Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
30 Jun 2021

Review: De WAY HUGE Atreides Analog Weirding Module

instrumenten Review: De WAY HUGE Atreides Analog Weirding Module

De Way Huge Atreides analoge Weirding Module pedaal is een effectpedaal dat je versteld zal doen staan. Dit pedaal, van het in Californië gevestigde bedrijf Dunlop, een van de meest bekende bedrijven voor gitaareffectpedalen, is gemodelleerd naar een vintage keyboard-synthesizer. Het bied je dus veelzijdigheid, functionaliteit en organische synth-achtige tonen die niet te bevatten zijn.

Voor de sci-fi fanaten onder ons, we hebben geruchten gehoord dat de Weirding Module eigenlijk is vernoemd naar het sonic beam wapen in de film 'Dune' van David Lynch. Dit effectpedaal combineert dus een sonic beam met een vintage synth uit de jaren 80 en brengt hiermee klankvorming voor elektrische gitaren naar een heel ander niveau.

De Weirding Module is een fuzz met een phaser en envelope gecontroleerd filter en is voorzien van 7 sliders voor:

  • Volume
  • Sensitivity
  • Range
  • Bright
  • Fuzz
  • Rate
  • Sub

Audio demo

Eerste ervaring

De module wordt geleverd in een stevige metalen behuizing en wat direct opvalt is dat de sliders behoorlijk wat weerstand hebben om de instellingen subtiel aan te passen (en te laten staan), wat ik overigens als positief ervaar. Ook is elke slider voorzien van een blauwe LED die oplicht als het pedaal aan staat. Met de sensitivity switch lijkt het alsof je de sensitivity of 'hoeveelheid' effect die door het pedaal wordt gestuurd, kunt aanpassen. De range regelt de expressie via een envelope. De bright regelt de fuzzy klank, dus als je helemaal naar beneden gaat, krijg je deze echt lage synth-geluiden en als je naar de top schakelt, krijg je meer een clean leadgeluid. 

De fuzz geeft echt dat 'saturated' geluid en hoe meer je het opent, hoe meer distorted het geluid is. Met deze functie kun je echt wat dirt toevoegen aan je sound, maar het is ook mogelijk om het klassieker en subtieler te laten klinken. De rate bepaalt de snelheid van de phase shifter en tot slot kun je met de sub het niveau van het suboctaaf aanpassen.

Wat we leuk vinden aan de bypass modus van dit pedaal, is dat het een True Bypass heeft, wat betekent dat je signaal rechtstreeks naar de versterker wordt geleid zonder ongewenste toonkleuring. Ook heeft het pedaal een interne schakelaar die de sub 1 of 2 octaven verlaagt.

Conclusie

Het pedaal biedt een enorme variatie in klank en geluid en is daarom zeker een pedaal voor verkennende muzikanten die op zoek zijn naar ‘fuzzy’ inspiratie. Omdat de schuifregelaars behoorlijk interactief zijn, is het echter soms moeilijk om een reproductie te krijgen van een geluid dat je hebt gemaakt. Maar zoals met alle dingen, met een beetje oefening, kun je een goede reproductie krijgen van die geweldige geluiden die je hebt gemaakt.

Way Huge WHE900 Atreides - Analog Weirding Module

8.5
8.5
Way Huge WHE900 Atreides - Analog Weirding Module
Way Huge WHE900 Atreides - Analog Weirding Module
Way Huge WHE900 Atreides - Analog Weirding Module
Way Huge WHE900 Atreides - Analog Weirding Module
Vanaf €199,00 Prijs bij review €249,00

Voordelen

  • Zeer veelzijdig geluid

Nadelen

  • Geen preset functie
Bekijk in 1 winkel

Deel dit artikel

Reacties



Gerelateerde artikelen