Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
20 Jul 2021

Interview met Michael Mendoza over de release 'Too Good' samen met Dante Klein!

producer Interview met Michael Mendoza over de release 'Too Good' samen met Dante Klein!

Michael Mendoza (33) behoort tot de elite van de Nederlandse internationale dj’s. Eerder spraken we Michael al uitgebreid over produceren, draaien, corona en nog veel meer!  Dat is hier te lezen in het interview. Maar het is weer tijd om bij te praten, want Michael Mendoza heeft een knaller van een plaat geproduceerd samen Dante Klein genaamd 'Too Good'. Deze plaat is nu overal te streamen, wij zijn erg benieuwd hoe ver 'Too Good' het gaat schoppen, want de potentie is zeker daar!

Check hieronder het complete interview. 

Stream hier Too Good!

Hi Michael, bedankt voor je tijd! Hoe is de single met Dante Klein tot stand gekomen?

Dante en ik kennen elkaar al langere tijd als gerespecteerde collega’s uit het Amsterdamse uitgaansleven. Vanwege onze goede band lag het idee voor een muzikale samenwerking al langere tijd op de plank. Door de huidige situatie in de wereld kwam de gelegenheid steeds dichterbij doordat we simpelweg meer tijd hadden om in de studio aan nieuwe muziek te werken. Begin dit jaar kwamen we elkaar weer tegen en hadden we eigenlijk meteen besloten samen te komen om deze plaat te produceren.

Hoe pak je een samenwerking aan? Zijn er bepaalde workflows die goed werken?

Het werkt natuurlijk voor elke artiest anders, zowel muzikaal als creatief. Vooral als het gaat om een samenwerking waar je from scratch werkt is de klik erg belangrijk. Je moet veel kunnen lachen met elkaar, maar ook serieuze gesprekken kunnen voeren en zodoende elkaar (nog) beter leren kennen. 50% van de tijd is dat ook wat we hebben gedaan, daardoor hing er een goeie vibe in de studio die zich weer doorvertaald in de muziek. 

Toen we uiteindelijk met ons team echt gingen zitten en aan een eerste versie begonnen te werken, was de hook en richting van Too Good al snel duidelijk. In de eerste versie(s) was de sfeer al zo dicht bij wat het moest zijn dat het een kwestie van tijd en puntjes op de i zetten was om tot het gewenste eindresultaat te komen. Soms heb je dat met produceren, het kan heel snel gaan en valt alles op z’n plek en soms doe je maanden om een plaat af te krijgen.

Is het in jouw ogen belangrijk om de stijl van beide producers samen te laten komen in een samenwerking?

In mijn ogen is dat überhaupt waar een samenwerking op zou moeten leunen, een mix tussen beide stijlen die tot één plaat komt. Dit is bij Too Good naar onze mening erg goed gelukt en hier hebben we ook veel aan gedaan om dat te laten slagen. We zijn veel met elkaar samen in de studio geweest om tot de beste mix van zowel Dante als mij te komen en dat is waar we ook wel het meest trots op zijn. Iedereen met een goed stel oren hoort de stijlen terugkomen in de plaat. De balans tussen mijn vrouwvriendelijke, maar toch diepe en dansbare sound weerklinkt in de kick, piano en organ combi en de vocals in combinatie met de swingbeat en hoog radio gehalte laten Dante zijn housey/pop gerichte sound goed weerklinken.

Wij vinden de plaat echt een club/radio hit voor deze zomer, was dat van tevoren ook de insteek?

Ja zeker, we kregen de vocaal via het label Kontor Records binnen en wisten gelijk welke richting deze plaat op moest gaan: een zomerse feel good plaat met een club randje. De uitdaging zat hem vooral in dat laatste, een club randje creëren en zorgen dat het ook in het club circuit tot zijn recht zou komen. We zijn trots op het eindresultaat. Ik kan in ieder geval niet wachten om Too Good weer te mogen draaien voor verschillende crowds over de wereld. 

Tot slot is het ook wel leuk om te benoemen dat we druk bezig zijn met het maken van een club/vip versie van Too Good en sluiten we eventuele remixen van andere artiesten niet uit! 

Staan er nog dingen op de planning die we de komende maanden van je kunnen verwachten?

Uiteraard is ‘Too Good’ niet de eerste en laatste plaat van mij die uit gaat komen. Ook opvolgers van bijvoorbeeld ‘Get Down’ (Smash the House) en overige solo tracks met radio gehalte staan op het punt van release.

Een van de projecten waar ik het meest naar uitkijk is mijn release met Sunnery James & Ryan Marciano ft. MC GEE- This is f*cking Amsterdam die binnenkort gaat droppen. Ook onze favoriete voetbal club Ajax heeft een versie waar ze erg blij mee zijn, zo bleek wel bij de huldiging;) dus wat dat betreft is de sky the limit. Hopelijk kan ik niet alleen muziek uitbrengen maar ook snel weer optreden om mijn muziek te laten horen aan iedereen. Het blijven interessante tijden maar ondanks alles blijven we keihard werken. Het doel is en blijft: ik ga voor goud, niets minder.

Over goud gesproken: ik ben ook sinds enige tijd mede eigenaar het energy drankje ‘Pure Gold Energy’ geworden. Ik ben heel trots en enthousiast dat ik er deel van uit mag uitmaken. Niet alleen omdat het oprecht ook een top product is maar het ook dichtbij ligt bij het werkveld waarin ik mij begeef. De festival-, club- en horecasector. Ik heb hiermee de gelukkige kans mijn netwerk aan te wenden voor meer dan alleen optredens en leer veel op het gebied van productontwikkeling en nieuwe manieren van samenwerken met partijen en mensen binnen mijn sector. Het doet me goed dat ik deze kans heb gekregen om deel van een bedrijf te zijn wat een product aanbiedt waar ik volledig achter sta net zoals 3kilo vodka en Armand de Brignac, waar ik al langere tijd bij betrokken ben. Net met als mijn muziek en optredens is dat iets wat ik altijd wil aanhouden.

Voor de rest ben ik veel bezig mijzelf fysiek en mentaal op en top te houden waar kan. Denk aan samenwerkingen mbt styling (Siempre Almere, XPLCT Studios, Floris van Beuningen en Zonnebrillen.com) maar ook wbt lichaam en gezondheid (Amsterdam Skincare, Dailyjuices en Specialized Vitamins)

Ik redeneer namelijk toch dat, hoe vervelend en lang deze situatie ook is; op het moment dat we weer kunnen wil ik er in ieder geval helemaal klaar voor zijn.

Deel dit artikel

Geplaatst in Producer

Reacties



Gerelateerde artikelen