Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
19 Mar 2021

Review: De JZ Microphones BlackHole BH2

producer Review: De JZ Microphones BlackHole BH2

JZ Microphones een merk dat je wellicht niet kent, maar toch een erg goede naam heeft gemaakt in de microfoon wereld. JZ is opgericht in 2007 in Letland en inmiddels al 20 jaar bezig met research en testen. Wat direct opvalt is het creatieve en open-minded design, wat ze ook ze omschrijven als de identiteit van het bedrijf.

Met hoogwaardige toegepaste technologie en een eigen handgemaakt productieproces maakt JZ inmiddels flinke stappen in de microfoon wereld. Genoeg rede om eens een JZ Microfoon onder de loop te nemen en te testen!

Benieuwd naar JZ Microphones en de JZ BlackHole 2? Lees dan verder!

Het aanbod van JZ Microphones

JZ Microphones is sinds 2007 een flinke collectie aan het bouwen van microfoons in verschillende klasse en accessories die daarbij horen. Zo hebben ze een vintage serie, signature serie, BT serie, HH serie en de populaire Black Hole serie.

De Vintage en Black Hole serie zijn inmiddels erg populair geworden, check de website van JZ voor het volledige aanbod!

De JZ BlackHole 2 (BH2)

Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk de capsule in een microfoon, waar JZ veel aandacht aan heeft besteed. De meeste microfoons van JZ gebruiken een ‘Golden Drop Technologie’ waar door je meer helderheid, precisie en minder kleuring krijgt in je opnames. Hierbij implementeren ze een goud-laagje op het membraan van de capsule die in de microfoon zit. Hierdoor is de capsule erg licht, wat weer veel voordelen heeft.

Deze techniek is ook toegepast bij de JZ BlackHole 2. De BlackHole 2 is een groot membraan condensator microfoon, handgemaakt met een erg strak en precies karakter. De BlackHole is een echte all-round microfoon die je goed kunt toepassen op drums, vocals en akoestische gitaar. Volgens de specificaties heeft de BH2 een bereik van 20Hz tot 20 kHz.

Wij hebben de BH2 getest op vocalen en gitaar, waarvan je de resultaten in de video ziet of hieronder bij het kopje geluidskwaliteit.

De JZ WireMesh Pop Filter

Accessories mogen natuurlijk niet ontbreken bij een complete lijn aan studio microfoons. Daarom heeft JZ nieuw leven ingeblazen in de pop-filters, door een erg fijne wire mesh versie uit te brengen, die onwijs goed werkt. De pop filter doet zijn werk goed en dat is terug te horen in de opnamen. Door het gewicht, wat voor een popfilter relatief zwaar is, kan het een beetje lastig zijn om deze te positioneren, maar al met al een erg mooi kwalitatief product!

De geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit! Het meest essentiële punt als het aankomt op de beoordeling van een studio microfoon. Wij hebben verschillende opnames van vocalen en gitaar gemaakt, en kunnen daar direct helder over zijn.

Het geluid is erg strak en precies, in onze test kan de microfoon zeker mee met andere modellen in de prijsklasse en daarboven. Vooral bij akoestische instrumenten en vocalen presteert de microfoon erg goed. Een super strak en heldere weergaven heeft de microfoon, vooral in de hoge frequenties presteert de BlackHole super goed.

Je kunt met deze microfoon échte kwaliteit opnames neerzetten zonder al te veel te EQ’en.

Bouwkwaliteit

De microfoon voelt erg licht aan wat soms een beetje afdoet aan de kwaliteit die men daarmee associeert. Maar los van het gewicht is de bouw kwaliteit en algeheel ontwerp indrukwekkend te noemen.

Ieder detail is over nagedacht en zit stevig in elkaar. Daarnaast het gat in de microfoon die bestemd is voor de bevestiging van de shock-mount. Een microfoon die zich zeker direct onderscheid van de concurrentie, enkel kijkend naar het uiterlijk.

Conclusie

Al met al zijn wij erg tevreden met de JZ BlackHole en zullen wij deze microfoon naast de Austrian Audio OC818 als vaste microfoon in de studio gebruiken. Van innovatieve bouw en ontwerp tot een kraakhelder en gedetailleerd geluid, de BH2 levert het!

Heb je vragen over de JZ Microphones BlackHole 2? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel!

JZ Microphones BH-2 Black Hole condensatormicrofoon

9.5
9.5
JZ Microphones BH-2 Black Hole condensatormicrofoon
JZ Microphones BH-2 Black Hole condensatormicrofoon
JZ Microphones BH-2 Black Hole condensatormicrofoon
JZ Microphones BH-2 Black Hole condensatormicrofoon
Vanaf €599,00 Prijs bij review €527,00

Voordelen

  • Goed geluid
  • Innovatief design

Nadelen

  • Mesh filter is wat zwaar
Bekijk in 1 winkel

Deel dit artikel

Reacties



Gerelateerde artikelen