Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
8 Jun 2020

Review: Audient Evo 4 Audio Interface ‘de slimme audio interface’

producer Audient Evo 4 Audio Interface

Audient is geen onbekend merk in audio hardware land, opgericht in 1997 en staat bekend om krachtige interfaces, pre-amps en opname consoles. Hoe het vanaf de ontwikkeling van high-end professionele consoles al langzaam naar toegankelijkere hardware ging met de release van de ID-interfaces zoals de iD22 en iD44, gaat Audient met het sub-merk genaamd EVO nu nog een stapje verder.

Tijdens NAMM 2020 maakte Audient het merk "EVO" bekend dat opereert onder hetzelfde bedrijf maar toch duidelijk een apart merk is. Dit is te zien aan de aparte social media, logo en pagina’s die Audient gebruikt.

Meer weten over de Audient EVO release? Check de video hieronder die we tijdens NAMM 2020 maakte. In samenwerking met distributeur Pro Media Connect scherven we de onderstaande review over de Audient Evo 4!

De Audient Evo 4 Audio Interface

Tijdens de NAMM werden de 2 nieuwe modellen gelanceerd de: EVO 4 en de EVO 8. Zoals bij veel audio interfaces begint het met een klein model, in dit geval de EVO 4 met 2 outputs en 2 inputs. Opvolgend daarvan is de EVO 8 met 4 inputs en 4 outputs voor 2 sets monitoren en dit met 2 hoofdtelefoon uitgangen.

Los van de 2 combi inputs en 2 outputs heeft de EVO 4 een hoofdtelefoon uitgang, JFET-instrument input en wordt aangesloten middels USB-C.

De EVO 8 is dus erg compleet qua input en outputs en geschikt voor een uitgebreidere opnamesessie.

Waar wil Audient heen met deze 2 nieuwe modellen? In onze ogen is het écht de traditionele audio interface opnieuw ontwerpen. Dit qua design maar ook nieuwe innovaties toepassen zoals de ‘smart-gain’ functie. De audio interface van de toekomst, wij vinden dit een toffe ontwikkeling omdat zo de hele markt geïnspireerd raakt om door te blijven ontwikkelen.

Een erg interessante ontwikkeling en geen slechte eerste poging als je het ons vraagt, want de EVO heeft een aantal interessante functies.

De slimme audio interface

Vaak zit het verschil bij de audio interfaces in de interne hardware, dat is in dit geval ook zo maar dan op een ander gebied. In de EVO zit een ‘smart-gain’ functie ingebouwd waardoor het input level automatisch wordt goed gezet. Dit middels de groene button, vervolgens maak je een test opname van 10-seconden om het volume te bepalen en daarna wordt het input opname volume automatisch rond -10dbu gezet.

Als je ervaren bent met opnemen, heb je dit niet direct nodig. Maar begin je net met opnemen en wil je minder met dit soort technische onderdelen bezig zijn? Dan kan dit erg handig zijn!

In onze ogen is dit bijvoorbeeld erg handig wanneer je voor de eerste keer een podcast gaat opnemen, met deze functie weet je zeker dat je input levels op orde zijn. Wij hebben dit getest en het werkt prima naar verwachting, dit is goed uitgedacht en uitgewerkt!

Tegelijkertijd heeft EVO ook gedacht aan de de content-creator die loopback op een simpele manier wilt gebruiken, dus het opnemen van al uitgaand audio van een computer zonder afzonderlijke sporen te routen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld simpel een Skype interview wilt opnemen. Een van de andere slimme functies is 'Smart Muting' deze mute je hoofdtelefoon of studio monitoren, waardoor je deze niet tegelijkertijd kunt gebruiken. Dit is jammer, maar kan ook handig zijn. Als je een hoofdtelefoon aansluit, gaan je monitoren automatisch uit - handig? Dat is afhankelijk van je workflow.

Specificaties

Er zijn nieuwe pre-amps gebruikt op de EVO-range, met prima specificaties waaronder 58dB mic gain en line gain. De kwaliteit van de pre-amps en hoofdtelefoon outputs zijn prima, wil je meer weten over de exacte specificaties? Check de volledige lijst op deze pagina.

Bouwkwaliteit

De gehele audio interface is gemaakt van plastic, maar voelt niet goedkoop aan – al is de prijs wel erg laag. Een soft matte finish, maakt de audio interface erg strak qua design. Onderop zitten twee rubber strips die wegglijden moeten voorkomen en dat werkt prima.

Qua design is de EVO erg uniek en tof ontworpen, wat zeker een toon gaat zetten voor toekomstige audio interfaces. De meeste aansluitingen zijn weggewerkt aan de achterkant van de interface, wat fijn is zodat de kabels niet in het zicht zijn.

Hiermee rekening houdend met de prijs, is de interface over het algemeen erg goed gebouwd – maar geen wereldklasse wat je ook niet kunt verwachten voor deze prijs.

Het is wel jammer dat er maar een volume meter rondom de grote knop aanwezig is, als je 2 inputs tegelijk opneemt zou het fijn zijn als je ook van beide het volume ziet.

Conclusie

Audient heeft de toon voor de toekomst gezet met de EVO range die in onze ogen de audio interface opnieuw heeft uitgevonden. Terug naar de basis, zonder invloed van andere merken hebben ze deze interface gemaakt, ontworpen en gedacht over slimme functies.

Functies zoals Smart Gain, Smart Mute en het ontwerp maken het een erg interessante audio interface voor: muzikanten, gamers, podcasters en alle andere content creators! Dit allemaal voor een erg betaalbare prijs nog eens, erg toffe release!

Evo by Audient EVO 4 audio interface

9
9
Evo by Audient EVO 4 audio interface
Evo by Audient EVO 4 audio interface
Evo by Audient EVO 4 audio interface
Evo by Audient EVO 4 audio interface
Vanaf €114,00 Prijs bij review €119,00

Voordelen

  • Slimme functies
  • Ontwerp
  • Prijs kwaliteit verhouding

Nadelen

  • Maar een DB meter display
  • Smart Mute niet altijd handig
Vergelijk 2 winkels op locatie

Deel dit artikel

Reacties



Gerelateerde artikelen