Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
15 Nov 2022

Review en vergelijking: iCON Martian en Cocoon microfoons

producer Review en vergelijking: iCON Martian en Cocoon microfoons

Als audio fanatiekelingen zijn we natuurlijk altijd op zoek naar de ultieme sound. Velen omschrijven dit als eerlijk en transparant. Geen kleuring door de source tenzij het een bewuste keuze is. Nergens is dit zo sterk aanwezig als bij microfoon keuzes. Tijdens een opname wil je die vocal of dat akoestisch gitaar of piano geluid precies zo opnemen zoals hij is en daarvoor is een condensator microfoon voor velen het meest geschikt. iCON Pro Audio heeft op dit vlak de Martian en Cocoon die we vandaag voor jullie gaan testen en vergelijken!

Bouwkwaliteit

Op eerste gezicht oogt eigenlijk het complete plaatje al erg mooi. Leuke verpakking, goede product namen en bijpassende artwork. Ook opvallend is dat de microfoons zelfs in de doos nog in een metalen behuizing zitten verpakt. Er is dus veel oog voor veiligheid en degelijkheid. De microfoons zijn volledig van metaal en strak afgewerkt. Het heeft een echte premium uitstraling allemaal, precies wat je bij premium sound kwaliteit hoort te verwachten. Goede eerste indruk dus.

Bijgeleverd zijn de stand mounts die ook schok bestendig zijn, zodat je microfoon veilig blijft wanneer je er per ongeluk tegenaan zou stoten. Ook vinden we de popfilter in de doos, eveneens gemaakt van metaal.

Features & Sound

De Martian is een regelrecht uit sci-fi film afkomstig Mars mannetje qua uitstraling. Met een volledig draaibare kop is hij naar elke hoek en sound source te richten. Wat opvallend is aangezien de meeste grootmembraam microfoons statisch zijn en aan de hand van de stand gepostioneerd dienen te worden. De sound karakter eigenschappen zijn warm en klassiek. De iCON microfoons worden in Letland handgebouwd met de beste onderdelen om een zo goed mogelijke sound en zo laag mogelijke self noise te produceren. Ook zijn de onderdelen gekozen op duurzaamheid en inzetbaarheid voor zowel stem als instrument opnamen.

De Cocoon is de andere optie in dit intergalactische rijtje. Ten opzichte van de Martian heeft deze microfoon wel een vaste kop en is ietsje compacter. Vintage en warme tonen met veel helderheid is waar deze grootmembraam condensator om bekend staat. Net als de Martian is de Cocoon ook voorzien van de dunne en zeer lichte 999 Gold membraam. Dankzij deze optie wordt de kans op distortion en kleuring tot het minimum beperkt en hou je enkel die eerlijke opname over.

Hieronder hoor je een geluidsvergelijk tussen beide microfoons waar we zowel vocalen als akoestische gitaar voor je hebben opgenomen.

Conclusie

Beide erg rijke microfoons van sound. De Martian is wat donkerder en heeft een wat hogere output wanneer je de ruwe opnames vergelijkt. De Cocoon is daarentegen iets meer ingetogen en heeft wat meer de focus op mid tonen liggen met een erg mooi en helder hoog.
Zowel de Martian als de Cocoon zijn erg geschikt voor zowel zang als instrument opname en het is ook zeker een microfoon die je weet te verbazen zodra je de opnames direct terug luistert.

Een mooie sound die nog maar weinig bewerking behoeft om in de mix te worden opgenomen.
Met het kleine prijsverschil tussen beide Martian + - €700,- en de Cocoon +- €570,- zullen audio liefhebbers bij beiden een geschikte studio compagnon vinden. Ik zou zeggen; Probeer ze zeker uit en check welke jij het mooiste vind! Laat het ons ook weten in de comments.

iCON Martian grootmembraan condensatormicrofoon

9
9
Vanaf €775,00 Prijs bij review €775,00

Voordelen

  • Geluidskwaliteit
  • complete verpakking

Nadelen

  • Wat onhandig doosje

iCON Cocoon grootmembraan condensatormicrofoon

9
9
Vanaf €589,00 Prijs bij review €589,00

Voordelen

  • Geluidskwaliteit
  • complete verpakking

Nadelen

  • Wat onhandig doosje

Deel dit artikel

Geplaatst in Producer

Reacties



Gerelateerde artikelen