Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
24 Dec 2019

Review: Meze Audio 99 Classic hoofdtelefoon ‘Walnut gold’

producer Review: Meze Audio 99 Classic hoofdtelefoon ‘Walnut gold’

Awards, awards, awards, het Roemeense bedrijf Meze Audio heeft er genoeg! Oprichter Antonio is op zoek gegaan naar een hoofdtelefoon die beschikt over high-end technologie en ook aansluit bij zijn leven en zijn passie voor muziek.

Meze Audio werd in 2011 opgericht na het te experimenteren met onderdelen die al op de markt waren en deze te combineren en engineeren tot een compleet geheel. In 2015 ging het snel dankzij de lancering van de 99 Classic hoofdtelefoon. De verwachtingen zijn hoog, dus een goede rede om eens te kijken of deze hoofdtelefoon de belofte waarmaakt.

Bij Meze Audio worden alle modellen vanaf de basis gemaakt, zonder trends te volgen. Een tijdloos design dus waarbij de geluidskwaliteit #1 is, dit trekt ons erg aan!

Meze logo
Opberg case
Meze logo
99 Classics
Walnut hout

In de doos

We hebben in de afgelopen jaren al heel wat hoofdtelefoons ontvangen ter review. De Meze Audio is een ander niveau op het gebied voor accessoires. Er zit ongelofelijk veel bij, zoals: draagcase, 6.3mm jack plug, lange kabel en korte kabel, kabelcase en vliegtuig plug. Allemaal van erg goede kwaliteit! Vooral de draagcase is erg strak ontworpen en functioneel.

Al met al erg positief dat Meze Audio niets aan toeval overlaat, maar een complete hoofdtelefoon van kwaliteit levert met alle nodige accessoires.

Hardware en comfort

De Meze Classic is een 40mm driver walnoot-houten hoofdtelefoon ontworpen door Antonio Meze. De bouwkwaliteit laat niets aan toeval over en er is dan ook geen enkel stukje goedkope plastic afwerking te vinden. Over ieder detail is nagedacht en in onze ogen perfect. De oorschelpen zijn gemaakt van walnoot hout, wat een erg mooie afwerking geeft. 

Je hebt een uitvoering in Walnut Silver en Walnut Gold, waarbij de metalen onderdelen met een andere kleur zijn afgewerkt. 

De hoofdtelefoon voelt ontzettend licht aan (264 gram) en bijna alsof je niets op je hoofd draagt. Hierdoor kan je de hoofdtelefoon uren dragen zonder er last van te krijgen, erg prettig! Dit klinkt misschien van zelfsprekend, maar is bij andere merken nog wel eens het geval. Je krijgt op de een of andere manier toch irritaties bij het dragen.

Daarnaast zijn alle onderdelen vervangbaar en is er geen lijm gebruikt, wat erg goed is voor de duurzaamheid van de hoofdtelefoon.

Doos van de 99 Classics
Frequency response
Kabel opbergtasje
2 kabels bijgeleverd
Meze accessories

Specificities Meze 99 Classics

  • Transducer size: 40mm
  • Frequency response: 15Hz – 25KHz
  • Sensitivity: 103dB at 1KHz, 1mW
  • Impedance: 32Ohm
  • Rated input power: 30mW
  • Maximum input power: 50mW
  • Detachable Kevlar OFC cable
  • Plug: 3.5mm gold plated
  • Weight: 260 gr (9.2 ounces) without cables
  • Ear-cups: walnut wood

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit is natuurlijk erg belangrijk bij hoofdtelefoons, los van alle accessoires en strakke looks. Het geluid doet niet onder voor het design en is erg goed. 

Wel vinden we dat er in de lage frequenties veel gebeurt bij bepaalde nummers en is het erg vol, wat niet storend is maar wel wennen als je het vergelijkt met andere hoofdtelefoons. Wij hebben vernomen dat het laag strakker zou moeten gaan klinken na ongeveer 100 uren speeltijd, dit is overigens niet gek want veel hoofdtelefoons en monitoren moeten gewoon uren ingespeeld worden voordat ze optimaal klinken. De schelpen sluiten goed af waardoor je wordt meegenomen in je muziek. De hoge frequenties zijn is erg clean en de hoofdtelefoon heeft een goede weergaven.

Conclusie

Een bijzonder aantrekkelijke hoofdtelefoon als je kijkt naar de prijs en wat Meze Audio daar allemaal voor heeft weten neer te zetten. Helemaal compleet met alle accessoires die je maar kunt wensen, kwalitatief hoogwaardige afwerking, walnoot houten schelpen, uitstekend draagcomfort en ook goede geluidskwaliteit!

Erg interessante hoofdtelefoon in onze ogen. Well done, Meze Audio!

Gemaakt in samenwerking met DuneBlue.

Meze 99 Classics Goud

9.5
9.5
Meze 99 Classics Goud
Vanaf €299,00 Prijs bij review €299,00

Voordelen

  • Veel accessoires
  • Goed comfort
  • Strak ontworpen

Nadelen

  • In het laag wat verstorend

Deel dit artikel

Reacties



Gerelateerde artikelen