Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
9 Sep 2019

Review: Fluid Audio SRI-2 audio interface en monitor controller

producer/hardware Review: Fluid Audio SRI-2 audio interface en monitor controller

Fluid Audio is al actief sinds 1990 met het ontwikkelend van audio hardware. Kevin Zuccaro, oprichter van Fluid Audio was voor het starten van Fluid Audio werkzaam bij JBL. Door een passie voor het maken van speakers is Fluid Audio al een tijdje actief met het wereldwijd verkopen van studio monitoren.

De SRI-2 is de stap van Fluid Audio om niet alleen studio monitoren te ontwikkelen maar ook in het opnamen gedeelte uit te breiden. Een logische eerste stap hiervoor is het uitbrengen van een toegankelijke audio interface/studio monitor controller.

Wij namen de proef op de som en gebruikte de SRI-2 een tijdje! Lees hieronder de volledige review.

Wanneer is de SRI-2 een goede keuze?

De SRI-2 is een erg toegankelijk stukje hardware op financieel gebied. Maar daarvoor krijg je niet alleen een audio interface, maar de SRI-2 functioneert ook gelijk als een studio monitor controller.

Als je vaak schakelt met het volume en je meerdere studio monitoren wilt aansluiten, is de SRI-2 een uitstekende keuze. Met een robuust aluminium chassis is de SRI-2 erg stevig en staat strak op je bureau. De grote volumeknop maakt het eenvoudig om te schakelen met het volume als je in je flow zit.

Je kunt daarbij 2 instrumenten/microfoons middels een combi plug aansluiten (TRS en XLR). Voor de prijs van de SRI-2 is dat op het eerste gezicht een heel compleet plaatje!








Functionaliteiten

Om direct maat de beginnen met een erg toffe functie: je kunt de SRI-2 aansluiten op een telefoon of tablet. De SRI-2 heeft een USB-micro aansluiting voor de verbinding en stroom, erg handig voor onderweg dus!

Indrukwekkende specificaties haalt de SRI-2 192 kHz/24 bit. De grote volume knop is erg ergonomisch opgesteld wat schakelen tussen volume gemakkelijk maakt en zo ook het schakelen tussen 2 studio monitoren met A en B. Uitgerust met 2 combi XLR/TRS aanlsuitingen en kwalitatieve pre-amps. Daarnaast ook natuurlijk 48V pahtom power.

Aan de bovenkant zitten twee LED indicatoren waarmee je het input volume gemakkelijk kunt aflezen inclusief verlichte knoppen.

  • Direct-monitoring knop met 0 latency tracking
  • Aluminium chassis en volumeknop van aluminium
  • Professionele 24-bit/192kHz digital conversion
  • 2 x XLR/TRS combinatie inputs
  • 4 TRS-outputs, voor 2 paar monitoren met een A/B button
  • 1 hoofdtelefoon output met aparte volumeregelaar
  • LED-indicatoren op de knoppen
  • Gevoed bij USB 2.0
  • Cubase LE DAW software bijgeleverd voor Apple en Windows
  • Cubasis LE DAW voor iPad (IOS 9 en later)
  • OS support: OSX 10.6.4 en nieuwer, Windows 7/8/8.1 en Windows 10 x86/x64

Conclusie

Kan je wel een goed stukje hardware krijgen met zo veel mogelijkheden voor deze prijs? Ja, Fluid Audio heeft dat met de SRI-2 zeker bewezen. De Mackie Big Knob zit bijvoorbeeld in dezelfde prijsklasse en heeft meer functionaliteiten, maar qua design, lay-out op het bureau en de bouw van de volumeknop zijn wij toch meer te spreken over de SRI-2. 

Het is wel jammer dat je geen twee studio hoofdtelefoons kunt aansluiten en het volume daarvan afzonderlijk kunt regelen. De SRI-2 is dan ook niet gemaakt om in een set-up te gebruiken waarbij je een aparte vocal booth gebruikt. Je mist dat de koptelefoon aansluiting en de talk-back functie waarmee je kunt communiceren. 

Heb je die functies niet nodig? Kies dan voor de SRI-2!

De SRI-2 is erg stevig gebouwd in vergelijking met andere monitor controllers is de SRI-2 eenvoudig mee te nemen en zal niet snel kapotgaan. De knoppen voelen erg stevig aan!

Fluid Audio SRI-2

9.5
9.5
Fluid Audio SRI-2
Fluid Audio SRI-2
Fluid Audio SRI-2
Fluid Audio SRI-2
Vanaf €197,00 Prijs bij review €199,00

Voordelen

  • Erg veel functies en goede bouwkwaliteit voor de prijs!
  • Gratis Cubase LE bijgeleverd

Nadelen

  • Geen mogelijkheid om twee hoofdtelefoons aan te sluiten
Bekijk in 1 winkel

Deel dit artikel

Reacties



Gerelateerde artikelen