Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
3 Oct 2020

TuneCore Review – De beste service om muziek naar Spotify te uploaden

reviews TuneCore Review – De beste service om muziek naar Spotify te uploaden

Muziek op Spotify zetten, we hebben er al heel veel over geschreven. Zie het complete overzicht hieronder met allerlei blogs die jou verder gaan helpen als artiest bij het plaatsen van jouw muziek op streaming platforms.

In dit artikel gaan we het hebben over TuneCore, een van de grootste distributeurs voor muziek online. TuneCore is gevestigd in New York opgericht in 2005 en is een bedrijf met een uitgebreid platform voor artiesten. Zo uitgebreid dat we hier een artikel aan toe willen wijzen, in dit artikel lees je onze ervaring met TuneCore!

Wat kan je met TuneCore?

In de basis is TuneCore een Spotify aggregator die een platform heeft gemaakt waarmee jij je muziek op Spotify kunt zetten. TuneCore zorgt ervoor dat je met een upload je muziek bij 150 diensten kunt plaatsen. Je hebt centraal inzichten de statistieken en krijgt uitbetaald via TuneCore.

Hieronder nog een aantal extra diensten die TuneCore aanbiedt.

  • Social media tools
  • Publishing adimistation
  • Sync en master licensing
  • Analytics en reporting

Wat zijn de voordelen tegenover andere aggregators?

TuneCore staat er om bekend omdat het heel veel uitgebreide functies heeft ingebouwd voor artiesten. TuneCore voorziet niet enkel in de basis bij het uploaden van muziek, maar is écht gaan nadenken hoe ze meer waarde kunnen bieden voor artiesten. Dit hebben ze weten te doen door uitgebreide tools en functies te bouwen.

Zet je muziek op Spotify met TuneCore!

Social media tools

Social media is super krachtig, dat weet je hopelijk als artiest. TuneCore heeft daarom functies gemaakt waardoor je snel je muziek kunt delen met je fanbase op social media. Deze tool heet Linkshare.

Je kunt ook middels TuneCore posts plaatsen via een tool en publishen op meerde platforms zoals Facebook en Twitter – met functies om je foto’s direct te editten. Daarbij krijg je inzicht in je statistieken met deze tool om je social media te monitoren.

Er is een gratis versie van deze tool maar ook een betaalde versie voor $7.99 waarbij je alle functies krijgt. Dit is te vergelijken met een social media planning tool, die ook al snel in deze prijsrange zitten. Echter is TuneCore gemaakt voor artiesten – en het is fijn om alles centraal in een tool te hebben.

Tunecore homepage
Onderdelen van TuneCore
Stappen TuneCore
Sync TuneCore

Publishing administratie en Sync & mastering

Een tool die bijhoudt waar je muziek wordt gebruikt en incasseert inkomsten hiervoor. Je hebt daardoor de mogelijkheid om inkomsten te genereren waarmee je muziek gebruikt wordt in de achtergrond van een YouTube video – hier heb je recht op als artiest.

Je behoudt je auteursrecht en krijgt inzicht waar je muziek wordt gebruikt en belangrijk, je krijgt hier natuurlijk voor betaald.

Een functie wat niet handmatig te doen is, hiervoor heeft TuneCore geavanceerde systemen en koppelingen die dit bijhouden.

Je betaalt hiervoor eenmalig opstartkosten van $75 voor het indienen van ongelimiteerd muziek. Je behoudt 85% over de royalty’s en 80% van de sync bedragen. Mocht hier resultaat uitkomen, kan het erg lucratief zijn als artiest.

Analytics en reporting

Een van de sterke kanten van TuneCore is de uitgebreide statistieken inzichten die ze geven. Zo krijg je als artiest goed inzicht en kan je op basis daarvan strategische keuzes maken. Meten is weten en dit heeft TuneCore erg goed op orde! Zo kan je zien in welke landen je muziek in de smaak valt, daar kan je keuzes voor concerten op baseren.

Onze ervaring

Lees meer daarover ook in dit artikel over Distrokid of TuneCore. Onze ervaring met TuneCore is erg goed, wij hebben nummers gereleased via TuneCore en zijn erg blij met de werkwijze. Het is duidelijk en bij iedere stap krijg je duidelijke informatie en uitleg, het hele proces is niet ingewikkeld.

Wil je meer muziek uitbrengen? Dan is TuneCore niet de goedkoopste maar je krijgt daarvoor veel terug waarmee jij je artiesten carrière naar een hoger niveau kunt tillen!

Zet je muziek op Spotify met TuneCore!

Hieronder nog een samenvatting van de voor en nadelen

Voordelen:

  • Groei bereik via TuneCore met alle platforms waarop je kunt releasen
  • 100% uitkering van je royalties en behoudt recht over je eigen muziek
  • Social mogelijkheden
  • Betalingsmogelijkheden en uitbetaling
  • Support
  • Gratis UPC en ISRC-codes
  • Gebruiksvriendelijk
  • Uitgebreide statistieken
  • Compleet platform

Nadelen:

  • Niet de goedkoopste als je meer dan 2/3 nummers uitbrengt
  • Meeste producten kosten per jaar / maand geld

Deel dit artikel

Geplaatst in Reviews

Reacties



Gerelateerde artikelen