Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
22 Jun 2019

Review: de Zoom H5 Handheld Recorder

producer/hardware Review: de Zoom H5 Handheld Recorder

We bekijken vandaag de Zoom field/hand recorder range, bestaande uit de H1n, H5 en H6, van dichterbij. Zoom is een van de toonaangevende merken als het gaat om het ontwikkelen van hoogwaardige en innovatieve fieldrecorders. Zoom is erin geslaagd om vernieuwend, origineel en creatief denken te introduceren binnen hun field of recorders, dit resulteerde in enkele verbluffende functies, die we verder zullen bespreken in de review.

Waar is de Zoom H5 perfect voor?

De Zoom H5 is een geweldige en kleine fieldrecorder die voor vele gelegenheden kan worden gebruikt! Plaats de H5 bovenop je camera, gebruik hem om gitaar of andere instrumenten op te nemen of zelfs om je interview of een podcast op te nemen.

Omdat de Zoom H5 tegelijkertijd tot 4 kanalen kan opnemen, is het een prima recorder om te hebben dat je niet erg snel beperkt in functionaliteiten. Het is een beetje compacter dan de H6 en wordt geleverd met een plastic behuizing. Dus je hebt waarschijnlijk nooit de volledige 6 kanalen nodig, maar als 4 genoeg is voor jou en je een kleiner apparaat wilt, is de H5 geweldig! Het is gewoon een kleinere en eenvoudigere versie in vergelijking met de H6.

In de doos

De Zoom H5 wordt geleverd met één microfooncapsule die je kan omschakelen. Ook een zeer compacte plastic doos die ervoor zorgt dat de H5 beschermd wordt tegen eventuele schade wanneer je hem meeneemt. Het bevat ook batterijen, windscherm, USB-kabel en een handleiding.

Net als de H6 heb je genoeg om mee te beginnen als je hem koopt! En natuurlijk de mogelijkheid om uit te breiden met alle andere Zoom-accessoires. Houd er rekening mee dat de uitbreiding om 4 XLR / TSR tegelijkertijd op te nemen, afzonderlijk moet worden gekocht voor ongeveer €60.

Belangrijke functies van de Zoom H5

De H5 neemt 24-bit / 96kHz-audio op en heeft een SPL-shockgemonteerde X / Y-capsule bijgeleverd. Je kan de ingangen afzonderlijk bedienen en ze eenvoudig in- en uitschakelen. Phantom power wordt ook gebruikt als je hem aanzet.

De H5 heeft een ingebouwde luidspreker om je opname meteen af te spelen en voor andere mensen om de opname te controleren. Het scherm is gemakkelijk om een idee te krijgen van de geluidsniveaus bij je opname. Het is ook voldoende om te zien wat er gebeurt, maar in vergelijking met de H6 is het moeilijker om alles te zien, omdat het geen gekleurd scherm is en een beetje kleiner.

De H5 kan 2 x AA-batterijen bevatten die zijn meegeleverd en geeft je tot 15 uur opnametijd. Het kan ook een SD-kaart plaatsen tot 32 GB. De H5 heeft een ingebouwde compressor, limiter en low-cut filter.

Net als de H6 heeft de H5 verwisselbare microfoonopties die zo geweldig zijn! Er is geen verschil tussen de omschakelbare microfoons tussen de H5 en H6.

De bouwkwaliteit

De H5 heeft een zachte rubberen buitenkant die zeer solide aanvoelt. De knoppen voor het ingangsvolume worden beschermd door een metalen balk om te voorkomen dat deze per ongeluk worden gebruikt tijdens het opnemen. Het is een zeer solide apparaat en met de case kan voorkomen dat hij tijdens het reizen wordt beschadigd.

Het er af halen van de microfoon capsule gaat makkelijk. De microfoon die bij de H5 wordt geleverd heeft een zeer kleine maar goed gebouwde schokdemper. De microfoon capsule is gemaakt van plastic en is misschien wat kwetsbaarder.

Conclusie

De H5 is de kleinere broer in vergelijking met de H6. De H6 is een beetje beter gebouwd, heeft een sterker kleurenscherm en kan nog 2 ingangen verwerken. De H5 is echter perfect als je iets minder wilt uitgeven en niet tegelijkertijd 6 kanalen nodig hebt.

Over het algemeen is de H5 echt van grote waarde voor het geld en wordt hij door veel professionals in de muziekindustrie gebruikt!

Zoom H5 handheld audiorecorder

9
9
Zoom H5 handheld audiorecorder
Zoom H5 handheld audiorecorder
Zoom H5 handheld audiorecorder
Zoom H5 handheld audiorecorder
Vanaf €259,00 Prijs bij review €213,00

Voordelen

  • Zeer compacte hoogwaardige recorder
  • Geweldig geluid en bouwkwaliteit!

Nadelen

  • Om 4 XLR / TSR tegelijkertijd op te nemen moet je de extensie voor extra 2 ingangen hebben
Vergelijk 2 winkels op locatie

Deel dit artikel

Reacties



Gerelateerde artikelen