Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
5 Dec 2020

Review: Zoom H8 handy field recorder

reviews Review: Zoom H8 handy field recorder

Zoom, in onze ogen zeker de leider als het gaat om field recorders en alles wat daarbij komt kijken. Zoom heeft al jaren een succesvolle lijn waarin ze voor iedere situatie van groot tot klein geschikte field recorders aanbieden.

Vandaag kijken we naar de laatste toevoeging in deze reeks genaamd de Zoom H8. De Zoom H8 zit tussen de Zoom H6 en F6 in. Zoom noemt dit een handy recorder, omdat deze draagbaar is en een relatief klein formaat heeft. Hoewel dat eindelijk niet helemaal meer het geval is met de Zoom H8, omdat deze vrij groot is.

Benieuwd of de Zoom H8 een goede match voor jou is? Lees dan verder!

De functies van de Zoom H8

Een uniek design resulteert in een aantal interessante functies waaronder: 12 tracks tegelijk opnemen, microfoon capsules zijn aanpasbaar, app geïnspireerd besturingssysteem, touchscreen, podcast audio triggers, music app, effecten, EQ en nog veel meer!

Podcast app

De podcast app is speciaal gemaakt voor podcast creators, hierbij krijg je op de display een unieke display met audio-trigger functies, zoals applaus en nog meer keuzes. Je kunt ook zelf audio geluiden triggeren vanaf je Zoom H8 die je inlaadt via een SD kaart.

Music app

Deze app is echt gemaakt om meerdere muzikanten op te nemen, hiervoor heb je dan ook 2 Hi-Z-line inputs beschikbaar. Je hebt zo alle tracks overzichtelijk en kunt EQ en andere effecten zoals compressie per track regelen.

Dit is wel tricky, aangezien het heel anders werkt dan op een computer. Dus weet goed wat je doet als je het in deze instellingen aanpast. Daarnaast kan je verbinden met Zoom Guitar Lab via USB om toegang te krijgen tot amps en effecten voor gitaren.

Allemaal erg uitgebreid voor een field recorder, wat fijn is als je creatief bezig bent.

Field app

De field app is ontwikkeld voor het traditionele field recorder werk waarbij je kunt denken aan sound design opnemen op locatie. Hierbij heb je zicht op een duidelijke fader of meerdere die uitvergroot zijn.

Hierbij heb je toegang tot de belangrijke effecten die bij field recording komen kijken zoals, lo-cut, compressie, limiter, noise gate en nog meer.

Inputs en outputs

Op de H8 zelf zitten 4 XLR-inputs, 2 combi Hi-Z inputs dus in totaal 6. Als uitbreiding heb je een opzet capsule die je 4 extra inputs ter beschikking geeft. Daarnaast nog mini jack microfoons in middels het opzet stukje.

Kortom, genoeg inputs om mee te werken en daarnaast dedicated instrument inputs voor bijvoorbeeld gitaar, wat heel erg fijn is!

Overige features

De H8 van afstand besturen kan middels de BTA-1 bluetooth module, waarmee je de H8 bijvoorbeeld vanaf je iPhone of IPad kunt aansturen. Dit hebben wij getest met de F6 en werkt erg fijn!

De H8 is ook te gebruiken als audio interface in combinatie met je computer. Je kunt 20 uur opnemen middels de 4 AA-batterijen in verschillende verschillende WAV en MP3 formaten op 44.1kHz tot 96kHz.

2.0 capsule system

De H8 maakt gebruikt van een nieuw capsule systeem, wat is dit? De Zoom field recorders staan erom bekend dat je een afneembare microfoon hebt waartussen je kunt wisselen. De H8 komt standaard met een XYH-6 microfoon waarbij je twee gematchde unidirectionele microfoons hebt.

Je kunt dit ook aanpassen naar een systeem waarbij je 4 extra inputs creeert. Daarbij heeft Zoom ook nieuwe opzet microfoons uitgebracht zoals de XAH-8 of de VRH-8 voor 360 audio opnamen. Met de EXH-8 krijg je 4 extra inputs inclusief aansturing.

De bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit is simpelweg goed. De inputs zijn heel erg stevig, besturing is goed over na gedacht en al met al voelt de recorder stevig aan. Wel vragen we ons af of schade aan de display gemakkelijk te veroorzaken is op termijn, dit zullen wij maar niet testen 

Tof is ook dat je de beschermkapjes voor het input level eraf kunt halen, zo zijn ze gemakkelijker te besturen indien je dat handig vindt.

Zoom heeft gekozen voor hard plastic als materiaal, waardoor het wel wat goedkoper aanvoelt, maar zeker ook lichter in de hand.

Conclusie

Zoom is hanteert in onze ogen een flinke modulaire strategie, wat bedoelen we hiermee? Je kunt verschillende microfoons aansluiten met de capsule, Bluetooth is mogelijk met een dongle en zo verder. Dit zodat het basisproduct betaalbaar is, wil je meer? Is dat mogelijk.

Erg fijn in onze ogen, want zo betaal je niet voor functies die je niet gebruikt en is het basisproduct erg goed te betalen.

De app user interface in combinatie met de app-feel die Zoom heeft ontwikkeld werkt ook erg mooi, gebruikers zijn dit gewend door smartphone gebruik dus daarom is het gemakkelijker als Zoom dit ook hanteert, zodat je als gebruiker snel wegwijs best in het menu.

Zoom H8 handheld audiorecorder

9
9
Zoom H8 handheld audiorecorder
Zoom H8 handheld audiorecorder
Zoom H8 handheld audiorecorder
Zoom H8 handheld audiorecorder
Vanaf €339,00 Prijs bij review €449,00

Voordelen

  • Uitbreidbaar
  • Inputs
  • App UI

Nadelen

  • Nog geen kunnen vinden
Vergelijk 2 winkels op locatie

Deel dit artikel

Geplaatst in Reviews

Reacties



Gerelateerde artikelen