Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
18 Jan 2019

Review: de Kali LP-6 studio monitors

producer/hardware Review: de Kali LP-6 studio monitor

De Kali LP-6 is samen met de LP-8 de eerste monitor van Kali Audio, het relatief nieuwe bedrijf uit Zuid-Californië. Kali Audio is in 2018 opgericht door voormalig JBL-pro personeel en het bedrijf produceert hoogwaardige audio producten. Elk product dat Kali ontwerpt vernoemen ze naar een stad of dorp in Californië. De LP serie staat voor de stad Lone Pine, dat zich aan de Oostelijke Sierra bevind. Het bijzondere aan de LP serie is naast dat ze zeer betaalbaar zijn, gebruik maken van Lone Pine Technology. De LP serie bestaat uit betaalbare referentie monitoren met een zeer dynamisch bereik en een heldere, felle bas voor mixing en mastering in kleine- en middelgrote studio’s.

De Kali LP-6 studio monitor:

  • Heeft een 6.5 inch woofer
  • Heeft een 1 inch soft dome tweeter
  • Heeft 8 verschillende boundary EQ settings
  • Heeft een afmeting van 22 x 26 x 36 cm
  • Weegt in totaal 7 kg

De nieuwe LP-6

De LP-6 heeft een zeer dynamisch bereik, en omdat er niets versterkt of onderdrukt is om de monitor beter te laten klinken geeft de LP serie een eerlijk en betrouwbaar geluid voor je productie. Door de combinatie van de 3-D Imaging Waveguide techniek, grote voice coil en de aangepaste port tube zijn deze monitoren een van de beste in zijn prijsklasse. Ook is de LP-6 door de vele opties in boundary EQ settings en aansluitmogelijkheden zeer veelzijdig, nauwkeurig in te stellen en zijn ze toepasbaar in vrijwel elke studio. De monitor is voorzien van een efficiënte klasse-D versterking waarbij voor zowel de 6.5 inch woofer als de 1 inch soft dome tweeter gebruik maken van de 40 watt versterking. Bij de LP-8 serie wordt de lage-frequentie woofer zelfs versterkt met 60 watt.

De Kali LP-6 in de kleur wit

Eerste ervaring

De LP serie heeft niet een zeer uitgesproken uiterlijk, maar is dit belangrijk bij een goede studio monitor? Wij denken van niet. Wat wel meteen opvalt is dat de LP-6 zeer robuust en degelijk aanvoelt. De gebruiksaanwijzing is zeer uitgebreid en elke mogelijke positie van de boundary EQ settings wordt subtiel besproken zodat je het maximale uit de monitor(en) kan halen. 

Grenscompensatie EQ's, positie 1 t/m 8

'De LP-6 is de perfecte monitor om je muziekproducties voor een betaalbare prijs, naar een hoger niveau te tillen'

In het algemeen klinkt de monitor zeer helder en diep en er lijkt inderdaad weinig sprake te zijn van verkleuring. De lage tonen springen er echt uit en zijn zeer gedetailleerd voor een monitor van deze prijsklasse. Wanneer de monitor te dicht bij de muur staat is er nog sprake van lichte reflecties, de LP-6 komt het beste tot zijn recht met een minimale afstand 0.5 m. Uiteraard is dit afhankelijk per studio dus probeer uit wat het beste werkt voor jou. De Kali LP monitoren zijn minstens vergelijkbaar met andere studio monitoren in deze prijsklasse zoals KRK en Adam Audio en wellicht schieten ze hier zelfs bovenuit.

Tot slot – Kali monitor kopen?

De Kali LP-6 studio monitor is een van de beste van zijn prijsklasse en is hiermee ideaal voor beginnende en gevorderde producers die werken in kleine- en middelgrote studio’s. Door de vele verschillende boundary EQ settings is de monitor perfect af te stellen aan je studio en door de aangepaste port tube is er sprake van weinig reflecties in de lage frequenties. Mocht je de LP-6 te klein vinden voor je studio dan is het ook mogelijk om de LP-8 aan te schaffen.

Kali Audio LP-6

10
10
Kali Audio LP-6
Kali Audio LP-6
Kali Audio LP-6
Kali Audio LP-6
Vanaf €148,99 Prijs bij review €179,95

Voordelen

  • 3-D Imaging Waveguide techniek
  • Aangepaste port tube
  • Boundary EQ settings

Nadelen

  • Een niet zeer uitgesproken uiterlijk

Deel dit artikel

Reacties



Gerelateerde artikelen