIAI TMA-2 HD Wireless Preset

9.5
9.5
AIAIAI TMA-2 HD Wireless Preset
AIAIAI TMA-2 HD Wireless Preset
AIAIAI TMA-2 HD Wireless Preset
AIAIAI TMA-2 HD Wireless Preset
Vanaf €334,00 Prijs bij review €350,00

Voordelen

  • Geluidskwaliteit
  • Modulaire setup
  • Design
  • Bouwkwaliteit

Nadelen

  • Geen draagcase
  • Niet inklapbaar

Deel dit artikel

Reacties



Gerelateerde artikelen