Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
16 Apr 2021

Review: Apogee Symphony Desktop 'Symphony kwaliteit beschikbaar op je desktop'

producer Review: Apogee Symphony Desktop

Het is al meer dan een jaar geleden dan Apogee de Symphony desktop aankondigde tijdens de NAMM 2020, hiervan maakte wij deze video. Ondertussen is er veel gebeurt betreft de verdere ontwikkeling, Apogee had wat meer tijd nodig om de Symphony succesvol op de markt te lanceren, want dit kleine doosje beschikt over heel veel power.

Benieuwd wat de Apogee Symphony in jouw setup kan betekenen? Lees dan verder voor de volledige review!

De Apogee Symphony

Symphony kennen we van de Symphony I/O Mk II – de rack interfaces die in professionele studios worden toegepast met een hoog prijskaartje – maar hiervoor krijg je dan ook ontzettend veel voor terug.  Voor dit vlaggenschip model moest een betaalbare versie in een portable formaat als toevoeging komen.

Vandaar de release van de Apogee Symphony Desktop – toegankelijk en portable, maar met de kwaliteit die je van de originele Symphony gewend bent.

Wat krijg je zoal? Een touchscreen, twee microfoon pre-amps, 10 in x 14 out mogelijkheid, DSP voor het real-time runnen van plugins, USB-C, onwijs goede bouwkwaliteit, optical in/out en nog veel meer!

Belangrijk om te weten is dat de Symphony een DSP-audio interface is wat staat voor (Digital Signal Processing) – waarmee plugins real-time draaien op de audio interface in plaats van je computer. Waardoor je minder latency hebt en heb je minder computerkracht nodig. Dit kennen we ook van de Universal Audio geluidskaarten, die daardoor in een hogere prijsklasse zitten.

Sinds kort is de firmware beschikbaar die de DSP helemaal functioneel maakt, hier is Apogee een tijdje mee bezig geweest.

De pre-amps zijn van onwijs goede kwaliteit en zorgen voor 75dB gain en de technologie ingebouwd zorgt voor kraakhelder geluid met weinig ruis in de opnames. In de Symphony kan je daarnaast ook nog eens schakelen tussen verschillende emulatie van andere pre-amps en verschillende microfoon emulaties.

Emulaties zijn mogelijk door de Apogee Alloy Preamp techniek die een analoge elektronica en DSP-processing gebruikt om een erg warm geluid te creëren. Dit vloeit voort uit de originele Symphony.

Hier kan je gebruik van maken door een simpele pre-amp instelling op de audio interface evenals de Apogee channel-strip die je direct kunt draaien vanaf de audio interface zelf. 

“We listened to our customers and the market about the overwhelming desire for Symphony sound quality and the ability to choose your workflow in one interface. Today we are proud to announce Symphony Desktop. We have combined patented technologies developed over the past three years with new features being introduced today in creating the ultimate interface, Symphony Desktop.”

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit is uitstekend, het is alsof Apple de interface ontworpen heeft. Simpel, maar toch high-end tegelijkertijd. Ieder detail voelt robuust aan en straat kwaliteit uit, van de doos tot de audio interface heb je continu de high-end feel die je in deze prijsklasse zeker mag verwachten van een audio interface.

Daarbij is er natuurlijk een touchscreen geïntegreerd, wat soepel en naar behoren werkt. Het kan wel wennen zijn als je van knoppen afkomt op een audio interface, maar het went snel. De display is groot genoeg en eenvoudig aan te tussen.

De headphones uitgang zit aan de voorkant op de juiste plek en een grotevolume bovenop zodat het echt controle geeft over je studio monitoren. USB-C kabel is bijgeleverd, wat heel fijn is – dat zie je niet altijd meer zoals bij de Universal Audio interfaces.

Conclusie

Al met al een bijzonder stukje techniek van Apogee waar goed over nagedacht is. Luisteren naar de consument en high-end techniek toegankelijker maken in een desktopformaat is goed gelukt!

Zo heeft Apogee een erg mooie interface weten neer te zetten die zeker kan concurreren met Universal Audio. Heb je meer budget voor een audio interface en wil je het maximale halen uit je opnames? Check dan zeker de Apogee Symphony Desktop!

Apogee Symphony Desktop audio interface

9
9
Apogee Symphony Desktop audio interface
Apogee Symphony Desktop audio interface
Apogee Symphony Desktop audio interface
Apogee Symphony Desktop audio interface
Vanaf €1.438,00 Prijs bij review €1.469,00

Voordelen

  • Bouwkwaliteit
  • Symphony geluid in desktop
  • Touch-screen

Nadelen

  • Nog geen kunnen vinden
Bekijk in 1 winkel

Deel dit artikel

Reacties



Gerelateerde artikelen