Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
2 Jun 2020

Review: De RØDE NT-USB Mini 'de ideale desktop microfoon'

reviews RØDE NT-USB Mini

Sinds de corona uitbraak zijn we meer gebonden aan huis. Door de maatregelen die zijn opgelegd zien we dat steeds meer mensen nieuwe manieren gaan bedenken om zich toch te vermaken en te communiceren met de buitenwereld. Artiesten beginnen met thuis concerten en podcasts over allerlei onderwerpen schieten uit de grond. Daarnaast zijn er veel livestreams en volgen studenten digitaal lessen.

Goed geluid is hierbij essentieel en RØDE heeft hier een mooie oplossing voor met de NT-USB Mini. Hoe universeel is de NT-USB Mini? En is het dé oplossing om eenvoudig thuis op te nemen voor een lage prijs? Wij namen de proef op de som en maakte de onderstaande review in samenwerking met distributeur Mafico Pro.

Geen zin om te lezen? Check onze video waarin we audio demo's hebben in verschillende settings met de NT-USB Mini.

De RØDE NT-USB Mini
De RØDE NT-USB Mini doos
Los voetstatief met magneet
De RØDE NT-USB Mini achterkant

RØDE NT-USB Mini

De RØDE NT-USB Mini is een USB-C microfoon die eenvoudig te gebruiken is en de kwaliteit biedt van een studio microfoon. De microfoon is erg universeel en te gebruiken voor het opnemen van dialoog, gitaar, piano en zang. Tof is om te zien dat "RØDE" de kwaliteit levert in een desktop microfoon, voor een betaalbare prijs.

De naam NT kennen we van de NT-USB microfoon en andere microfoons in de RØDE serie die NT bevatten. Maar in het speciaal natuurlijk de NT-USB, die hieronder staat. Een aantal gelijkenissen, maar de Mini heeft toch duidelijk een andere en compactere opzet.

De NT-USB Mini heeft een kwalitatief goede hoofdtelefoon versterker, waarop je zelf kunt monitoren met de 3.5mm jack aansluiting. Dit is direct monitoring, zonder latency.

De microfoon is class-compliant, dus je hebt geen drivers nodig en sluit het direct aan op je Widows of macOS apparaten. De NT-USB Mini heeft een ingebouwde popfilter, wat terug te zien is in de metal-mesh voorkant. Ook is er een slimme techniek toegepast met een magneet, waarmee je de microfoon snel kunt loskoppelen om zo op een microfoon statief te bevestigen. Dit is heel tof gedaan en zien we graag, waardoor gear inzetbaar wordt voor meerdere doeleinde.

Hieronder een overzicht van de meest belangrijke functionaliteiten.

Key features 

  • Hoogwaardige condensator capsule
  • Directioneel cardioid pickup pattern
  • Soepele frequentierespons
  • Ingebouwde pop-filter
  • Afneembaar magnetisch desktop statief
  • 360-graden draaien
  • Hoofdtelefoon versterker van studiokwaliteit en zero-latency monitoring
  • USB-C uitgang
  • Frequency Range 20 Hz – 20 kHz
  • Weegt 585 gram

Geluidskwaliteit

De NT-USB Mini maakt een heldere en duidelijke audio opnamen. Hij is op verschillende manieren in te zetten en qua geluid dan ook een sterke alleskunner, dit is fijn als je nog geen budget hebt voor specifieke microfoons voor bijvoorbeeld dialoog of het opnemen van gitaar. Wil je weten hoe het klinkt? Check dan zeker de video in dit artikel.

De ingebouwde popfilter werkt goed, maar heeft natuurlijk ook zijn limiet. Daarom adviseert RØDE de geluidsbron 10 tot 20 centimeter van de microfoon af te houden.

De RØDE NT-USB Mini volume knop
De RØDE NT-USB Mini gedraaid op statief
De RØDE NT-USB Mini
De RØDE NT-USB Mini met doos

Bouwkwaliteit

Qua design ziet de microfoon er strak en stijlvol uit. De NT-USB Mini komt met een bureaustandaard die magnetisch verbonden is aan de microfoon. Op deze manier kun je hem makkelijk switchen van je bureau naar een ander standaard (indien je deze in je bezit hebt) en terug. Het gebruikte materiaal is een mix van staal en nylon, afgewerkt met een zwart matte coating. Je kunt de microfoon in zijn mount 360 graden draaien. Hierdoor kun je in elk standaard de beste positie aannemen om de juiste resultaten te bereiken.

De microfoon voelt super stevig aan en is redelijk zwaar, wat in dit geval positief is. Heel tof om te zien dat er in de bouw en design rekening is gehouden met de flexibiliteit van het inzetten van de microfoon.

"Een krachtige alleskunner voor maar €100"

Conclusie

RØDE heeft een goed product weten neer te zetten met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Een laag geprijsde microfoon die breed inzetbaar is en kwaliteit uitstraalt. Het plaatje klopt en dus ook jouw opnames thuis! De release van deze microfoon komt ook op een bijzonder tijdstip, tijdens de corona crisis waarin er heel veel vraag is naar dit soort producten. Al met al een erg goede microfoon, voor een interessante prijs.

Wil je weten hoe de microfoon klinkt in de praktijk? Check de video hierboven.

Rode NT-USB mini usb microfoon

9.5
9.5
Rode NT-USB mini usb microfoon
Rode NT-USB mini usb microfoon
Rode NT-USB mini usb microfoon
Rode NT-USB mini usb microfoon
Vanaf €95,00 Prijs bij review €114,00

Voordelen

  • Goede bouwkwaliteit
  • Flexibel inzetbaar
  • Magnetisch afneembaar desktop statief

Nadelen

  • Nog geen kunnen vinden :)
Vergelijk 3 winkels op locatie

Deel dit artikel

Geplaatst in Reviews

Reacties



Gerelateerde artikelen