Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
4 Dec 2020

Review: Warm Audio 2 channel VCA Bus Compressor

reviews Review: Warm Audio 2 channel VCA Bus Compressor

De stereo VCA compressor is een nietje geworden in ieders mix bus. Of je het nu gebruikt om je gehele mix aan elkaar te lijmen of je drums te vernietigen, er is voor elk wat wils met een compressor in VCA-stijl. Toen Warm Audio hun eerbetoon aan de legendarische SSL G-compressor aankondigde, veroverde het de hardware pro-audio-markt snel. Maar het roept de vraag op: is het goed?

In dit artikel zullen we een algemene blik werpen op de bouwkwaliteit, geluidsvoorbeelden en of we denken dat het goede studio aanvulling voor je geld is!

Bouwkwaliteit

Het valt niet te ontkennen dat de Warm Audio Bus-Comp gebouwd is als een tank. De pots en knoppen voelen stevig aan, de meters werken goed en hebben een mooi LED backlit display voor werken in donkere omstandigheden en over het algemeen voelt het chassis erg stevig aan.

Er is een aardig weerstandsniveau bij de potten en de knoppen hebben ook een mooie achtergrondverlichting. Het is vrijwel hetzelfde verhaal voor de achterkant van het apparaat, aangezien alle jack- en XLR-ingangen van zeer goede kwaliteit lijken te zijn en eruit zien alsof ze tegen flink geweld kunnen!

Geluid

We hebben enkele geluidsvoorbeelden bijgevoegd van de Bus-Comp processing drumloops van verschillende genres / stijlen die je hieronder kunt beluisteren. We hebben ook verschillende andere tests uitgevoerd met de Bus-comp; Wat lichte 2-3db glue / compressie op een hele mix, wat nog beter klonk bij het nemen van controle over de HPF om het pompen aan de lage kant te verminderen. Evenals het gebruik op andere bronnen zoals gitaar, zang en zelfs als een mono-compressor op basgitaar.

Het resultaat was erg indrukwekkend en werd alleen maar beter bij het inschakelen van de transformatoren. De transformatoren lijken wat verzadiging en misschien een EQ-hobbel aan het algehele geluid toe te voegen, ik zou willen voorstellen om het meestal te laten staan, omdat het echt een mooie sonische verbetering was voor alles wat we probeerden!

De externe zijketen is ook een leuke functie die goed past bij het kwaliteitsniveau dat we hebben ervaren van alle andere bedieningselementen.

Tech specs

  • Volledig analoge, 2-kanaals stereo VCA-compressor
  • Gebaseerd op de legendarische G-compressor technologie in VCA / SSL-stijl
  • Selecteerbare discrete opamp-trap met CineMag USA-transformatoren
  • Externe zijketen
  • Selecteer baar hi-pass filter: 30, 60, 105, 125, 185 Hz
  • Kan zowel op stereo- als mono bronnen worden gebruikt
  • XLR- en TRS-connectiviteit
  • Dynamisch bereik:> 120dB
  • Frequentiebereik: 18Hz - 22kHz

Conclusion

Het valt niet te ontkennen dat de Bus-Comp fantastisch klinkt op zo ongeveer alles wat je erop gooit. Voor deze prijs is het moeilijk te verslaan in termen van veelzijdigheid en functie set. Als je het echter opneemt tegen sommige van zijn softwarerivalen, kan het lastig zijn om de een van de ander te onderscheiden.

Over het algemeen geven we de voorkeur aan het geluid van de hardware, maar dat zit in de details van het warme geluid. Naar onze mening is de Bus-Comp een geweldige optie als je een buitenboordmotor in VCA-stijl wilt hebben waarmee je hands-on kunt zijn en kunt profiteren van het geluid van de CineMag-transformatoren.

Warm Audio Bus Comp stereo bus compressor

9.5
9.5
Vanaf €729,00 Prijs bij review €755,00

Voordelen

  • Warm geluid
  • Bouwkwaliteit
  • Erg veelzijdig in te zetten

Nadelen

  • Geen kunnen vinden

Deel dit artikel

Geplaatst in Reviews

Reacties



Gerelateerde artikelen