Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
1 Jun 2022

Review: FLkey mini, speciaal voor FL Studio ontwikkelt door Novation

producer Review: FLkey mini, speciaal voor FL Studio ontwikkelt door Novation


Op eerste gezicht lijkt de FL Key Mini redelijk veel op het, van het zelfde merk afkomstige, Novation Launchkey Mini. Waar zit dan toch dat verschil? De naam verraad het al een beetje natuurlijk, maar de FL Key Mini is specifiek gemaakt voor de FL Studio producers onder ons! Beatmakers, EDM artiesten, travelling, gevorderde of juist startende producers... Iedereen heeft profijt van dit handzame "plug and play" midi keyboard!

Bouwkwaliteit


Letterlijk met 1 vinger te tillen, zo licht. Het moet dan ook makkelijk mee te nemen zijn. Toch heb je met dit Midi Keyboard een degelijk gebouwd product in handen. Goede kwaliteit toetsen. Sample pads die goed reageren op je aanslag en de controls bovenaan de FL Key Mini zijn te vergelijken met de controls op menig A-Merk interface. Al met al, een goede eerste kennismaking wanneer je het product uit de doos neemt.

Mogelijkheden


Als muzikant/producer wil je vaak zo lang mogelijk in het creatieve schrijfproces blijven. Zonder dat je afgeleid wordt door de technische taken en handelingen die zich in je DAW wel eens voor doen. Want ja, je zou die vette beat of dat mooie melodie lijntje maar weer vergeten dankzij een ditje of een datje.. Met FL Key is dit gelukkig verleden tijd en heb je alles binnen handbereik. Een Midi Keyboard, Sequencer (die volledig aansluit op het beat making proces binnen FL), Pitch en Modulation functies. Maar ook heb je die handige FL Studio shortcuts bij de hand zoals bijv. je Record Button, Channel Rack cursors, Scale & Note Repeat, Octave Up/Down en knoppen waarmee je de volumes op je Mixer Track kunt aanpassen. Kortom alles om lekker te kunnen blijven schrijven en die snelle aanpassingen te kunnen maken die je even tussendoor moet doen.

Uiteraard hebben we  een video voor je gemaakt, waarin we je meer vertellen over deze goede studiohulp. Ook laten we aan de hand van een track binnen FL Studio horen hoe je makkelijk en snel je ideëen kunt vertalen in producties. Wat ons opviel tijdens onze eerste kennismaking met het product, was dat je makkelijk en snel aan de slag kunt. Het is een kwestie van software installeren, de Midi controls binnen FL Studio even instellen en gaan!
Het is geen hogere wiskunde en dat trucje begrijpen onze vrienden van Image Line en Novation maar al te goed. Daarna kun je direct aan de slag met je tracks!

Conclusie


Met een verkoopprijs van slechts €109,- kun je absoluut geen buil vallen aan dit Midi Keyboard. Voor een tool die je werksnelheid zo goed ondersteund zou je zelfs kunnen stellen dat dit een must have voor elke home studio is waar FL Studio draait.



Speed in workflow is Key voor je creatieve schrijf en productieproces. En met deze FL Key Mini is dat een fluitje van een cent geworden. Probeer hem nu bij je favoriete muziek- of pro audio zaak/webshop.

Novation FLKEY-MINI USB/MIDI keyboard

8
8
Novation FLKEY-MINI USB/MIDI keyboard
Novation FLKEY-MINI USB/MIDI keyboard
Novation FLKEY-MINI USB/MIDI keyboard
Novation FLKEY-MINI USB/MIDI keyboard
Vanaf €101,00 Prijs bij review €109,00

Voordelen

  • Fijn voor FL studio gebruikers die toch een MIDI keyboard kopen

Nadelen

  • Niet mega vernieuwend
Vergelijk 2 winkels op locatie

Deel dit artikel

Reacties



Gerelateerde artikelen