Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
30 Sep 2020

Review: CalDigit TS3 Plus Thunderbolt 3 Dock

producer Review: CalDigit TS3 Plus Thunderbolt 3 Dock

Docks en hubs - relevanter dan ooit omdat Apple een aantal jaren terug laptops uitbracht met enkel USB-C aansluitingen. Dit resulteerde in veel nieuwe ontwikkelingen als je kijkt naar docks en hubs voor je computer. Voor ons, is dit wellicht wel juist positief geweest - we zijn gaan kijken naar een all-in-one oplossing in de studio. Alles centraal aansluiten en maar één kabel naar de Mac Book Pro - dit wordt mogelijk gemaakt door het Thunderbolt 3 protocol. Deze 2 werelden komen samen in de CalDigit TS3 Plus Thunderbolt 3 Dock - een hele mond vol, maar het kan ook erg veel voor een klein kastje.

Waarom hebben wij voor een Thunderbolt 3 dock gekozen, waarom die van CalDigit en wat zijn de voordelen voor producers? Lees het hieronder in deze review.

Wat is Thunderbolt 3?

Thunderbolt 3 is een protocol dat veel meer aankan dan enkel een USB-A aansluiting. Je kunt namelijk stroom doorvoeren voor je laptop, meerdere schermen aansluiten, meerdere USB poorten, data en nog meer via een kabel laten gaan. Dit was simpelweg niet mogelijk met USB-A. Dit resulteert in een enkele aansluiting, wat wel zo handig is in een studio. Thunderbolt 3 gaat via USB-C, waar nieuwe apparaten dan ook over beschikken.

Meer weten? Wij posten binnenkort een video op ons YouTube kanaal over Thunderbolt 3.

Waarom de CalDigit TS3 Plus Thunderbolt 3 Dock?

De TS3 is een dock-station met 15 aansluitingen waaronder SD en voeding voor je laptop. Je kunt daarbij 2 monitoren aansluiten, netwerkpoort, audio poort koptelefoon een microfoon aansluiting en nog meer. Daarnaast heb je voldoende USB-A aansluitingen. De dock heeft externe voeding nodig, om alle poorten te zien van stroom. Het is geen goedkope dock, maar is erg breed in te zetten en bezit simpelweg over alle aansluitingen die wij nodig hebben (en dat zijn er aardig wat).

Daarbij zit een 70 centimeter Thunderbolt 3 kabel inbegrepen, deze kabels zijn zelf al vrij prijzig. Dit bepaald dan ook zeker de prijs van het product. De TS3 is super stevig afgewerkt en op twee manieren te positioneren. In geheel erg compact en ziet er strak uit in je studio opstelling.

Hou er wel rekening mee dat de dock wat warm kan worden, omdat er simpelweg heel veel doorheen gaat als je deze optimaal gebruikt.

Conclusie

De CalDigit TS3 is onze vaste dock in de studio geworden! We hebben verschillende andere modellen bekeken, maar de CalDigit TS3 is compact, heeft alles en qua uitstraling past het prima in onze studio door het grijze metaal wat gebruikt is. Thunderbolt 3 docks zijn nou eenmaal niet goedkoop, maar om met losse hubjes te werken is voor ons geen optie. Al met al een erg mooi product waar in essentie goed over nagedacht is, geen gekke design keuzes maar strak en voldoet in de behoefte.

Vragen over Thunderbolt 3 docks? Laat het ons weten in een reactie!

Deel dit artikel

Geplaatst in Producer

Reacties



Gerelateerde artikelen