Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
9 Dec 2022

Review: Audient Evo 16 Audio Interface

reviews Review: Audient Evo 16 Audio Interface

Het is alweer een tijdje geleden dat Audient 2 nieuwe audio interfaces lanceerde, dat was tijdens NAMM 2020 waarvan wij de onderstaande video maakte. Wij waren erg onder de indruk van deze zet, dit door het vernieuwende ontwerp en de slimme-autogain functie. Ook het design is erg modern en ook gericht op creators zoals podcast makers en streamers in plaats van enkel muzikanten.

Recent is er ook een bundle uitgekomen, waarvan wij deze video maakte.

Nu voegt Audient een rack-formaat 16 versie toe, naast de bestaande 4 en 6. In samenwerking met distributeur Pro Media Connect namen we de 16 eens onder de loep! 

Lees hieronder verder.

De bouwkwaliteit

Na het uitpakken van de Evo 16 voel je gelijk dat het een kwalitatief gemaakte audio interface is. Compleet metalen behuizing die erg stevig is met een mat-zwart plastic voorpaneel.

Aan de voorkant vindt je 2 combi plugs voor snel gebruik, 8 input knoppen, 48v, gitaar input switch, smart-gain, display volume speaker en 2 headphone aansluitingen. Erg allemaal logisch gepositioneerd van goede kwaliteit.

Aan de achterkant Optical in/out, USB-C, W 8 line-outputs en nog de 3 tot 8 combi inputs. Het LCD scherm reageert direct en is een mooie toevoeging!

Een leuke toevoeging... de f-button staat voor feature button en is vrij toewijsbaar, voor een optimale workflow. Uitbreidbaar met 16 extra pre-amps middels ADAT / SPDIF. Talkback met de F button, hiervoor gebruik je wel een eigen microfoon die je logischerwijs op de audio interface aansluit.

De mogelijkheden

Als creator heb je soms de behoeften om audio te loopen, hiervoor heb je een aantal betaalde programma's, maar Audient heeft dit zelf ingebouwd. Dit is ideaal als je je geluid van een computer wilt door loopen in je audio software voor bijvoorbeeld een stream of podcast.

Engineered to simplify your workflow, the EVO Mixer enables you to effortlessly set up and route your inputs + outputs, provide ultra-low latency monitoring, set up dedicated artist headphone mixes and so much more.

De Evo 16 heeft niet de breedte van een traditioneel 19-inch rack-formaat apparaat, maar met de rack-kit kan je deze breder maken zodat die in een 19-inch rack past. Deze kit is niet standaard inbegrepen maar kan je gratis laten vesturen na het registreren van het product op de Audient website, hier zijn geen kosten aan verbonden.

Zet 8 inputs gelijk op de juiste input volume met smart-gain, is wel heel handig. Vooral met drums, kan dit onwijs handig zijn zoals ze zelf al op de productpagina schrijven.

Make recording drums and larger sessions easy with Smartgain. Automatically set the gain for all 8 channels at once with a simple touch of a button. Powered by our lightning quick Smartgain algorithm, Smartgain uses advanced peak analysis to automatically analyse, adjust and set your gain to the perfect levels – all in less than 20 seconds!

Bijgeleverde software

Een breed assortiment aan software is bijgeleverd waaronder Steinberg Cubase LE, Steinberg Retrologue, Waldorf Edition 2 LE, Loopcloud, Two Notes Torpedo Wall of Sound, Sound ID Refrence en 3 maanden gratis cursus van Produce Like A Pro.

Conclusie

Audient heeft een onwijs mooie aanvulling gemaakt op de 4 en 6 variant. Erg fijn dat er nu een uitgebreide versie die ook nog in je rack past. Audient is erg slim bezig om niet alleen een audio interface voor muzikanten te ontwikkelen maar ook de creators van tegenwoordig, waarvan de behoefte toch net iets anders zijn. Maar overlap is er ook zeker tussen muzikant en creator, waardoor dit een mooie all-in oplossing is!



Evo by Audient EVO 16 audio interface

9
9
Evo by Audient EVO 16 audio interface
Evo by Audient EVO 16 audio interface
Evo by Audient EVO 16 audio interface
Evo by Audient EVO 16 audio interface
Vanaf €489,00 Prijs bij review €444,00

Voordelen

  • Loopback is erg handig
  • bouwkwaliteit
  • slimme functies

Nadelen

  • Ontbreken USB-C naar USB-C kabel
Vergelijk 2 winkels op locatie

Deel dit artikel

Geplaatst in Reviews

Reacties



Gerelateerde artikelen