Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
30 Jun 2019

Review: Zoom H1n Handy Recorder 'de draagbare hand field recorder'

producer/hardware Review: Zoom H1n Handy Recorder 'de draagbare hand field recorder'

We bekijken vandaag de Zoom field/hand recorder range, bestaande uit de H1n, H5 en H6, van dichterbij. Zoom is een van de toonaangevende merken als het gaat om het ontwikkelen van hoogwaardige en innovatieve fieldrecorders. Zoom is erin geslaagd om vernieuwend, origineel en creatief denken te introduceren binnen hun field of recorders, dit resulteerde in enkele verbluffende functies, die we verder zullen bespreken in de review.

Waar is een H1n handig voor?

De Zoom H1n is de kleinste recorder in de familie. Zodra je de recorder ziet, zie je hoe klein het is. Het is perfect als de grootte belangrijk voor jou is en je alleen een eenvoudig en goedkoop apparaat nodig hebt om mee op te nemen.

Het is bijvoorbeeld gemakkelijk om een snel geluid op te nemen dat je wil vastleggen voor een sample of een interview om het daarna te transcriberen. Je kunt het ook bovenop een DSLR-camera plaatsen. Het is een zeer eenvoudige, slanke en draagbare recorder die nog steeds hoogwaardige audio-opnamen levert.

In de doos

In de doos zit natuurlijk; de zeer kleine H1n-recorder, 2 x AAA-batterijen, Steinberg Cubase en WaveLab LE en een snelstartgids. Er zijn ook enkele accessoires die het mogelijk maken om de H1n uit te breiden: een windscherm, AC-adapter, USB-kabel, statief, shell case en nog wat accessoires.

Er is ook een heel eenvoudig zakje bijgeleverd waarmee je je fieldrecorder tegen krassen kunt beschermen.

Belangrijke functies van de Zoom H1n

De H1n voelt als een zeer rechttoe-rechtaan push-and-go-handrecorder. Je kunt meteen aan de slag en eigenlijk meteen opnemen. Je kunt de microfoon gebruiken die is ingebouwd bovenop de H1n en de knoppen die er zijn om sommige audio-instellingen te wijzigen, zoals een compressor, limiter, opname-instellingen en een low-cut.

Het heeft ook een auto-level functie die erg handig is! Op het LCD-scherm ziet je het niveau van de meter en de huidige instellingen. Er is een marker lijn in en uit voor een mini-jack, zodat je een extra microfoon erin kunt krijgen met een miniplug. Het beschikt ook over een kleine luidspreker voor het direct afspelen van je opnamen. Met de 2 AAA-batterijen kun je tot 10 uur opnemen.

Misschien is de overdubfunctie de beste eigenschap van de Zoom H1n. Het is een methode voor de geluidslayer waarmee je gemakkelijk verschillende lagen audio over elkaar kunt opnemen, zodat je opnames kunt stacken. Als we stacks zeggen, wordt de opname echt gestapeld zodat er een nieuw audiobestand wordt gemaakt en het oude nog steeds bestaat, dan heb je ook alle afzonderlijke bestanden. Dit is handig als je een laag niet goed vindt, je kunt gemakkelijk teruggaan naar de vorige opname. We vinden dit nuttig voor gitaristen die graag in verschillende lagen opnemen en productief zijn in het voltooien van een nummer of het opnemen van een idee.

Wees voorzichtig bij het gebruik van de limiter en het automatisch niveau, het instellen van de functies is altijd de beste manier. Maar als je niet zeker weet of deze functies je kunnen helpen om de opname te automatiseren. Vergeet echter niet om dit altijd te testen voordat je begint met een belangrijke sessie.

De bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit voelt een beetje goedkoop aan, maar ach, het is een handrecorder van €90, -. Het is gemaakt van plastic en de microfoons aan de bovenkant zijn goed beschermd tegen schade. De knoppen zijn gemakkelijk te gebruiken en voelen erg solide aan. De hele recorder weegt slechts 80 gram, wat erg licht is! Over het algemeen zijn we positief over de bouwkwaliteit van de Zoom H1n.

Conclusie

De Zoom H1n is een geweldige handheld-recorder als je veel reist en een beperkt budget hebt. Er zijn een paar geweldige ingebouwde functies die het gemakkelijk maken om op te nemen, zonder diep in de instellingen te hoeven duiken. Houd er rekening mee dat u een micro-SD-kaart kunt gebruiken met een maximale capaciteit van 32 GB. De over-dub functie is absoluut een hoofdfunctie die de Zoom H1n tot een unieke handrecorder maakt! De afmetingen en het gewicht zorgen ervoor dat je hem nooit thuis hoeft te laten.

Zoom H1n Handy Recorder handheld audiorecorder

8
8
Zoom H1n Handy Recorder handheld audiorecorder
Zoom H1n Handy Recorder handheld audiorecorder
Zoom H1n Handy Recorder handheld audiorecorder
Zoom H1n Handy Recorder handheld audiorecorder
Vanaf €97,00 Prijs bij review €89,00

Voordelen

  • Zeer klein
  • Betaalbaar
  • Overdub functie is geweldig!

Nadelen

  • Plastic bouwmaterialen
Vergelijk 2 winkels op locatie

Deel dit artikel

Reacties



Gerelateerde artikelen