Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
18 Jun 2019

Review: Saramomic UwMic9 met de RX9 en HU9 ‘de betaalbare draadloze interview microfoon’

reviews Review: Saramomic UwMic9 met de RX9 en HU9 ‘de betaalbare draadloze interview microfoon’

Na een tijdje gezocht te hebben naar goed draadloos en betaalbaar microfoonsysteem om te gebruiken tijdens evenementen, kwamen we uit bij het relatief nieuwe merk in Europa genaamd Saramonic. Natuurlijk zijn er andere systemen en merken op de markt, zoals de bekende sets van Sennheiser, maar die zitten in een andere prijsklasse.

Deze set kost ongeveer €270 en heeft alles wat je nodig hebt om het op je DSLR-camera te monteren en je meteen te beginnen!

Maar is het het geld waard en tipt hij aan een duurdere draadloze microfoonsysteem? Wij hebben het uitgezocht!

In de doos

De set bestaat uit twee afzonderlijke producten, de handheld-microfoon en de ontvanger die het audiosignaal ontvangt. Deze komen ook in twee afzonderlijke dozen. De UwMic9 draadloze handmicrofoon is rechttoe rechtaan en komt natuurlijk met de microfoon en een handleiding.

De ontvanger heeft wat meer accessoires zoals een clip en een flitsschoenbevestiging die het mogelijk maakt om de ontvanger te monteren op een DSLR-camera. Er zijn ook de benodigde kabels meegeleverd, zoals een mini-jack voor de ontvanger om een camera aan te sluiten op een mini-jack XLR voor een ander type recorder.

A picture containing floor, indoor, table

Description automatically generated

Waar kan je deze set voor gebruiken?

Deze set kan voor vele gelegenheden worden gebruikt. Het is een draagbare set met 2-kanalen die eenvoudig op een DSLR-camera kan worden gemonteerd. Het heeft uitstekende functies die kunnen worden vergeleken met duurdere sets van ongeveer het dubbele van de prijs.

Hierdoor is deze set perfect als een eerste draadloos microfoonsysteem wanneer je wat geld wil besparen maar toch een betrouwbaar en goed audiosysteem nodig hebt. Het is ideaal voor interviews, vlogs, YouTube-video's, dialoog en vergelijkbare audio-opnames.

Dus, als een betaalbare optie voor alle digitale videotoepassingen waarbij je graag een draadloze microfoonset gebruikt - is deze set perfect!

A wooden table

Description automatically generated

Bouwkwaliteit

We weten dat het een goedkopere microfoonset is dan andere typen microfoonsets die gemakkelijk twee keer de prijs kunnen kosten, maar betekent dit dat de bouwkwaliteit verschrikkelijk is? Nee. Sommige onderdelen voelen goedkoper aan dan een dure microfoonset, maar de ontvanger heeft een metalen behuizing waardoor het juist uitstekend aanvoelt. Ook de microfoon voelt solide in je handen en niets mis met de bouwkwaliteit hier!

De batterijen zijn gemakkelijk te vervangen wanneer nodig. De interface van de ontvanger werkt erg goed. We hoefden de handleiding niet te lezen om alles te begrijpen! Op beide producten is een klein LCD-display geplaatst, dat het batterijniveau en het invoervolume aangeeft, wat erg handig is!

We zijn verbaasd over hoe goed dit is ingesteld is opgebouwd uit vaste materialen en een soepele interface gezien de prijs.

A picture containing floor, indoor, table, electronics

Description automatically generated

Audio kwaliteit

De microfoon heeft een cardioïde polair patroon dat ervoor zorgt dat alleen de belangrijke audio van jou of de persoon van het interview wordt opgenomen. We hadden in het begin wat problemen om de instellingen goed te krijgen, maar na wat meer testen was alles goed gegaan.

De audio klinkt goed en is perfect voor alle online video's die je wil uploaden! Het repliceert een vol en warm geluid zonder problemen in een lawaaierige of stille omgeving! Maar houd er rekening mee dat draadloze systemen minder stabiel zijn dan een kabelsysteem, de camerapersoon of audioconus moet de audio altijd controleren om er zeker van te zijn dat deze helder en stabiel is!

A microphone on a wooden table

Description automatically generated

Facts

Hieronder worden enkele feiten opgesomd, zodat je een snel en duidelijk overzicht krijgt van wat deze set kan.

  • Ready to use with everything that comes with it in the box
  • 514-596 MHz range 
  • Automatic frequency scan for the best frequencies
  • All clips and cables included to attach it to your DSLR camera
  • Real-time monitoring with dedicated jack output
  • Infrared synchronization to connect instantly
  • Solid build-quality mainly from metal
  • Up to 100meters distance
  • LCD screens on both products
  • Cardioid pickup pattern rejects unwanted sounds from sides and rear
  • Only 12ms voice delay

Conclusie

Natuurlijk zijn er wat compromissen te maken in de audiokwaliteit en de bouwkwaliteit in vergelijking met andere microfoonsets. Maar als je kijkt naar de prijs en de prijzen van verschillende vergelijkbare microfoonsets, heeft Saramonic fantastisch werk verricht door de kwaliteit te behouden voor een betaalbare prijs!

Deze bundel maakt draadloze microfoon toegankelijk voor de nieuwe community van creators die een klein budget heeft. Deze set is meer dan perfect voor beginners- en mid-professionals. Als je dit product dagelijks gaat gebruiken, adviseren wij om wat meer te investeren in de duurdere professionele producten.

Saramonic UWMIC9 RX9

8.5
8.5
Saramonic UWMIC9 RX9
Saramonic UWMIC9 RX9
Saramonic UWMIC9 RX9
Vanaf €139,00 Prijs bij review €174,00

Voordelen

  • Zeer betaalbare set met hoogwaardige audio en de mogelijkheid om 2 microfoons aan te sluiten

Nadelen

  • De geluidskwaliteit is iets minder in vergelijking met duurdere microfoonsets

Saramonic UwMic9 HU9

8
8
Vanaf €174,00 Prijs bij review €174,00

Voordelen

  • Zeer betaalbare set met hoogwaardige audio en de mogelijkheid om 2 microfoons aan te sluiten

Nadelen

  • De geluidskwaliteit is iets minder in vergelijking met duurdere microfoonsets

Deel dit artikel

Geplaatst in Reviews

Reacties



Gerelateerde artikelen