Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
1 Oct 2019

Waar moet je op letten bij het huren van licht en geluid?

overig/nieuws Waar moet je op letten bij het huren van licht en geluid?

Heb je een feest of organiseer je regelmatig feesten? Dan heb je waarschijnlijk licht en geluid nodig. Er zijn verschillende manieren om hieraan te komen, je kunt bijvoorbeeld huren of gear kopen. Maar waar moet je op letten en welke onderdelen hebben invloed op jouw overweging? Wij helpen je verder!

Kopen of huren?

Als je een locatie hebt waar geen licht en geluid aanwezig is, dan kan je apparatuur kopen of huren. Het kopen van apparatuur raden we sterk af als je het maar enkele keren nodig hebt. Verwacht je bijvoorbeeld maandelijks apparatuur nodig te hebben? Dan kan je kopen overwegen.

Er zijn tegenwoordig verschillende oplossingen online om allerlei apparatuur te huren, van podium delen, muziekinstrumenten en DJ apparatuur. Bij het kopen van apparatuur ben je zelf ook verantwoordelijk voor het onderhouden, dat heb je bij het huren niet. Wel moet er natuurlijk voor zorgen dat de apparatuur netjes terugkomt!

Verzekering

Voordat je apparatuur gaat huren, kijk goed hoe het verzekeringstechnisch is geregeld! Je hebt waarschijnlijk een eigenrisico en als je apparatuur huurt, kunnen het ook andere zijn die schade aanbrengen, waar jij verantwoordelijk voor bent. Bekijk daarom goed de voorwaarden van een bedrijf, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan!

Schade kan in een klein hoekje zitten, dus hou hier altijd rekening mee of zorg voor een veilige omgeving waar ongelukken uitgesloten worden.

Wat kan je huren?

Als je met een DJ of bijvoorbeeld een band werkt, check doen goed welke apparatuur ze zelf hebben en wat ze extra nodig hebben. Vraag bijvoorbeeld naar een rider/stageplan. Je kunt in principe alles huren, maar niet alles is erg voor de hand liggend.

Op de website huren.nl zie je een compleet aanbod van verhuurders in Nederland voor erg uiteenlopende spullen. Je kunt een gitaar huren, andere snaarinstrumenten maar ook DJ en geluidsapparatuur.

Deel dit artikel

Geplaatst in Nieuws

Reacties



Gerelateerde artikelen