Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
3 Jul 2020

Review: Backbone resynthesizer van Steinberg

producer Backbone resynthesizer van Steinberg

Recent heeft het Duitse Steinberg een nieuwe plugin genaamd Backbone gelanceerd, Steinberg kan je wellicht kennen van de DAW Cubase. Daarnaast ontwikkeld Steinberg ook veel hardware waaronder de populaire UR-serie audio interfaces. Een volwaardig bedrijf dat zich al jaren focussed op studio gear, wij waren benieuwd naar de nieuwe plugin genaamd Backbone en maakte de onderstaande video en artikel.

Benieuwd wat Backbone is? Lees en kijk verder!

Wat is Backbone?

Backbone is een drum re-synthesizer met een aantal erg interessante functionaliteiten. Het is in onze ogen écht een innovatieve plugin met het ontwerp en functies die je mag verwachten van innovatieve merken in 2020. Met Backbone kan je kicks, snares, hi-hats, percussie en nog veel meer simpel layeren en aanpassen naar wens. Zo kan je écht je eigen sounds ontwerpen tot in detail, en dat allemaal centraal ondergebracht in een plugin. Het is eenvoudig om het overzicht te bewaren, alles is duidelijk ingedeeld en gesorteerd op kleur.

Wil je dus als producer of sound designer heel ver gaan in het maken van je eigen drum geluiden? Dan is Backbone zeker een aanrader. Je kunt toch 8 lagen tegelijkertijd maken, wat erg veel is. Vanuit de plugin kan je de geluiden direct exporteren naar clips voor in je DAW. Daarnaast, kan je de plugin in alle DAW's gebruiken omdat Backbone beschikbaar is als VST 3, AU en AAX.

Backbone komt met 1.5GB aan geluiden, wat handig is zodat je direct aan de slag kunt mocht je eigen bibliotheek klein zijn.

Hoe werkt Backbone?

Aan de linkerkant heb je een aantal lagen waarin je losse sound kunt laden, ieder geluid kan je apart bewerken met heel vele verschillende functies. Daarboven zit een trigger functie, waarmee je binnen 1 klik alle geluiden kunt triggeren - wat belangrijk is om het geheel te horen. Los van alle bewerking opties is er een aparte effecten sectie waarmee je effecten zoals delay, reverb en distortion per geluid kunt toevoegen.

De re-synth optie is erg tof om te gebruiken en geeft je een spectral van je sample waarmee je 800 keer sneller of slomer de sample kunt afspelen. Dit is erg experimenteel en tof om te proberen. Je hoeft niet continu van scherm te wisselen als je een individuele sample wilt bewerken, maar je kunt binnen een scherm meerdere samples tegelijkertijd bewerken.

Zoals aangegeven kan je de geluiden direct exporteren naar je DAW of middels een drag & drop systeem, wat fijn werkt.

Backbone hoofdscherm
Backbone re-synth scherm
Backbone wave view
Backbone library view

Toepassingen van Backbone

Vooral voor sound designers is Backbone een must-have! Maar ook als producer kan het erg handig zijn als je ervan houdt om je eigen geluiden te ontwerpen. Je kunt zo ver gaan in het tweaken van sounds zodat het iets compleets nieuw wordt. Je hoeft hiervoor geen doorgewinterde sound designer te zijn, door het eenvoudige design kan iedereen snel en eenvoudig aan de slag met Backbone.

Belangrijke functies

  • Erg goed design en stack 8 layers tegelijk
  • Re-synthesize one-shots en loops
  • Direct audio export middels drag & drop
  • Backbone support VST 3, AU and AAX

Conclusie

Het is veel meer dan een gewone drum designer, je kunt eindeloos experimenteren wat heel fijn is als sound designer of producer die diep gaat in het ontwerpen van eigen geluiden. Daarnaast samengevat in een erg simpele en overzichtelijke interface - maakt het een hele fijne plugin. Wij zijn daarnaast voorstander in het verder personaliseren van je eigen geluid en deze plugin versimpelt dat proces.

Een erg leuke en innovatieve plugin van Steinberg! De plugin kost €149,- en is te krijgen op deze pagina. Download Backbone gewoon eens en ga experimenteren, zo kom je er het beste achter of deze plugin geschikt voor jou is!

Heb je vragen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

Deel dit artikel

Reacties



Gerelateerde artikelen