Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
25 Jul 2018

Roland onthult Aerophone go digitaal-blaasinstrument en companion apps

instrumenten/blaasinstrumenten Roland onthult Aerophone go digitaal-blaasinstrument en companion apps

Roland kondigt de Aerophone GO aan: een uniek en betaalbaar blaasinstrument dat eenvoudig te bedienen en leuk om te spelen is. Met een traditionele saxofoon-vingerzetting, tal van ingebouwde instrumentklanken, monitoring via hoofdtelefoon om in stilte te oefenen, en nog veel meer, is de Aerophone GO ideaal voor saxofonisten en andere blazers van alle niveaus. Dit is ook een geweldige eerste oplossing voor iedereen die er van droomt om een blaasinstrument te kunnen bespelen. De Aerophone GO heeft ook Bluetooth® aan boord, en biedt toegang tot uitgebreide functies via de gratis Aerophone GO Plus- en Aerophone GO Ensemble-apps. 

De Aerophone GO combineert de traditionele instrument-feel en -reactie met innovatieve digitale technologieën van Roland. Dit is een expressief modern instrument dat veelzijdig, praktisch en inspirerend is. Hij is ook licht, en werkt op batterijen voor een eenvoudige mobiliteit. Hij beschikt over 11 hoogwaardige ingebouwde sounds, waaronder sopraan-, alt-, tenor- en bariton-saxvariaties, plus fluit, klarinet, viool, synthesizer, en nog veel meer. En door verbinding te maken met de Aerophone GO Plus-app zijn er nog veel meer geluiden beschikbaar om te spelen.

De Aerophone GO is een geweldige keuze voor beginnelingen. Maar hij is ook compatibel met de traditionele vingerzetting van saxofoon en blokfluit. Zo kunnen ervaren spelers vertrouwde speeltechnieken (blijven) gebruiken. Een gevoelige breath-sensor op het mondstuk fungeert ook als bijtsensor, en ondersteunt expressieve technieken zoals vibrato en toonhoogte. En dankzij zijn digitale klankgenerator maakt de Aerophone GO het mogelijk om meteen toonaarden te transponeren, zonder de vingerposities aan te moeten passen.

Het instrument is voorzien van een ingebouwde luidspreker voor persoonlijke monitoring en intieme performances. En het is ook mogelijk om hem aan te sluiten op een externe versterker, voor een bredere geluidsdekking. Nog een groot voordeel is de mogelijkheid om stil te spelen via een hoofdtelefoon, zodat gebruikers om het even waar en wanneer kunnen oefenen, zonder anderen te storen.

Aerophone GO is een krachtig op zich staand instrument. Maar alles wordt nog spannender als je via Bluetooth verbinding maakt met een mobiel apparaat... De Aerophone GO Plus-app laat gebruikers samen spelen met hun favoriete nummers, en biedt verschillende functies die het leren vergemakkelijken; waaronder het vertragen van het tempo en het loopen van secties van een song, om alles in detail te kunnen bestuderen. De app biedt ook toegang tot 50 extra geluiden en stelt gebruikers in staat om performance-instellingen aan te passen; zoals breath control/gevoeligheid van de bijtsensor, vingerzetting en meer.

Nog een coole gratis app is Aerophone GO Ensemble. Daarmee kunnen maximaal zeven Aerophone GO-spelers draadloos samenspelen tijdens oefensessies, optredens en muzieklessen. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, heeft elk groepslid toegang tot 19 verschillende geluiden op de smartphone, en kan hij/zij een speelklank kiezen. De gecombineerde performance wordt gemixt in de app, en kan versterkt worden door de smartphone aan te sluiten op een kleine monitor-luidspreker; zoals de op batterijen werkende CUBE Street EX van Roland.

Deel dit artikel

Geplaatst in Blaasinstrumenten

Reacties



Gerelateerde artikelen