Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
7 Oct 2019

Review: De derde generatie Focusrite 2i2 audio interface

producer/hardware Review: De derde generatie Focusrite 2i2 audio interface

Focusrite is al jaren marktleider als het gaat om toegankelijke audio interfaces. Niet alleen voor muzikanten, maar ook voor bijvoorbeeld een videograaf en podcast creators. De 2i2 is koploper omdat de 2i2 geschikt is voor de meeste doeleinden voor beginners en erg betaalbaar is.

Net zoals je KRK kent van de bekende gele woofer in de studio monitor, herken je Focusrite direct aan het rode metaal. Focusrite is inmiddels aangekomen bij de derde generatie met 6 nieuwe modellen waarvan een aantal direct de 2de generatie vervangen. We doken in de nieuwe generatie 2i2, lees hieronder meer en bekijk de Inside Audio video.

Verschil met voorgaande versies

Zoals hieronder beschreven is de bouwkwaliteit een aanzienlijke verbetering. Daarnaast is het design ook aangepast, waardoor de audio interface erg strak eruitziet. De AIR-functie is geheel nieuw en geeft opnamen meer ruimte, wat handig kan zijn bij het opnemen van vocals of gitaar, meer daarover later.

In de 2i2 zitten ook nieuwe pre-amps die volgens Focusrite alle voorgaande versies overtreffen. Daarnaast is het aansluiten en aan de slag gaan met de 2i2 ook erg gemakkelijk door de ‘quick start tool’, plug en play!

Is het de upgrade waard als je een 1ste generatie hebt? Ja! Heb je een 2de generatie? Dan is het niet essentieel, maar krijg je de kans – de 3de generatie is een goede verbetering!

De AIR Functie

Geheel nieuw is de AIR-functie die op beide inputs afzonderlijk aan en uit te zetten is. Het geeft je opnamen een meer open en ruimtelijker geluid, dit is erg tof om mee te experimenteren. Het kan erg tof zijn om dit toe te passen op je vocalen. Meer weten over de AIR Functie? Check deze video van Focusrite!

Bouw kwaliteit

Het is écht een vingerafdruk magneet, maar het design is ongelofelijk strak! Het is een aanzienlijke upgrade in vergelijking met voorgaande generaties, waarbij de knoppen soms toch een beetje goedkoop aanvoelde. Het is een erg compacte en stevige audio interface, waar goed over nagedacht is. De verbetering in bouwkwaliteit is dan ook aanzienlijk en Focusrite heeft erg kritisch gekeken om te zorgen dat de 3de generatie een flinke verbetering is.

Voor wie?

De 2i2 3de generatie is een erg goede interface voor muzikanten die vaak onderweg zijn of simpel willen opnemen. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, wat zorgt dat je als muzikant niet snel hoeft te upgraden, tenzij je meer inputs of outputs nodig hebt. Voor veel producers is de 2i2 dan ook de 1ste keuze audio interface waar je jaren mee vooruit kunt! Daarnaast is de interne hardware ook verbeterd, wat resulteert in betere opnamen.

Well done Focusrite!

Focusrite Scarlett 2i2 3rd Gen 2-in, 2-out USB audio interface

9.5
9.5
Focusrite Scarlett 2i2 3rd Gen 2-in, 2-out USB audio interface
Focusrite Scarlett 2i2 3rd Gen 2-in, 2-out USB audio interface
Focusrite Scarlett 2i2 3rd Gen 2-in, 2-out USB audio interface
Focusrite Scarlett 2i2 3rd Gen 2-in, 2-out USB audio interface
Vanaf €124,00 Prijs bij review €169,00

Voordelen

  • Air functie
  • Bouwkwaliteit
  • Goede kwaliteit voor de prijs

Nadelen

  • Prijs is ongeveer €50 hoger in vergelijking met vorige versies
Vergelijk 3 winkels op locatie

Deel dit artikel

Reacties



Gerelateerde artikelen