Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
18 May 2021

Review: Black Lion Revolution 2x2 Audio Interface

producer Review: Black Lion Revolution 2x2 Audio Interface

Het is lang niet altijd zo dat de verwachtingen hooggespannen zijn wanneer een fabrikant haar aller eerste Audio Interface op de markt brengt. Toch is dit bij de Revolution 2x2 van Black Lion Audio wel degelijk het geval. Black Lion Audio is, dankzij de vele high end mods voor Audio Interfaces van merken als RME, Antelope en Focusrite, namelijk absoluut geen onbekende op dit terrein. Kunnen ze met de Revolution 2x2 bewijzen dat ze niet alleen Audio Interfaces kunnen modificeren, maar ook zelf kunnen ontwerpen?  

Lees hieronder verder om te zien of ze de hooggespannen verwachtingen waar kunnen maken.

De Audio Interfaces waar iedereen al jaren op wachtte

Door het gebruik van hoge kwaliteit componenten en slimme aanpassingen lukt het “the king of mods” al jaren om de geluidskwaliteit van Audio Interfaces van andere merken aanzienlijk te verbeteren. Tevreden klanten stelden dan ook vaak de vraag wanneer Black Lion Audio zelf eens met een Audio Interface zou komen. Na jarenlang in het geheim aan een eigen Audio Interface gewerkt te hebben komt Black Lion Audio dan dus eindelijk met hun eigen Audio Interface, de Revolution 2x2. 

Unboxing

Voor we verder ingaan op de geluidskwaliteit kijken we eerst naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Bij het open van de doos word al direct duidelijk dat het hier om een premium product gaat. De doos zelf is gemaakt van extra dik dubbel laags karton, mooi bedrukt, en aan de binnenkant gevoerd met schuim om de interface bescherming te bieden. In het schuim is ruimte gelaten voor de 2 meegeleverde USB kabels; een USB-C naar USB-C en 1 USB-C naar USB-A. Ook hier is de keuze voor kwaliteit weer duidelijk te zien want het zijn beiden gevlochten kabels en ze zijn bedrukt met het eigen Black Lion Audio logo. 

Bouwkwaliteit en design

De Interface zelf zit in een stevige zwarte metalen half-rack 1u behuizing met bovenop het Black Lion Audio logo. Aan de achterkant vind je de gebalanceerde en ontkoppelde monitor uitgangen (1/4” TRS), S/PDIF input & output en de USB-C connector. Aan de voorkant bevinden zich de twee XLR/Jack combi inputs, beiden voorzien van high-headroom pre-amps en enkele drukknoppen voor instrument functionaliteit, 48V fantoomvoeding en input selectie. Centraal op de voorkant is de 8 segmenten VU meter geplaatst voor visuele feedback. Aan de rechter kant vind je de grote monitor (volume) knop, de input/playback mix knop voor direct monitoring, een handige monitor selectieknop en de uitgang voor de hoofdtelefoon voorzien van een volume knop. Alle pots en drukknoppen voelen zeer stevig zoals je voor deze prijs ook mag verwachten. 

Geluidskwaliteit

Geluidskwaliteit is natuurlijk altijd belangrijk voor een Audio Interface, maar bij deze Black Lion Audio is dit natuurlijk extra van belang. De realiteit is echter dat het zeer moeilijk is om de geluidskwaliteit van Audio Interfaces objectief en goed met elkaar te vergelijken. De verschillen zijn vaak zeer subtiel en externe factoren als de kwaliteit van de monitor speakers/headphones, de kwaliteit van de kabels, de akoestiek van de ruimte en zelfs de kwaliteit van de muziek (MP3, Wav etc) zijn van invloed op het resultaat. Daarnaast is 100% neutraal A/B testen tussen Audio Interfaces niet gemakkelijk realiseerbaar. De Black Lion Audio Revolution 2x2 deed in mijn oren zeker niet onder voor de RME Babyface Pro FS en Audient ID4 die ik ter beschikking had, maar echte verschillen in geluidkwaliteit waren voor mij te miniem om er harde conclusies aan te verbinden.

Meegeleverde Software

Waar bij de meeste Audio Interfaces een light versie van een DAW word meegeleverd, krijg je bij de Revolution 2x2 met PreSonus Studio One Artist een volledig functionele DAW ter beschikking. Verder bestaat de Revolution Software Suite uit Izotope Elements (basis versies van Nektar, Neutron, Ozone & RX8), Brainworx BX_digital hi-fi mastering EQ en de Lindell 6X500 pre-amp EQ. De keuze van de gebundelde software past volledig bij een high-end Audio Interface gericht op gevorderde producers & engineers en bied je bovendien veel waar voor je geld.  

Conclusie

De vraag of dit de Audio Interface is waar iedereen op wachtte en of Black Lion Audio de hooggespannen verwachtingen heeft kunnen waarmaken is niet eenduidig te beantwoorden. Wanneer je een leuke betaalbare eerste Audio Interface zoekt voor je home studio zijn er goedkopere alternatieven te vinden die je meer mogelijkheden (aansluitingen, snufjes) voor je geld bieden. Heb je een goed getraind oor, goede afspeel mogelijkheden, en zoek je een audio interface die zowel zeer stevig gebouwd is als erg goed geluid levert, dan is de Black Lion Audio Revolution 2x2 zeker een optie die je moet overwegen. Alles aan deze Audio Interface, van de doos tot de behuizing en de knoppen voelt premium aan en zelfs de software bundel bied je een hoop waar voor je geld. 

Deel dit artikel

Reacties



Gerelateerde artikelen