Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
28 Jan 2021

Review: Zoom PodTrak P4 'perfect voor de creator onderweg'

reviews Review: Zoom PodTrak P4 'perfect voor de creator onderweg'

Een audio interface voor iedereen, die heeft Zoom maar ze komen nu wel heel dichtbij een audio interface die écht perfect bij jou aansluit. Zo heeft Zoom heel erg veel verschillende modellen als je kijkt naar portable recorders en recorders speciaal ontwikkeld voor podcasts. Hoe je normaal een variant zou kiezen die ‘in de buurt’ bij je wensen komt, doet Zoom het anders en ze brengen veel verschillende types uit waarvan er zeker één aansluit bij jouw wensen!

De Zoom PodTrak 8 is al erg populair voor podcast makers, met veel basis maar ook uitgebreide opties om een podcast op te nemen. Zoom heeft daar onlangs de PodTrak P4 aan toegevoegd, waarom? Om zo ook creators on-the-go te voorzien van hardware.

Wat maakt de PodTrak uniek en voor wie is deze geschikt? Wij zochten het uit in de onderstaande review!

Meer weten over de PodTrak 4? Lees dan verder hieronder.

Voor wie

Zoom heeft al ontzettend veel field recorders en recorders voor podcast creators. Maar een portable versie, die je overal naartoe neemt was daar nog niet, athans niet zo portable als de P4. De P4 is onwijs licht, klein en vooral heel erg betaalbaar.

Als je een recorder voor onderweg zoekt of je begint net? Dan is de P4 super interessant. Het heeft uitgebreide functies die de meeste creators nog niet eens gebruiken, hij is simpel in gebruik en erg betaalbaar. Voor dit prijskaartje ga je simpelweg niets anders vinden met deze functies.

Specificaties

Specificaties, saai, maar niet in deze prijsklasse want wat krijg je veel waar voor je geld. Zoom heeft onwijs veel functies ingebouwd die voldoende zijn voor de meeste podcast makers met een maximum van 4 deelnemers.

Check alle specificaties hieronder.

  • 4 XLR microfoons met individuele gain
  • 4 headphone outputs met individueel volume
  • Phantom power voor alle inputs
  • Feedback van gesprekken weghalen met Mix-Minus functie
  • Mini-jack connectie voor aansluiten telefoon
  • 4 pads voor triggeren sound-effects met 11 preset sounds
  • Aparte channel opname
  • 16-bit/44.1kHz audio WAV
  • SD kaarten tot 521gb
  • 2 input en 2 output audio interface
  • Class-compliant mode voor iOS
  • 4 uur opnemen met AA batterijen
  • Ook direct te voeden middels USB-C

Audio interface

De P4 kan ook werken als een 2-input 2-output audio interface waarmee je direct op je computer in je DAW kunt opnemen. Het nadeel hiervan is wel dat alles op 2 tracks wordt opgenomen, waarbij je bij opname op de SD kaart aparte sporen hebt en deze apart kunt nabewerking – wat toch wel essentieel is als garantie dat de kwaliteit van de opname altijd goed te krijgen is, zelf nadat er fouten in zitten. Zit dit op een track? Dan is dit een stuk lastiger!

BTA-2 Bluetooth Adapter

Dit is een dedicated adapter om zo met Bluetooth te kunnen verbinden en bijvoorbeeld iemand in te bellen. Hoewel je dit ook via een mini-jack kunt, mocht je nu echt de bluetooth functie willen? Dan biedt dit uitkomst!

Bouwkwaliteit

Wat direct opvalt als je de P4 vastpakt is het gewicht, de recorder is super licht wat zelfs een beetje goedkoop aanvoelt. Je ziet dat ook wel terug in materiaalkeuze, maar dit is volkomen te begrijpen voor de prijs. Alles is toch stevig en werkt goed, het ziet er zeker niet goedkoop uit – terwijl de recorder met al deze functies dat wel is.

Is er bespaard op de bouwkwaliteit voor de prijs? Simpelweg ja, maar is het daardoor afgeraffeld door Zoom? Nee!

Conclusie

Al met al een super goede podcast recorder voor een interessante prijs, geen een ander merk levert zo veel voor €200,-. De lay-out is overzichtelijk en direct te snappen als je er 30-seconden de tijd voor neemt.

Een klein detail is dat de mute functie voor de input een klik geluidje maakt, dit had beter een soft-button kunnen zijn aangezien je de click niet in een opname wilt.

De bouwkwaliteit is niet geweldig, wat te begrijpen is voor deze prijs. Het gewicht (290g) wat laag is, wat wel heel fijn is voor onderweg. Al met al een super goede podcast interface van Zoom!

Zoom PodTrakP4 podcast recorder

9
9
Zoom PodTrakP4 podcast recorder
Zoom PodTrakP4 podcast recorder
Zoom PodTrakP4 podcast recorder
Zoom PodTrakP4 podcast recorder
Vanaf €178,00 Prijs bij review €226,00

Voordelen

  • Onwijs interessante prijs
  • Veel functies

Nadelen

  • Plastic bouw
Vergelijk 2 winkels op locatie

Deel dit artikel

Geplaatst in Reviews

Reacties



Gerelateerde artikelen