Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
21 Apr 2021

Review: De Marshall Stanmore II

reviews Review: De Marshall Stanmore II

Het in Londen gevestigde bedrijf Marshall heeft een samenwerking met Zound Industries die Marshall speakers en hoofdtelefoons onder licentie produceren.

De Stanmore II is een bluetooth speaker uit de Marshall-serie en is perfect voor elke kamer, groot of klein. Voor diegene die hem te groot, óf te klein vinden zijn er nog meer mogelijkheden zoals de Acton II en de Woburn II. Hierover later in het artikel meer. De Stanmore II geeft een klassieke, retro en vintage uitstraling met een moderne afwerking.

Connectiviteit

De Stanmore II kan op verschillende manieren verbonden worden. Hij kan gebruikt worden via Bluetooth 5.0, 3,5mm jack of via de RCA-input aan de achterkant van de speaker.  Deze RCA-mogelijkheid vinden we erg waardevol en onderscheid de Stanmore II van andere bluetooth speakers. Daarbij ziet de Stanmore II er fantastisch uit naast een oude pick-up.

We hebben de Stanmore II onder andere getest op een oude Pioneer PL-112D. Dit is een oude pick-up zonder phono-voorversterker waardoor hij niet ideaal is om als directe input te gebruiken. Het lukte echter wel om de Pioneer aan te sluiten, we moesten het geluid van de Stanmore II alleen wat harder zetten. Voor structureel gebruik zouden we verwegen om de oude Pioneer in te ruilen voor een modernere pick-up met voorversterker.

De sound van de Stanmore II

De Stanmore geeft wat ons betreft een goed uitgebalanceerde sound. De basfrequenties komen goed tot hun recht. De Stanmore is uitgerust met een 50 Watt woofer en twee 15 Watt tweeters. Door de bas- en treble knoppen kan je zelf het ideale geluid instellen, afhankelijk van de ruimte en de muziek.

Bouwkwaliteit en het ontwerp van de Stanmore II

De klassieke Marshall-details, zoals de vinylbekleding met textuur, het tweedachtige rooster en het iconische scriptlogo sieren het stevige houten frame van Stanmore II. De koperen plaat heeft een inscriptie met de oprichtingsdatum van 1962, dit is een erg fraaie ‘finishing touch’. De Stanmore II is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart en wit.

De Stanmore voelt aan als een stevige speaker met een solide basis. Het is in feite gewoon een miniatuurversterker. De bedieningselementen lijken redelijk op die van de conventionele ‘klassieke’ versterkers. De Stanmore heeft retro draaiknoppen om het volume, de bas en de hoge tonen te regelen. De knopen zijn gemoderniseerd door cijfers te vervangen voor micro-LED’s die oplichten als er aan de knop wordt gedraaid. Dit is natuurlijke een erg leuke en moderne feature. Echter, smaken verschillen en als je het ons vraagt dan zien wij de speaker liever zoals zijn oudere broers zonder led indicatoren.

Marshall bluetooth-app

Naast de analoge bedieningsknoppen kan de Marshall Bluetooth-app gebruikt worden om de instellingen aan te passen. In de app kan je de instellingen naar jouw smaak aanpassen, de app is ontworpen voor geselecteerde Marshall Bluetooth-luidsprekers en hoofdtelefoons.

De app kan gebruikt worden om te schakelen tussen EQ-presets, stereo- of ambient-modus in te stellen en de intensiteit van de LED-lampjes bij de knoppen aan te passen. Daarnaast kunnen er via deze weg firmware updates gedaan worden.

Acton en Woburn

Marshall benoemd de Stanmore II als de meest veelzijdige luidspreker in de Marshall-serie. Naast de Stanmore II heeft Marshall ook de Acton II (het broertje) en de grote broer de Woburn II in het assortiment.

Voor de beeldvorming: de Stanmore II heeft de volgende afmetingen: hoogte 185mm, breedte 350mm met een diepte van 195mm en een gewicht van 4,65 kg.

De Acton II is met zijn afmetingen van: hoogte 160mm, breedte 260mm met een diepte van 150mm en een gewicht van 2,85 kleiner en is ideaal op een keukenblad, boekenplank of vensterbank

De Woburn II daarentegen is wat groter: hoogte 310mm, breedte 400mm met een diepte van 200mm en een gewicht van 8,55 kg en is daarmee de grootste van de drie.

Conclusie

Over het algemeen vinden we de Stanmore II een erg fijne en veelzijdige bluetooth-speaker met een uitgebalanceerde sound. De vintage uitstraling is erg mooi, naast dat het een speaker is kan het ook belangrijke esthetische waarde vervullen in huis. 

De Stanmore II is een stevige en vooral ook mooie speaker om in huis te hebben staan. Daar hangt echter wel een prijskaartje aan, de speaker is te krijgen vanaf €269,-. De prijst varieert echter bij verschillende aanbieders en op de site van Marshall wordt de Stanmore aangeboden voor €349,-.

Marshall Stanmore II Zwart

9.5
9.5
Marshall Stanmore II Zwart
Marshall Stanmore II Zwart
Marshall Stanmore II Zwart
Marshall Stanmore II Zwart
Vanaf €292,00 Prijs bij review €227,00

Voordelen

  • Goed geluid
  • Klassiek design
  • Bouwkwaliteit

Nadelen

  • Nog geen kunnen vinden

Deel dit artikel

Geplaatst in Reviews

Reacties



Gerelateerde artikelen