Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
31 Aug 2021

Review: Slate Digital’s Custom Opto opvolger van de FG-2A

producer Review: Slate Digital’s Custom Opto opvolger van de FG-2A

In een vrijwel rustige zomer in muziek hardware en software land weet het Amerikaanse Slate toch een toffe nieuwe plugin te lanceren, waarmee wij natuurlijk blij zijn! Het team van Slate Digital heeft Inside Audio gevraagd om de nieuwe, vandaag uitgekomen Custom Opto te reviewen. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen, dus hierbij de Inside Audio review en video!

Benieuwd naar de mogelijkheden van de Custom Opto lees en kijk dan verder!

Download Slate's Custom Opto

Teletronix

Het verhaal begon natuurlijk allemaal met de Teletronix electro-optical compressor. Een erg populaire compressor waar veel clonen van zijn gemaakt de laatste jaren zowel in hardware als software. De originele Teletronix zijn erg moeilijk te krijgen en gezien de prijs geschiedenis op Reverb gaan ze zo tussen de 7.500 tot 10.000 tweedehands kosten. Dit type heet de LA-2A, zo heeft Warm Audio een WA-2A en heeft Universal Audio ook een variant.

Door de interessante techniek krijg je een heel interessant geluid, zoals hieronder is uitgelegd in de video door Brent March.

Custom Opto

De Custom Opto voorziet zeker in al het karakter wat de FG-2A levert, maar voegt een aantal interessante functies toe, waardoor je veel meer mogelijkheden krijgt. Je hebt hierdoor veel meer mogelijkheden om het geluid naar je wens aan te passen waardoor je preciezere aanpassingen kunt maken. Ratio, Speed en de Tone functie zijn toegevoegd, waarvan wij de Tone functie toch het interessants vinden en een erg toffe aanvulling is!

De Speed control is ook een waardevolle aanvulling, deze bepaalt de snelheid waarmee de compressor ingrijpt.

FG-2A

Vorig jaar was de FG-2A uitgebracht door Slate Digital wat een digitale clone is van de originele LA-2A. Hierin is Slate niet alleen, aangezien er een handje vol bedrijven zijn die ieder met een eigen techniek het geluid en effect digitaal reproduceren.

Download Slate's Custom Opto

Conclusie

Custom Opto is een erg gave aanvulling aan de Slate Digital's Virtual Mix Rack, als je je aanmeld voor Slate's All Access pass dan krijg je alle plugins van Slate waaronder deze nieuwe Custom Opto. Tof daarbij is dat je natuurlijk ook nieuwe plugins krijgt die Slate uitbrengt door het jaar heen, zo wordt je library altijd aangevuld! Dit voor $9.99 per maand!

Deel dit artikel

Geplaatst in Producer

Reacties



Gerelateerde artikelen