Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
8 Dec 2020

Review: SE Electronics X1 S Studio Bundle

producer Review: SE Electronics X1 S Studio Bundle

Wat was onze eerste studio microfoon? Ja dat was de SE Electronics X1 S! In mijn studenten tijd produceerde ik redelijk wat muziek in de avonduren. Met een beperkt budget ging ik opzoek naar een geschikte microfoon om zo ook vocalen te kunnen opnemen. Al snel kwam ik via Marktplaats uit bij de SE Electronics X1 S Studio Bundle.

Erg leuk om deze set nu eens goed te testen in dit artikel. Benieuwd naar de SE Electronics X1 S Studio Bundle? Lees dan verder!

Wat krijg je in deze bundle?

In de bundle helemaal compleet? Nee niet helemaal, maar dat kan je ook niet verwachten voor deze prijs. Wat moet je nog aanschaffen om écht te starten met het opnemen van muziek thuis?

  • Microfoon statief
  • Audio interface
  • DAW (Software om op te nemen)

De SE Electronics X1 S Studio Bundle heeft het microfoon onderdeel compleet gebundeld in een set, waardoor je dat direct kunt afvinken, waaruit bestaat dit?

  • Shock-mount
  • XLR-kabel
  • X1 S studio microfoon
  • Reflectie filter
  • Alle nodige bevestiging

Dus de microfoon en alle benodigdheden daarvoor zijn inbegrepen in deze bundle.

Voor wie ontwikkeld?

De X1 S Studio bundle is heel erg populair onder beginnende artiesten die thuis muziek/demos willen opnemen. Hierbij kan je denken aan vocalisten, singer-songwriters of voor bijvoorbeeld voice-over opnamen.

Het is een kwalitatief goede set waar je je eerste meters mee kunt maken. Daarom ook het reflectie filter inbegrepen omdat de meeste beginnende artiesten geen akoestische geoptimaliseerde ruimte ter beschikking hebben.

De bundle is ook in andere samenstellingen te koop bijvoorbeeld: enkel de microfoon of zonder reflectie filter.

De kwaliteit van de microfoon

De SE Electronics X1 S is een erg robuuste condensator microfoon met een aantal functies. Zo heb je 2 low-cut filters om ongewenste lage frequenties direct uit de opname te halen en is er een -10, 0 en -20 dB switch – om harde geluidsbronnen zachter op te nemen.

Benieuwd naar het geluid van deze microfoon? Luister hieronder de test die we deden in vergelijking met andere microfoons.

Wij vinden dat de microfoon erg goed presteert, vooral als je kijkt naar de prijs. Voor de meeste artiesten die thuis beginnen met opnemen, is dit een erg goede keuze waar je jaren plezier van gaat hebben.

Ben je wat verder en heb je kennis van hoe je goed moet af mixen? Ga dan eens een duurdere microfoon bekijken en testen.


Conclusie

Al met al een erg mooie bundle voor een super interessante instap prijs. De microfoon presteert goed en aan de slag gaan met de set is super simpel. De microfoon heeft een erg lage noise-floor. Zoals vermeld moet je wel rekening houden met het feit dat je zelf een statief en eventueel audio interface moet aanschaffen.

Deel dit artikel

Reacties



Gerelateerde artikelen