Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
26 Oct 2020

Review: Repeat Audio Prince 'Never Buy Headphones Again'

reviews Review: Repeat Audio Prince 'Never Buy Headphones Again'

Note:

Gerrard Street heeft zijn naam veranderd naar Repeat.audio.

Een echt goede plaat gaat nooit verloren. We nemen de muziek waar we het meest van houden, maken het tot iets nieuws en geven het weer door. Of het nu gaat om variaties in klassiek, standards in Jazz of sampling in pop en hiphop, het nieuwe vormt zich uit het oude. En zo blijven onze lievelings-tunes voortbestaan. Letterlijk tijdloos. Op Repeat. En Repeat.

Hoofdtelefoons van eigen bodem, zijn die er? Ja zeker! En niet zomaar hoofdtelefoons – vandaag kijken we naar de Gerrard Street Prince, van een bijzonder bedrijf met een mooie visie, waarom? Lees verder!

First things first, wat is Gerrard Street? Dit is een start-up uit Rotterdam die hoofdtelefoons aanbieden tegen een vast maandbedrag. Dit omdat er per jaar 50 miljoen ton aan apparaten weg worden gegooid, om hoofdtelefoons hier niet onder te laten vallen heeft Gerrard Street het concept bedacht – lease je hoofdtelefoon, bij gebreken fixed Gerrard Street het direct.

Bekijk onze review van Gerrard Street zijn laatste model de Prince hieronder!

Waarom leasen?

Leasen, op het eerste oog zijn wij daar zelf niet zo’n fan van. Maar als je kijkt naar de motivatie en wat je ervoor terugkrijgt, is onze mening toch wat bijgesteld. Een goede hoofdtelefoon, die je altijd en overal meeneemt is breekbaar. Doordat Gerrard Street alle onderdelen gratis vervangt, heb je altijd een werkende hoofdtelefoon.

Dus gaat er een keer iets kapot? Geen zorgen, dan kan je ook zonder zorgen je hoofdtelefoon gebruiken en in je tas stoppen. Ze hebben daarom wel rekening gehouden natuurlijk met de bouwkwaliteit, die is erg goed.

Daarnaast is het beter voor het milieu om niet continu elektronica weg te gooien, maar juist te zorgen en werken met apparatuur wat een lange levensduur heeft.

Check Repeat Audio

Dus je moet wel iedere maand een X-bedrag aftikken, maar daarvoor krijg je dus wel altijd een hoogwaardige hoofdtelefoon, waarmee je verzekerd bent van heel goed geluid!

Welke modellen?

Gerrard Street heeft inmiddels drie modellen uitgebracht waaronder de Prince, Boss en de Day. Zie hieronder een overzicht met de belangrijkste verschillen tussen de 3 modellen.

  • Prince = noice cancelling, meerdere apparaten tegelijk connecten
  • Boss = Draadloos
  • Day = Bedraad

Wij hebben nu de Prince en behandelen deze hoofdtelefoon in dit artikel, meer weten over de Boss? Lees onze review hier. 

De Gerrard Street Prince

Het laatste model van Gerrard Street genaamd Prince heeft de volgende eigenschappen.

  • Digital Active Noise Cancelling
  • 20+ uur batterij
  • Bluetooth 5.0
  • Microfoon ingebouwd

Dit voor €12,50 per maand of €125 per jaar. Bij het ontvangen van de hoofdtelefoon, zet je deze zelf in elkaar. Dit is super simpel en gedaan binnen enkele minuten, dan heb je gelijk het modulaire ontwerp door en qua verzending is dit een stuk gemakkelijker, aangezien het complete pakketje door de brievenbus past.

De onderdelen voelen goed aan, stevig, robuust en strak ontworpen. Volledig zwart afgewerkt, met een kussentje in de hoofdband. Wij zijn van mening dat je flink je best moet te doen om de hoofdtelefoon te beschadigen of kapot te maken.

Wij hebben al aardig wat hoofdtelefoons getest, wat doet de Prince qua comfort? Om eerlijk te zijn – is het qua comfort een van de beste hoofdtelefoons die we hebben getest. Na het opdoen van de Prince, voelt het compleet. Je oren zijn goed afgesloten, het foam van de oorschelpen is zacht genoeg en de hoofdtelefoon klemt niet om je hoofd.

Als totaalplaatje werkt de Prince gewoon erg goed. Het design is strak en comfort is hoog, maar hoe klinkt ie?

Geluidskwaliteit

Ook hier scoort de Prince weer goed. Het ontwerp zorgt ervoor dat je oren compleet afgesloten zijn, waardoor noise cancelling zijn werk kan doen. Dit is dan ook prima in orde.

Qua geluid is het een erg diep, krachtig en strak geluid met sterke midden/laag frequenties. In het hoog is er wat minder detail, maar voor de meeste consumenten is dit niet erg. Qua bereik gaat de Prince erg laag tot wel 10Hz en hoog tot 20Khz.

Check Repeat Audio

Daarnaast kan je er ook mee bellen door de ingebouwde microfoon.

Conclusie

Wij gebruiken de Prince inmiddels iedere dag, niet voor studio werk, maar puur voor het luisteren naar muziek tijdens het maken van deze reviews ;) Een goed doordachte hoofdtelefoon met een uitstekend geluid.

Zeker een aanrader als je verantwoordelijk met elektronica wilt omgaan en daarnaast ook een super goede hoofdtelefoon ter beschikking wilt hebben, zonder daar in een keer een flink bedrag voor te betalen.

Blijf zo doorgaan team Gerrard Street!

Deel dit artikel

Geplaatst in Reviews

Reacties



Gerelateerde artikelen