Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
25 Aug 2018

Welke studio monitoren kopen?

producer Welke studio monitoren kopen?

Welke studio monitoren je moet kopen hang van drie onderdelen af:

  • Hoe hoog is je budget?

Studio monitoren zijn er in alle prijsklasse. Zo beginnen ze ongeveer bij €70 per stuk en kan je wel tot de €40.000 per stuk doorgaan. Bekijk dus eerst hoe veel budget je vrij wilt maken voor een set studio monitoren, zodat je gericht kan zoeken in de prijsklasse die voor jou toegankelijk is.

  • Hoe groot is je ruimte?

De grote van de ruimte is belangrijk bij het kiezen van de juiste studio monitor. Zo hebben veel merken als KRK verschillende maten van de speaker uitgedrukt in inch. Dit begint bij de KRK Rokit bijvoorbeeld bij 5-inch wat perfect is in een slaapkamer en gaat tot 8-inch die zelf bij feesten worden gebruikt.

  • Ben je een beginner of ervaren muzikant?

Als beginnende muzikant hoef je niet een erg dure set studio monitoren aan te schaffen. Vaak zijn je oren ook niet getraind om het verschil te horen en moet je ook een akoestisch geoptimaliseerde ruimte hebben wil je het maximale uit een dure set monitoren halen. Een set tot de €400 of €500 is prima voor een beginner en kan zelf ook goedkoper. Heb je meer ervaring dan kan je bijvoorbeeld kijken naar speakers van het met Adam Audio, Genelec of Focal – daar hangt wel een prijskaartje aan maar het zijn uitstekende merken, op de voorwaarde dat je ook iets aan optimalisatie verricht aan de ruimte, zodat de kwaliteit niet verloren gaat.

Als beginner zou je kunnen kijken naar de volgende merken: JBL, KRK Rokit, Yamaha, Behringer of Pioneer.

Deel dit artikel

Geplaatst in Producer

Reacties



Gerelateerde artikelen