Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
5 Sep 2019

Roland introduceert de mc 707 en mc 101 Grooveboxes

producer/hardware Roland introduceert de mc 707 en mc 101 Grooveboxes

Roland, fabrikant en distributeur van elektronische muziekinstrumenten en professionele videoproducten, kondigt de MC-707 en MC-101 GROOVEBOXES aan: twee zelfstandig functionerende productietools die ontworpen zijn voor de hedendaagse makers van elektronische muziek. Deze krachtige producten herintroduceren het iconische GROOVEBOX-concept van Roland aan een nieuwe generatie muzikanten: bijgewerkt met de allernieuwste klanken en een breed scala aan personalisatiemogelijkheden. Met de veelzijdige MC-707 en MC-101 kunnen gebruikers complete, gepolijste producties maken,  zonder externe apparatuur. Of producties makkelijk integreren in moderne computergestuurde muziekomgevingen. 

In 1996 lanceerde Roland met veel lof de originele MC-303 GROOVEBOX. Deze populaire serie groeide en evolueerde in het daarop volgende decennium met verschillende extra MC-modellen. Voortbouwend op workflows van genrebepalende Roland-instrumenten zoals de TR-808, TR-909 en TB-303, liet de GROOVEBOX-serie mensen toe om zonder muzikale opleiding - maar met een scherp muzikaal gevoel - snel en makkelijk songs te creëren. In sommige gevallen creëerden deze muzikanten zelfs volledig nieuwe muziekgenres en -stijlen. De MC-707 en MC-101 versmelten dit baanbrekende concept met de geavanceerde technologieën van vandaag. Hierdoor krijgen elektronisch gerichte muzikanten een ongeziene creatieve kracht.

De MC-707 GROOVEBOX biedt alles dat nodig is om een song te maken, of om zonder computer een live-set te brengen. Gebruikers dompelen zichzelf onder in acht tracks: met opname, sequencing, synthesizers en effecten, plus een samengesteld palet van sounds, loops en frasen. Audio en MIDI kunnen worden opgenomen met verregaande controle over de timing; terwijl handige faders en knoppen op het moment zelf inspireren tot creativiteit.

De MC-707 is voorzien van de nieuwste geluidsgenerator van Roland, en heeft alle sounds van legendarische Roland-ritmemachines en -synthesizers aan boord. Tegelijkertijd blikt hij ook vooruit, met moderne digitale en hybride sounds. De 8-sporen sequencer is geoptimaliseerd voor de vloeiende productie van hedendaagse elektronisch gerichte muziekstijlen. Met 16 ultra-gevoelige pads voor het spelen of sequencen van drumpartijen, melodische baslijnen of polyfone akkoordprogressies. Er is ook een TR-REC step sequencer aanwezig, overgeërfd van de klassieke drummachines van Roland: perfect voor het snel opbouwen van ritmepartijen.

Met zijn geavanceerde USB-audio-interface mogelijkheden, vloeit de MC-707 heel makkelijk in en uit eender welke computergebaseerde productie-opstelling. Gebruikers kunnen alle acht parts op individuele DAW-tracks opnemen, en daarna een song verder afmaken. Of sounds van een DAW samplen om achtergrondtracks, stems en meer op te nemen voor live shows.

De MC-101 GROOVEBOX heeft dezelfde hoogwaardige klanken, sequencing en effecten als de MC-707, maar plaatst die in een compactere en makkelijk draagbare 4-sporen versie die je overal mee naartoe kunt nemen. Deze professionele productietool beschikt over een stevig-maar-licht design, en werkt tot vijf uur lang op vier AA-batterijen; zodat gebruikers eender waar sounds, drumpatronen en muzikale frasen kunnen componeren.

Deel dit artikel

Geplaatst in Hardware

Reacties



Gerelateerde artikelen