Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
11 Jun 2020

Review: Hercules DJControl Inpulse 500 DJ Controller + giveaway

djs Hercules DJControl Inpulse 500 DJ Controller

Het Franse elektronicabedrijf Hercules onder operatie van de Guillemot Corporation, heeft een erg speciale aankondiging: De DJControl Inpulse 500 – de krachtigste dj-controller van Hercules tot nu toe! Hercules zet de laatste tijd interessante stappen richting meer serieuze hardware voor de producer en dj-community. Dit was al terug te zien in de release van de Monitor 5, wat een erg interessante en competitieve monitor is – de volledige review daarvan is hier te lezen.

De Hercules DJControl Inpulse is de opvolger in een reeks van 2 andere controllers, de DJControl Inpulse 200 en DJControl Inpulse 300.

Wij hadden de eer om voor release de DJControl Inpulse 500 te testen en daarvan schreven we de onderstaande review en video.

De Hercules DJControl Inpulse 500
2 headphone outputs
Beat Align
Drumpads
3-bands EQ
Pootjes

Voorgaande versies

Hercules wil vooruit, dat is duidelijk. Ze ontwikkelen nieuwe hardware in een serie die continu verbeterd. Zo kennen we de DJControl Inpulse 200 en DJControl Inpulse 300, de 300 schreven we eerder deze review over.

Het was destijds een van de meest vernieuwende controllers voor de prijs onder €200,- met interessante functionaliteiten. Een prima DJ-controller voor de beginnende DJ, waarmee je de basistechnieken goed onder de knie kunt krijgen.

Daarnaast komen de controllers met de eigen Hercules software genaamd DJUCED, waar Hercules flink mee door aan het ontwikkelen is en interessante functies zoals ‘artificial intelligence’ aanbiedt. De DJUCED software is daarnaast ook nog eens gratis te gebruiken.

De Hercules DJControl Inpulse 500 moet een nog completer en professionelere controller zijn!

Wat is nieuw bij de DJControl Inpulse 500?

In basis is de DJControl Inpulse 500 een 2-kanaals dj-controller met de volgende functionaliteiten.

  • 3 bands EQ-filters
  • 2 hoofdtelefoon aansluiting (6.3mm jack en 3.5mm jack)
  • Microfoon aansluiting (6.3mm) dedicated effecten
  • AUX in met filters
  • Pootjes om de controller te verhogen
  • Sync track met Beat Align(voor Serato en DJUCED) voor complete beatmatch guide
  • Een aantal slimme functionaliteiten
  • Velvet Sound DSP van AKM

Er zijn eigenlijk heel veel nieuwe functionaliteit aangebracht door Hercules, wat deze controller tot een hoger niveau brengt. Zo heeft de microfoon sectie, aparte filters van lage en hoge frequenties. Dit is erg tof, want hiermee kan je zelf creatief zijn in het gebruik van je stem.

De effecten sectie is erg uitgebreid en natuurlijk voorzien van een basis 3-bands EQ. Daarnaast heb je 4 filter/fx buttons die je kunt triggeren met een grote filter knop, waardoor je snel kunt schakelen tussen verschillende effecten. Dit is ook zo voor het AUX-gedeelte waar je een filter mogelijkheid hebt.

Erg fijn is dat je 2 aansluitingen voor je hoofdtelefoon krijgt, een met mini jack en een grote jack aansluiting. De hoofdtelefoon sectie is ook eenvoudig te besturen met een CUE / Master knop en een volume knop. Deze heeft ook een aparte VU-meter en een aan/uit switch. Ook kan je natuurlijk per deck de hoofdtelefoon aan of uit zetten.

Daarnaast zijn veel functies is basis hetzelfde maar compleet anders opgesteld. De gehele lay-out van de controller is écht in secties opgedeeld, waardoor het gemakkelijk te begrijpen is. Bij de DJControl Inpulse 300 hadden we het gevoel dat het toch écht een ‘kinder’ dj-controller is, dit gevoel is compleet weg bij de DJControl Inpulse 500. Deze ziet erg strak en professioneel uit, wat je ook terugziet in de afwerking.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit is erg veel verbeterd in vergelijking met de voorgaande versies. De knoppen zijn weliswaar van plastic maar voelen stevig en robuust aan. De midden mixer sectie van de controller is afgewerkt met een metalen cover, wat heel tof is!

Dit alles met een compleet gewicht van 3.3kg, heeft Hercules de lat hoog gelegd. Wat ook erg uniek is om te zien, zijn de 4 uitklapbare pootjes op de controller. Dit lijkt op het eerste oog misschien onnodig, maar is toch erg fijn! Daarnaast zijn er ook nog eens lampjes in de pootjes verwerkt, zoals op de video te zien is.

De pootjes zijn van een soort zacht rubber, waardoor de controller niet wegglijdt bij gebruik. De faders voelen ook aan met de juiste weerstand. Al met al heeft Hercules een stevig stukje hardware ontwikkeld, vooral als we kijken naar de voorgaande versies.

Software DJUCED en Serato

Hercules heeft een partnership met Serato, waardoor de controller compatible is met Serato. Je kunt gratis aan de slag met Serato Lite en je 2 weken gratis Serato Pro bij aanschaf van de DJControl Inpulse 500.

Serato is natuurlijk erg bekend een uitstekende software voor DJ’s, maar DJUCED biedt ook een erg mooie oplossing. De software van Hercules zelf is natuurlijk volledig compatible en voorziet DJ’s in alle behoefte.

Het mooie aan DJUCED is, dat het natuurlijk van Hercules is – waardoor alle controls zichtbaar in de software. Je kunt in de software ook andere aanpassingen doen zoals het toewijzen van effecten en direct muziek laden vanuit Beatport Link en Beatsource Link.

Onze ervaring leert dat DJUCED zeker niet onderdoet voor andere software en een goede keuze is om te starten.

Complete Hercules DJControl Inpulse 500
Hercules DJControl Inpulse 500 doos
Slicer en sampler
Aansluitingen
Deck 2 met lampje
Mixer sectie
Pootjes
SERATO Software
DJUCED Software

In gebruik

De DJControl Inpulse 500 is een erg flexibele en duidelijke controller, alles is mooi opgedeeld in secties en verschillende verlichting draagt bij aan het transparant weergeven van verschillende statussen. Zo staat er het nummer 1 en 2 bij ieder deck, dat verlicht wanneer deze afspeelt – erg handig om snel overzicht te creëren!

Het is een plug & play ervaring, een USB-kabel aansluiten in combinatie met de software en je kunt direct gaan draaien. Heb je nog niet veel ervaring met beat-matchen? Gebruik dan de tempo sync functie of de beat align.

Zo zorg je ervoor dat je de controller snel onder de knie krijgt, wel is het natuurlijk tof dat je zelf leert om 2 nummers aan elkaar te mixen op gehoor.

Conclusie

De DJControl Inpulse 500 is een veelzijdige controller met veel connectiviteit opties. Je kunt er alle kanten mee op, ook qua software kan je met Serato of DJUCED aan de slag. Dit zorgt ervoor dat je niet snel uitgespeeld raakt en de controller in verschillende opstellingen kunt gebruiken.

De Inpulse 500 voelt erg professioneel aan van afwerking, bouwkwaliteit en de gebruikte materialen. Hercules heeft een interessante hoge kwaliteit instap dj-controller neergezet, die je niet het beginner gevoel geeft zoals bij de DJControl Inpulse 200.

Dit alles met een totaal gewicht van 3.2kg, maakt de controller ook nog érg portable.

Promotie en giveaway

Koop je de controller bij Bax Shop, Thomann of Hercules zelf dan kan je gebruik maken van een unieke aanbieding van 11 juni tot 2 juli 2020. Je krijgt namelijk bij aankoop een gratis licentie van Serato DJ Pro ter waarde van ongeveer €125,-.

Wil je kans maken om de controller te winnen? Klik hier om deel te nemen aan de winactie van Inside Audio die duurt tot 3 juli 2020.

Hercules DJControl Inpulse 500 DJ controller

10
10
Hercules DJControl Inpulse 500 DJ controller
Hercules DJControl Inpulse 500 DJ controller
Hercules DJControl Inpulse 500 DJ controller
Hercules DJControl Inpulse 500 DJ controller
Vanaf €275,00 Prijs bij review €299,00

Voordelen

  • Goede bouwkwaliteit
  • Veel functies voor de prijs
  • Pootjes met lampjes

Nadelen

  • Nog geen
Bekijk in 1 winkel

Deel dit artikel

Geplaatst in DJ's Reviews

Reacties



Gerelateerde artikelen