Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
27 Oct 2020

Sample pack kopen? Dit zijn je mogelijkheden!

producer Sample pack kopen? Dit zijn je mogelijkheden!

Sample packs, als producer kom je daar niet meer onderuit. Er zijn zo veel soorten voor verschillende prijzen te koop. Een sample pack is simpelweg een pack met samples (geluiden). Hiermee kan je als producer een nummer produceren, denk hierbij aan kicks, snares, hi-hats en nog veel meer wat in een sample pack kan zitten.

Met een grote bibliotheek aan sample packs heb je als producer altijd te toegang tot veel geluiden.

In dit artikel gaan we verder in op de mogelijkheden en het gebruik van sample packs, dus lees verder!

Sample packs van artiesten

Sample packs van artiesten zijn erg in opkomst. Fans willen graag de sounds van hun favoriete producer kunnen produceren, daar zien artiesten kansen om een dedicated sample pack uit te brengen met hun eigen sounds. Dit is erg tof en je ziet dat artiesten daar écht hun best voor doen om een kwalitatieve sample pack te maken, wel zijn deze vaak vrij prijzig.

Loopmasters

Loopmasters is een platform waarop je allerlei presets en sample packs kunt aanschaffen op basis van genre. Loopmasters is al jaren actief in de markt en heeft veel kwalitatieve sample packs in het aanbod voor een erg interessante prijs.

Daarnaast spaar je ook punten bij Loopmasters in de vorm van credits waarna je later weer nieuwe packs kunt kopen met deze credits. Luister vooral naar de voorbeelden voordat je een pack koopt, hiermee krijg je een goed idee wat je koopt.

Check samples op LoopMasters

Origineel of niet?

Let op, want het gebruik van sample packs is niet zonder risico. Check altijd of de samples rechten vrij zijn zodat jij ze zonder problemen kunt gebruiken in je producties. Daarnaast kan het zeker zo zijn dat je geluiden door heel veel producers worden gebruikt, waardoor de originaliteit natuurlijk een stuk minder is, maar daarom een goede balans bij het gebruiken van sample packs en pak er niet zomaar alles uit.

Zorg daarnaast dat je genoeg eigen invloed toevoegt aan de samples die je gebruikt, om ze zo uniek te maken.

Waar ben je naar op zoek?

Kijk ook waar je precies naar opzoek bent als producer, kicks, snares, midi files, FX of iets anders? Daarnaast moet je ook goed kijken in het desbetreffende genre waarin je zoekt. Zo weet je zeker dat jouw aankoop van een sample pack aansluit bij je behoefte.

Splice samples as a service

Betalen per maand in de vorm van credits en daarmee toegang tot een onwijs grote bibliotheek aan samples? Dat kan met Splice. Een dienst die het gebruik van samples heeft omgegooid in een platform wat erg goed werkt.

Maak eens een account aan het probeer het zelf!

Je eigen sample pack maken

Wil je zelf een sample pack maken en eventueel verkopen of voor eigen gebruik? Wij hebben binnen de Inside Audio Academy daar een complete cursus over gemaakt. Dus wil je leren hoe je je eigen sounds maakt en vormt tot een sample pack? En daarna eventueel aanbieden om dit te verkopen?

Check de Inside Audio Academy

Check de Inside Audio Academy voor meer informatie.

Deel dit artikel

Geplaatst in Producer

Reacties



Gerelateerde artikelen