Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
1 Nov 2018

Review: Apogee Duet 'de perfecte hoogwaardige audio interface voor onderweg'

producer/hardware Review: Apogee Duet 'de perfecte hoogwaardige interface voor onderweg'

De Apogee Quartet, Apogee Duet en Apogee one zijn nu beschikbaar met USB-C naar Mini-USB aanluiting. Dit zorgt ervoor dat alle drie de producten rechtstreeks verbinding kunnen maken met computers die een type C-USB connectie hebben, geweldig nieuws dus. Daarnaast zijn de interfaces sinds kort ook compitabel met Windows computers (Windows 10 of hoger)! Goede reden om ze te bekijken en drie prachtig uitziende apparaten te reviewen.

APOGEE Quartet

Perfect voor muziekproducers in een opnamestudio die meerdere ingangen nodig hebben en tijdens het mixen geluid moeten horen op meerdere luidsprekers. Het is een alles-in-een studio- en monitorcontroller met hoogwaardige hardware.

Professionele audio-interface en monitorcontroller 12 in X 8 uit USB-audio-interface voor Mac en pc met twee displays.

APOGEE Duet

Een geweldige interface voor elk bureau in een middelgrote of kleine studio en onderweg. Inclusief een scherm en split-kabel om eenvoudig twee ingangen en twee uitgangen te verbinden.

Professionele audio-interface 2 x USB USB Audio-interface voor Mac en pc met één display.

APOGEE ONE
Een klein apparaat om jam-sessies op te nemen met de ingebouwde microfoon of twee instrumenten aan te sluiten en af te spelen via een computer of hoofdtelefoon. Perfect voor singer-songwriters of andere live muzikanten vanwege de plug-and-play-ervaring.

2 x 2 out USB audio-interface / microfoon voor Mac en pc.

De Apogee Duet

De Apogee Duet is een model tussen de Apogee One en de Apogee Quartet. Het is een relatief klein apparaat waarmee je gemakkelijk kunt reizen en die je tegelijkertijd perfect op je bureau kunt plaatsen. Het belangrijkste verschil met de Duet en standaard audio-interfaces is dat er geen ingangen of uitgangen rechtstreeks op het apparaat zijn. Hij is gekoppeld aan een converterkabel, zodat je luidsprekers en instrumenten kunt aansluiten. Net als de andere Apogee-apparaten, is de Duet ook in de VS gebouwd. Dit is merkbaar aan de algemene kwaliteit, het uiterlijk en het gevoel van de interface.

Ingang en uitgangen

De 2 luidsprekeruitgangen en 2 instrumentingangen zijn gesplitst met een kabel genaamd Breakout-kabel. In de meeste gevallen zal dit resulteren in een meer opgeruimd bureau, afhankelijk van de situatie.

Ingangen

2 combo-ingangen, zodat je microfoons, gitaren, keyboards of lijnniveau-apparaten zoals externe microfoonvoorversterkers of een mengpaneel kunt aansluiten. Er is ook 1 MIDI-invoer apart op het apparaat.

Uitgangen

De Duet heeft 4 analoge uitgangen - 2 1/4 "gebalanceerde uitgangen voor aansluiting op luidsprekers of buitenboord-apparatuur en een aparte, onafhankelijk bestuurde 1/4" stereo hoofdtelefoonuitgang.

Aanraaktoetsen en display

De Apogee Duet heeft één OLED-display dat details toont over de instelling en het niveau van de meters. Onder het scherm bevinden zich twee touchpadknoppen die kunnen worden toegewezen aan verschillende instellingen, zoals: luidsprekers dempen, hoofdtelefoon dempen, alle uitgangen dempen, dim-luidsprekers, dim-koptelefoons, dim alle uitgangen, som mono naar luidsprekers, som mono naar koptelefoon, som mono naar alle uitvoeren, meters wissen en een hoofdtelefoon toewijzen aan verschillende uitgangen.

Onder de twee aanraaktoetsen bevindt zich de hoofdknop die we kennen van het Apogee Quartet en Apogee One. Hoofdzakelijk heeft die de functie om het volume en de inputversterking te regelen, maar kan ook aan verschillende functies worden toegewezen. Het is geweldig hoe de Duet naast je toetsenbord kan worden geplaatst, zodat je het volume direct kunt aanpassen zoals een monitorcontroller.

Overzicht van specificaties en details

Net als de andere Apogee-apparaten beschikt de Duet over interne hoogwaardige voorversterkers en AD / DA-converters. Veel met grammy bekroonde producers gebruiken dit apparaat en bevestigen de kwaliteit van de Duet.

  • AD / DA-conversie voor opnemen tot 192 kHz / 24-bit.
  • 2 analoge ingangen met microfoonvoorversterkers van wereldklasse en selecteerbaar 48v fantoomvermogen voor het aansluiten van microfoons, instrumenten of lijnniveau-apparaten.
  • 4 analoge uitgangen - 2 gebalanceerde 1/4 "mono-uitgangen voor luidsprekers of buitenboorduitrusting, 1/4" stereo hoofdtelefoonuitgang.
  • USB 2.0 High-speed verbinding met Mac of Windows PC
  • Directe digitale verbinding met iPad- en iOS-apparaten (iPhone, iPad en iPod touch Bliksem en 30-pins kabel wordt apart verkocht).
  • Softwarebesturing van hardwareparameters inclusief ingangsselectie en lage latentiemonitoring.

Onze ervaring

We zijn verbaasd door de kwaliteit van de Apogee Duet. Het apparaat zelf is degelijk en goed gebouwd, net als de interne componenten, dit zal je ervaren tijdens het horen van geluid door deze audio interface. Het is eenvoudig in te stellen en perfect te integreren met Apple-apparaten en Windows 10. Het is erg fijn om het volume te regelen met de grote knop op de audio interface. De aluminium behuizing geeft een zeer robuuste kwaliteit en duurzame uitstraling. Als je met Apple-apparaten werkt en op zoek bent naar een kleine high-end audio-interface, dan is Apogee Duet precies wat je zoekt (sinds kort ook Windows 10). Als je van plan bent om meer inputs te gebruiken om op te nemen, zou je twee keer moeten nadenken - aangezien er maar twee inputs beschikbaar zijn. Maar als dat genoeg is voor je - is dit een geweldig apparaat!

Apogee Duet Mac en iOS compatible

9
9
Apogee Duet Mac en iOS compatible
Apogee Duet Mac en iOS compatible
Apogee Duet Mac en iOS compatible
Apogee Duet Mac en iOS compatible
Vanaf €539,00 Prijs bij review €539,00

Voordelen

  • Hoge kwaliteit
  • Draagbaar

Nadelen

  • Prijs

Deel dit artikel

Reacties



Gerelateerde artikelen