Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
15 Sep 2020

Review: Ollo Audio S4X hoofdtelefoon

producer Review: Ollo Audio S4X hoofdtelefoon

Ollo Audio is een relatief nieuw merk uit Slovenië, de eigenaar Rok is al jaren actief in de muziekindustrie als bandlid en mixing engineer. Bij het mixen met een deadline moest Rok in de nacht doorwerken, zijn vrouw en kinderen lagen al in bed. De drums van de mix maakte hen minimaal 5 keer wakker, dus begon de zoektocht naar een oplossing – mixen op een hoofdtelefoon.

Daarbij liep Rok tegen het probleem aan dat hij niet de sound kon waarnemen via zijn hoofdtelefoon als dat hij dat kan met studio monitoren. Na een lange zoektocht naar een goede oplossing, ging Rok zelf aan de slag met speakers een hoofdtelefoons. Vervolgens was Ollo Audio geboren, een creatief en innovatief merk die verandering wil maken in de bestaande headphone markt.

Eerder keken wij al naar de Ollo Audio S4R, maar vandaag nemen we een kijkje naar een nieuw model genaamd de S4X.

Lees hieronder verder voor de review.

Wat is Ollo Audio?

We hebben in de intro van dit artikel natuurlijk al het een en ander toegelicht over het ontstaan van Ollo Audio. Maar Ollo Audio heeft écht een interessante aanpak en zorgt voor frisse wind in de headphone markt.

Iedere hoofdtelefoon wordt getest en gemeten. Hiervan is een papiertje bijgevoegd zoals boven te zien is op de foto. Hierop kan je de frequency response van jouw individuele headphone bekijken. Er komt heel veel testen en meten aanbod bij Ollo, bekijk de onderstaande video voor meer toelichting over het testen en meten van de headphones – erg interessant als je het ons vraagt!

De Ollo Audio S4X

De Ollo Audio S4X is ideaal voor een aantal situaties zoals: mixen, referentie sound, thuis werken, masteren en natuurlijk om thuis te luisteren naar muziek. Omdat de hoofdtelefoon een open design heeft (waardoor de oorschelpen open zijn) hoor je ook de ruimte om je heen, je wilt tijdens het mixen geen gesloten hoofdtelefoon. Je wilt ruimtelijk mixen en jezelf niet isoleren, waardoor je de verkeerde keuzes maakt in een mix.

De S4X zijn uitgebreid getest om te zorgen dat ze zo flat mogelijk klinken en een perfecte uitkomst bieden als referentiekader tijdens het mixen. De S4X is gemaakt op basis van feedback die Ollo ontving van het S4 model. Een nog natuurlijkere frequentie response, meer ruimte voor je oren en een grotere headband ring.

De S4X komt met een kwalitatieve 2 meter kabel wat erg fijn is en een tasje om de hoofdtelefoon in op te bergen! Een ander detail is dat Ollo onderdelen los verkoopt, wat de levensduur natuurlijk aanzienlijk verlengt.

Bekijk hieronder alle specificaties van de Ollo Audio S4X.

  • Speaker size 50mm
  • Frequency range 20-22kHz reference response
  • SPL/sensetivity 108dB / 1vrms@1Khz 32ohm
  • Impedance 32ohm, smart devices ready
  • Ear cups outer diameter 90mm
  • Cable termination Detachable 2 meters long Y 2.5mm mini jack
  • Connector 3.5mm jack with an adapter to 6.3mm jack
  • Weight 350g
  • Magnet type Neodymium
  • Transducer type Dynamic
  • Coil 2 layered
  • Membrane material PET 25u
  • Matched speakers Handpicked pairs
  • Warranty 5 years limited warranty

De bouwkwaliteit

Nou genoeg achtergrondinformatie, hoe hebben ze het product uiteindelijk weten te bouwen? Je kunt zien dat het geen machine en fabriek werk is – wat juist positief is. Ollo Audio is écht zelf opzoek gegaan naar de juiste materialen en maakt dit zelf. Dit zie je terug in de complete afwerking, die heel erg netjes is.

De hoofdtelefoon voelt erg stevig aan, de materiaalkeuze is juist en de walnoot houten oorschelpen zijn ontzettend mooi. Daarnaast is het materiaal voor de oorschelp wat op je oren ligt erg zacht en van akoestisch schuim in combinatie met velour – erg zacht!

Al met al een erg mooi product waaraan je direct ziet dat het iets speciaals is. Kleine sidenote: de vorige versie trilde heel erg door als je de metalenband aanraakt – dit is niet meer het geval bij dit model.

Comfort

Misschien in onze ogen wel het grootste pluspunt, het comfort is onwijs goed. Wij hebben inmiddels tientallen hoofdtelefoons getest van consument tot professionele modellen – maar de S4X is ongekend in deze prijsklasse qua comfort. Het zit onwijs goed en gaat zeker niet snel irriteren. Dit hebben ze bij Ollo Audio heel goed voor elkaar!

De geluidskwaliteit

Geluid is natuurlijk heel erg belangrijk om het juiste resultaat te behalen als mixing engineer. Ollo Audio biedt natuurlijk een hoog comfort, maar daarnaast ook een uitstekende flat-response qua frequenties. Het geluid klinkt niet gekleurd, maar daarnaast wel erg krachtig.

Het is voor ons in ieder geval de go-to hoofdtelefoon tijdens het mixen!

Conclusie

Al met al is Ollo Audio erg goed bezig om voor een betaalbare prijs een hele mooie serie hoofdtelefoons neer te zetten! De bouw- en geluidskwaliteit is erg goed. Hoog comfort, goed door getest audio zorgen ervoor dat je een betrouwbare referentie hebt als producer in de studio.

Een heel mooi merk wat misschien minder voor de hand liggend is, maar daardoor juist interessant!

Deel dit artikel

Reacties



Gerelateerde artikelen