Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
10 Mar 2023

Review: Focusrite Vocaster Broadcast Kit

reviews Review: Focusrite Vocaster Broadcast Kit

Podcasts, ze schieten als paddenstoelen uit de grond en zo kunnen merken die hardware ontwikkelen natuurlijk niet achterblijven. Merken als RØDE en Shure zijn hier al geruime tijd mee bezig. Maar een key-speler op audio hardware gebied gaat er nu met gestrekt been in, Focusrite.

Eerder schreven we al deze review over de Vocaster Two Interface – nu vullen we aan met de los verkrijgbare Broadcast Kit van Focusrite!

De Focusrite Broadcast kit set

De set bestaat uit dynamische microfoon samen met de Vocaster Studio hoofdtelefoon. De Vocaster DM14v is een erg goed alternatief in vergelijking met een Shure SM7B, die nogal aan de prijs is vooral als je er een aantal nodig hebt.

De bouwkwaliteit en geluidskwaliteit doet zeker niet onder in verglelijking met een Shure SM7B.

De HP60V is de hoofdtelefoon die wordt bijgeleverd en is qua kwaliteit prima, niet te vergelijken met bijvoorbeeld een ATH-MX50X, maar dit moet je dan ook zelf afwegen in verhouding met je budget.

Daarbij komt er nog een XLR-kabel bij de set.

Bouwkwaliteit

Vooral de bouwkwaliteit ban de DM14v is erg goed! De hoofdtelefoon is in orde, maar niet indrukwekkend. Dit voel je aan de kwaliteit en bijvoorbeeld dat het geen afneembare kabel heeft, wat wel handig is voor de duurzaamheid van een product.

De DM14v hebben we vergeleken met de Shure SM7B die we bezitten en komt wat betreft kwaliteit, heel erg in de buurt!

Gemak is succes

Focusrite maakt verschillende bundels, dit om het gemak van het maken optimaal en fijn loos te laten verlopen. Als podcast maker moet je bezig zijn met de podcast en niet te technische randzaken.

Vandaag de Vocaster Two en nu de andere sets, die hier zeker een aanvulling op zijn.

Conclusie

Al met al een leuke set voor een creator, niet zo zeer voor een muzikant. Gemakt en een erg interessante instap prijs, waarmee je als creator een kwalitatieve podcast kunt opzetten zonder al te veel gedoe!

Wij zijn benieuwd wat de toekomst op hardware gebied gaat zijn bij Focusrite!

Deel dit artikel

Geplaatst in Reviews

Reacties



Gerelateerde artikelen