Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
6 Oct 2021

Review: Artesia Performer Black | 88 aanslaggevoelige full-size toetsen

reviews Review: Artesia Performer Black | 88 aanslaggevoelige full-size toetsen

Artesia is een in de VS gevestigd bedrijf dat elektronische muziekinstrumenten produceert met unieke geluidssimulaties zoals onder andere digitale piano’s, synthesizers en elektronische drumstellen. Artesia is een relatief jong bedrijf en beschikt over technische teams uit Duitsland, Japan, en de VS die samenwerken om het geluid van de moderne muziek vorm te geven.

De Artesia Performance Black is voorzien van:

  • 88 lichtgewicht toetsen met aanslaggevoeligheid
  • 12 verschillende geluiden (onder andere piano, harp, nylon gitaar, orgel, viool)
  • DSP-effecten: Reverb, Chorus, EQ
  • 2 x 15 watt luidsprekers

Daarnaast weegt die piano nog geen 10 kilo!

Specificaties

De Artesia Performer Black is een goede digitale piano voor wanneer je veel onderweg bent. De piano beschikt, net zoals een akoestisch piano over 88 toetsen en als je kijkt naar de prijs/kwaliteit verhouding van dit instrument dan is dit eigenlijk de enige met 88 toetsen binnen deze prijsklasse. Deze digitale piano beschikt over Artesia haar akoestische Supra Sound sample processing die er voor zorgt dat het instrument een diep en zeer natuurlijk geluid heeft. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om de piano direct te verbinden met je DAW en hem als MIDI-device te gebruiken!

Eerste indruk

Eigenlijk is de Performer Black wel een beetje te vergelijken met een P45 alleen dan wat minder uitgebreid en dus ook goedkoper. De gewogen toetsen zijn top (misschien net iets zwaarder dan je van een akoestische piano gewend bent). Naast dat het qua gevoel dus erg veel lijkt op een akoestische piano is de aanslag gevoeligheid (5 levels) ook zeer verfijnt, dit geeft je echt het gevoel (en response) wat zeker in de buurt komt van een akoestische piano. De piano wordt geleverd met een sustain pedaal, power adapter en de piano is voorzien van een ingebouwd versterker systeem. Wat betekend dat je eigenlijk meteen kunt gaan spelen. De dynamische stereo set van 4 luidsprekers produceert gezien de prijs een verrassend goede klank. Maar wanneer je een hoofdtelefoon gebruikt dan hoor je pas echt de diepe klank van de Supra Sound samples. Zeer realistisch en vooral de lage tonen komen echt heel mooi naar voren. In de hogere octaven hoor je zelfs de aanslag van de toets was samen met de hoge toon een zeer natuurlijk en realistische klank geeft. Wanneer je overigens al wat verder bent, en je wat meer geavanceerde speeltechnieken hebt ontwikkeld zou het wel eens kunnen zijn dat je problemen krijgt met een polyfonie van 32 noten. In dat geval is de PE-88 van Artesia of iets soortgelijks misschien wel wat voor je!

Conclusie

Dit is de perfecte piano voor beginnende pianisten of producers die hun pianospel naar een hoger niveau willen tillen of wellicht voor iemand die een (backup) piano nodig heeft voor optredens. Het fijne aan deze digitale piano is dat je er verder niets voor nodig hebt om lekker te kunnen spelen (op een pianostatief na dan) en natuurlijk dat ze beschikt over 88 toetsen.

Dus wanneer jij al een akoestische piano gewend bent of misschien van deze Performer Black op een later moment naar een akoestische piano gaat dan hoeft je geen rekening te houden met octaven die je misschien mist want deze piano heeft er evenveel als een reguliere akoestische piano. Dit, samen met de Supra Sound samples maken het een perfecte digitale piano voor iemand die voor weinig geld de sound en feel wil van een akoestische piano.

Deel dit artikel

Geplaatst in Reviews

Reacties



Gerelateerde artikelen